Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pomoc w item_proto :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :). Korzystam aktualnie z plików Marcoa czy jakoś tak :D (Niemiec) spolszclzyłem sobie w 99% clienta. Wszystkie napisy mam po polsku (Mapy itemki bonusy itp). Zmieniłem czcionkę lecz nie mam polskich znaków Czcionkę mam Courier New: 12. Wydaje mi się, że po stronie serwera nie ma spolszczonego item_proto i to jest powodem. Mógłby mi ktoś powiedzieć stoi na przeszkodzie? Wynagradzam obfitym limitem :D.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Nie wiem czy o to chodiz, ale łap

http://www.mpcforum.pl/topic/154690-tutpolskie-kodowanie-w-mysql/

@EDIT

2X UP Szybszy ;)

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

nie, bo pong to pong, że się tka wyrażę. Problem z logowaniem może być jeśli będziesz miał coś w root poplątane ;)

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

A no tak.. Pong jest odpowiedzialny za połączenie z serwer czyli jak po stronie serwera mam pong np. same 1 i po stronie clienta mam same 1 to nie powinno byc problemow, bo pong musi sie zgadzac po stronie clienta i serwera czyloi musi byc taki sam. Po sprawdzeniu i jak beda takie same po 2 stronach dopiero polaczy.

Pomijajac pong. Czyli problemow z serwerem się nie nabawię?

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

To na 100% nie jest wina binki. W root widziałem spis znaków znaczy sie ciąg cały abcdefghijklmnoprstvwuąćńłó otwieraj pokoleji kazdy pliczek .py w root a znajdziesz. Nie powiem ci dokładnie jaki bo nie pamiętam.

Nie kopiuj tego ciągu co ci dałem i nie szukaj po tym bo dałem przykład będziesz widział odrazu jak znajdzisz plik, gdyż będzie na samej górze praktycznie.

O ile się nie myle to jest w tym samym pliczku, w którym ustawia się nazwę okienka clienta.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Sprawdze najpierw binke na wszelki wypadek potem pogrzebie w rootach. Prosze o niezamykanie tematu.

@

Hmm najgorsze jest to, że w cliencie nie ma ani metin2.bin ani metin2client.bin

10s7llx.png

By

Maxio!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...