Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który laptop.

adamus940

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na święta tata radził mi abym wybrał sobie laptop, mimo iz gram w koszykówkę a w dodatku jestem w kadrze pomorza to mam często wyjazdy, turnieje, obozy. Mam wybrać sobię laptop do 3 tysięcy, chcę wybrać taki który umili mi czas grami. Oglądając na youtube filmiki z laptopem lenovo y570 i7 8 gb bardzo dobrzę działa gra battlefield 3, zero zcinek, dobra grafika tak samo jak w diablo, i mam dylemat który laptop wybrać bo są 2 podobne ale inne budowy. Który bardziej radzicie, proszę zastanówcię się na rozsądną odpowiedzią i pomyślcie, bo to musi być wybór na trochę czasu :)

Rozdaje lajki za uzasadnione odpowiedzi :)

Lenovo y570:

Procesor: i7-2670Qm (2.2GHz-3.1)

GPU: NVidia GT555M 1GB GDDR5

HDD: 750GB 5400rpm

RAM: 8GB 1333MHz DDR3

Lenovo y580:

Procesor: i5-3210m (2.5GHz-3.1)

GPU: NVidia GTX660m 2GB GDDR5

HDD: 750GB 5400rpm

RAM: 4GB 1333MHz DDR3

Oba modele są prawie w identycznej cenie, reszta mnie nie interesuje ponieważ dużo się nie różnią, mam zamiar używać ich do gier tj: Diablo 3, Battlefield 3, Mafia II, GTA 4, Dirt Showdown, Call of Duty MW 3 i kilka nowszych, oprócz tego filmy HD, sporadycznie konwersja, czyarchiwizacja plików, innymi słowy laptop będzie przeznaczony głównie do multimediów. Więc czy lepiej wziąć pod uwagę laptopa z mocniejszym procesorem, czy z lepszą kartą graficzną, nie wymagam aby gry chodziły na ultra detalach, tylko żeby można było pograć płynnie. Pozdrawiam

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Układ graficzny w y580 jest lepszy, a procesor do gier i tak starczy.

// Co do RAMu, to 4GB jest wystarczające, chyba, że zamierzasz włączać kilka gier i TS-ów, GG jednocześnie.

Opublikowano

W sumię, tylko jak wymienić ram,

1.w domu(youtube) czy lepiej pójść z tym do serwisu i zapłacić?

2.Ile będzie kosztować +4 gb ramu

3.czy ten laptop ma wbudowane wolny slot w kośći?

4..będzie różnica między i5 a i7?

i grafiką gtx660m a gt555m?

Lunner, będzie zdarzać się że będe mieć odpalone pare gier i yt :P

A tak pozatym 5 pytanko, czy ten laptop jest dobry do gier :)

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

1. Z tyłu zapewne, jak w każdym notebooku są zaślepki, po odkręceniu wciskasz RAM i gotowe. Jeśli zaślepek nie ma, to rozkręcasz nb. Serwis Ci weźmie 50 zł za 5 minut roboty...

2. 60-100zł za tą z gorszej półki.

3. Sprawdzę zaraz :P

4. Między grafiką tak, między procesorami również, ale ciężko będzie zauważyć różnicę, raczej przy naprawdę MOCNYCH procesach.

Tak, laptop sprawdzi się w grach, aczkolwiek to kwestia czasu, wcale nie trzeba będzie długo czekać na wymianę pod najnowsze tytuły.

Opublikowano

Brać z lepszej czy gorszej półki ram? Ma to jakąś różnicę ?

Raczej nie będe odczuwał potrzeby zmieniana laptopa na nowsze tytuły bo i tak nadal fascynują mnie gry ze słabą grafiką. Zdarza się że mam manie na tibie, aczkolwiek teraz gram w need for speed world oraz diablo 3, ale jak otrzymam laptopa to dojdzie bf3 bo win 7 będe miał.

Czy do świąt te laptopy troszkę stanieją?

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

Brać z lepszej czy gorszej półki ram? Ma to jakąś różnicę ?

Raczej nie będe odczuwał potrzeby zmieniana laptopa na nowsze tytuły bo i tak nadal fascynują mnie gry ze słabą grafiką. Zdarza się że mam manie na tibie, aczkolwiek teraz gram w need for speed world oraz diablo 3, ale jak otrzymam laptopa to dojdzie bf3 bo win 7 będe miał.

Czy do świąt te laptopy troszkę stanieją?

Nie, kupuj teraz, albo zaklep u jakiegoś sprzedawcy, ewentualnie możesz się wycwanić i licytować tak jak ja w Wigilię ok. 19/20. Masz wtedy spore szanse. Na święta z reguły wszystko jest droższe, właśnie z powodu prezentów - więcej osób chce kupić prezent, to sprzedawca podnosi cenę i więcej zarabia. :P

Opublikowano

Lunner ,ale po świętach sporo tanieje , wiec nie musze akurat mieć na swięta a poprosić żeby kupić tydzień max. po świętach :)

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

Lunner ,ale po świętach sporo tanieje , wiec nie musze akurat mieć na swięta a poprosić żeby kupić tydzień max. po świętach :)

No to się akurat zgadza.

A, ten laptop występuje z tego co zauważyłem od 3100 do 4000 złotych, w zależności od parametrów. Napisz, ile masz kasy.

Tutaj masz tani - poekspozycyjny :P

http://allegro.pl/le...2752313288.html

8 GB RAM, GTX660M, I7 3610QM

Opublikowano

No właśnie z i7 i 4-8gb ram chodzą właśnie od 3200 do 3500, także poczekam, nie będe teraz kupowac :)

jak na przykład tutaj : http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i7-3610m-8gb-750gb-gtx660-2gb-i2745542381.html

Więc podsumowując waszym zdaniem..

Oby dwie wersje laptopów są bardzo dobre jak na swoją cenę i opłaca się kupić ten lup ten w zależnośći od budżetu tak?

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

No właśnie z i7 i 4-8gb ram chodzą właśnie od 3200 do 3500, także poczekam, nie będe teraz kupowac :)

jak na przykład tutaj : http://allegro.pl/la...2745542381.html

Więc podsumowując waszym zdaniem..

Oby dwie wersje laptopów są bardzo dobre jak na swoją cenę i opłaca się kupić ten lup ten w zależnośći od budżetu tak?

Jeśli będziesz renderował i nagrywał filmy to bierz ten z i7, i 8 GB Ram, jeżeli sam gaming to ten z i5, i 4gb starczy...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Jeśli będziesz renderował i nagrywał filmy to bierz ten z i7, i 8 GB Ram, jeżeli sam gaming to ten z i5, i 4gb starczy...

W tej chwili chodzi ci o samego y580 ?

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

Podsumowując, laptop y580 i5 wygrywa. Tak? :) Jeżeli zgodzicie sie to temat do zamknięcia, dzięki.

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

Ja ci polecam tego Lenovo Y580 do gier, moj kumpel ma go i jest z niego bardzo zadowolony.Gralem u niego troche w BF3 na kampanii na ustawieniach ultra i nie bylo scinek,drastycznych spadkow FPS podczas wybuchow.Napewno bylo ponad 40 FPS ale nie mierzylismy tego :D.

W jego imieniu polecam ci tego laptopa ;p

PS Zapomnialem on ma wersje z i5 i 8 gb ramu

Opublikowano

Dobra, dziękuje wszystkim, temat do zamknięcia, jak będe mieć pytanie to odtworze albo zrobie nowy.

@edit

Przepraszam wroce do tematu. Rozmyslalem, rozmyslalem i sie namyslilem ze bede nalogowo zbieral pieniazki az uzbieram na bdb laptop. Wiec jest to 4 tysiace zlotych.

Co sadzicie o l

Laptop Lenovo Y580 i7-3610 8GB 750 GTX660 Windows7

za 3.799,00 zl?

Bo sa wersje 3630 ale drozsze, czym to sie rozni? Czy dolozyc i miec wiekszy dysk? Oco chodzi z tym SSD w niektorych aukcjach ?

Prosze tutaj link do tego lenovo : http://allegro.pl/la...2745543945.html

Full HD czy HD?

Przypominam iz laptop bedzie mi sluzyl do duzej ilosci gier, diablo 3, battlefield 3, counter strike, call of duty 4, nfs world, nfs most wanted 2, bedzie sluzyl mi do tworzenia prezentracji do szkoly i do przegladania internetu oraz do duzej ilosci ogladania filmow, nie musi to byc doskonaly obraz, nie zalezy mi na ogladaniu pryszczy aktorow przy slabym makijazu. Prosze o uzasadnione odpowiedzi:)

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

Dobra, dziękuje wszystkim, temat do zamknięcia, jak będe mieć pytanie to odtworze albo zrobie nowy.

@edit

Przepraszam wroce do tematu. Rozmyslalem, rozmyslalem i sie namyslilem ze bede nalogowo zbieral pieniazki az uzbieram na bdb laptop. Wiec jest to 4 tysiace zlotych.

Co sadzicie o l

Laptop Lenovo Y580 i7-3610 8GB 750 GTX660 Windows7

za 3.799,00 zl?

Bo sa wersje 3630 ale drozsze, czym to sie rozni? Czy dolozyc i miec wiekszy dysk? Oco chodzi z tym SSD w niektorych aukcjach ?

Prosze tutaj link do tego lenovo :

Full HD czy HD?

Przypominam iz laptop bedzie mi sluzyl do duzej ilosci gier, diablo 3, battlefield 3, counter strike, call of duty 4, nfs world, nfs most wanted 2, bedzie sluzyl mi do tworzenia prezentracji do szkoly i do przegladania internetu oraz do duzej ilosci ogladania filmow, nie musi to byc doskonaly obraz, nie zalezy mi na ogladaniu pryszczy aktorow przy slabym makijazu. Prosze o uzasadnione odpowiedzi:)

Wersje z ssd, mają karty z gddr3 czyli o 2x wolniejszą od tych z gddr5...

Edit. Bierz tego http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i7-3630qm-16gb-1tb-gtx660-ddr5-i2752488048.html

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Ten link co podałeś jest bez sys, a chce z w7. Ten link co dałeś ma 16 gb ramu, 1tb dysku i jest właśnie wersja 3610 i 3630,

1. Czym się różni wersja 3610 od 3630?

2. Czy 16gb Polepszy wydajność w grach czy będzie taka sama lub gorsza przy 8 gb?

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

Ten link co podałeś jest bez sys, a chce z w7. Ten link co dałeś ma 16 gb ramu, 1tb dysku i jest właśnie wersja 3610 i 3630,

1. Czym się różni wersja 3610 od 3630?

2. Czy 16gb Polepszy wydajność w grach czy będzie taka sama lub gorsza przy 8 gb?

1. Nie zauważalnie lepszy w grach jest 3630

2. 16Gb nic ci nie da w grach

BTW

System to strata pieniędzy

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...