Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Złote Pismo GM na Szepcie. / Convecter Item_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze pytanie.

Mam problem ze złotym pismem GM'a na szepcie a mianowicie w root dopisałem pod "## Chat"

## Chat
    def OnRecvWhisper(self, mode, name, line):
		    if mode == chat.WHISPER_TYPE_GM:
				    self.interface.RegisterGameMasterName(name)
		    chat.AppendWhisper(mode, name, line)
		    self.interface.RecvWhisper(name)

No i ok. po dopisaniu tego w game.py wszystko śmiga ale nie do końca gdyż szept działa ale nie ma złotego pisma.

Wklejam aktualne "uiscript'y" z Pl'a i po naciśnięciu na Szept, Shift+Enter itp... wszystko co związane z szeptem to wywala mnie do pulpitu tzn. wyłącza metina.

Jeśli ktokolwiek wie jak to zrobić proszę o wypowiedzenie się. Mam klienta Panga.

I drugie pytanie.

Mam problem ze ściętymi nazwami itemów. Używałem Convectera Sql->xhtml

Przed użyciem wszysko było ok. Ale wgrałem pare zbrojek i chciałem sobie ułatwić życie a tu....

Jeśli ma ktoś sposób na to również proszę go o podanie mi sposobu.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Z tym konwerterem, właśnie to jest jego minus, ale ostatnio RyKoX mi pisał, że ciągle kombinuje , aby były dłuższe nazwy itemów, co wiązało by się z brakiem uciętych nazw

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Ale dlaczego tak się dzieje skoro wszędzie pisze Zbroja z czarnej stali +9 i w navi i w przekonwektowanym item_proto. Tylko w grze Zbroja z czarnej stali +

Irytujące.... Ok to drugie pytanie wyjaśnione a na pierwsze zna ktoś odpowiedź ??

Opublikowano

Niestety nie działa gdy loguje się na konto to gra zostaje wyłączona nie dojdzie nawet do wyboru postaci.

Pobrałem metin2.bin 4,16mb jak i również wkleiłem Uiscript ale to nic nie daje ;/ pobawie się jeszcze trochę i dam znać co wykombinuje :D

PS. Binke jak i czyste rooty i uiscript pobrałem stąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/583627-dl-eliksir-slonca-eliksir-ksiezyca-autopot/

I nic...... Jak się wkur.... to od początku na innym kliencie zrobię. Ale to nic dzięki za chęci +'siki lecą.

A i proszę o zamknięcie bo i tak już z tym się nic nie da zrobić...

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...