Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z online-mode na true.

JaskOo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Online-Mode nawet po przestawieniu na false, zapisaniu i odpaleniu serwera przestawia się na true.

Ustawiłem plik tylko do odczytu wyskoczyła mi masa błędów

Wiem że był taki temat ale opcja wyżej nie działa ;/ Dodam że serwer stoi na bukkicie 1.4.2-R0.3 Build 2457

beztytuuokb.png

"Odstawiłem leki farmakologi narka, wystarczy bletka top i zapalarka!" Kali-Haj

"Tu jeszcze można coś opalić" Molesta Ewenement - Wole się nastukać

(_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅­­­­­­­­я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅a̲̅̅_­̅­_­̅­_­̅­(­)­ڪے

Opublikowano

Czyli wszystkie serwery opierające się na bukkice stracą swoich no-premium graczy?

Normalny serwer odpalany na win7 ultimate. Wgrane 2 pluginy world guard i world edit

"Odstawiłem leki farmakologi narka, wystarczy bletka top i zapalarka!" Kali-Haj

"Tu jeszcze można coś opalić" Molesta Ewenement - Wole się nastukać

(_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅­­­­­­­­я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅a̲̅̅_­̅­_­̅­_­̅­(­)­ڪے

Opublikowano

hmm.. dziwne, bo u mnie odpala się wszystko dobrze. a nawet jakby bukkit zablokował możliwość wyłączenia online-mode to i tak pewnie znajdą się osoby co to zmodyfikują i usuną tą blokadę :D

Opublikowano

a podaj co jest napisane w pliku bat którym odpalasz ten serwer ;)

//nieregulaminowa sygnatura - reflink
//BR3ND

Opublikowano

Czy odpalasz przez plik ze specjalną komendą? Jeżeli tak to na pewno masz na końcu -o true. Zamiast true napisz false. Jeżeli nie to utwórz nowy dokument tekstowy, wpisz

java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o false
PAUSE

Następnie zapisz jako, start.bat, zmień typ pliku na Wszystkie pliki, zapisz, i wklej do folderu z bukkitem. Następnie nazwę pliku np. craftbukkit1.4.2-R0-2.jar na craftbukkit.jar. Od tej pory uruchamiaj serwer plikiem start.bat. Automatycznie podczas każdego włączenia będzie zmieniało Online-mode na false. W razie pytań PW.

PS. W miejscach -Xms.....M i -Xmx.....M wpisujesz ilość ramu przydzielaną na serwer wyrażoną w MB.

122000.jpg

• 5 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Czy odpalasz przez plik ze specjalną komendą? Jeżeli tak to na pewno masz na końcu -o true. Zamiast true napisz false. Jeżeli nie to utwórz nowy dokument tekstowy, wpisz

java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o false
PAUSE
Następnie zapisz jako, start.bat, zmień typ pliku na Wszystkie pliki, zapisz, i wklej do folderu z bukkitem. Następnie nazwę pliku np. craftbukkit1.4.2-R0-2.jar na craftbukkit.jar. Od tej pory uruchamiaj serwer plikiem start.bat. Automatycznie podczas każdego włączenia będzie zmieniało Online-mode na false. W razie pytań PW.

PS. W miejscach -Xms.....M i -Xmx.....M wpisujesz ilość ramu przydzielaną na serwer wyrażoną w MB.

KOCHAM CIE ZIOMUŚ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...