Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] podłończenie programy do bazy Mysql

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to znowu ja

o.O

Mam kilka pytań głównie jedno ale trudne

Potrzebny mi skrypt który podłończy mi program do bazy mysql, program napisany oczywiście w virtualbasic!

I mam pytanie czy po podłończeniu takiego programu służącego do odpalania gry minecraft tzw. luncher który ma logować graczy.. musi mieć dodaną rubrykę w bazie mysql jeśli tak prosił bym o skrypt po prostu potrzebny mi gotowiec dzięki któremu połończę program z bazą i do bazy podepnę jeszcze server minecraft

znalazłem taki skrypt tylko, że C++ zadziała jeśli go dodam ?

# Include  & lt ; stdio . h & gt ;
# include  & lt ; iostream & gt ;
# include  & lt ; mysql / mysql . h & gt ;
użyciu  namespace std ;
int głównym ()  {
   char gospodarza [ 30 ]  =  "localhost" ;
   char użytkownika [ 30 ]  =  "c" ;
   char  przebieg [ 30 ]  =  "test" ;
   char db [ 30 ]  =  "c" ;
   char sql [ 100 ]  =  "SELECT * FROM użytkowników " ;
   długo wynik ;

MYSQL dblink ;
   MYSQL_RES * rs ;
   MYSQL_ROW r ;

cout <  <  "MySQL init" ,
   jeśli ( mysql_init (& dblink ))  {
cout <<  "OK"  << endl ;
   }  else  {
cout <<  "blad:"  << mysql_error (& dblink )  << endl ;
   }

cout <<  "MySQL connect" ;
   jeśli ( mysql_real_connect (& dblink , hosta , użytkownik ,  hasło , db ,  0 , NULL ,  0 ))  {
cout <<  "OK"  << endl ;
cout <<  "zapytanie MySQL" ;
    wynik = mysql_real_query (& dblink , sql , strlen ( sql )),
jeśli ( wynik =!  0 )  {
    }  jeszcze  {
 cout <<  "OK"  < < endl ;
 cout <<  "wynik store MySQL

unsigned  int i ;
  dla ( i =  0 ; i. < num_fields , i + +)  {
  printf ( "[% * s]." ,  ( int ) Długości [ i ] r [ i ]);
  }

"  << mysql_error (& dblink );
 }
 }
    }
   }  else  {
   }
   mysql_close (& dblink )
   cout <<  "MySQL disconnect OK"  << endl ;	
   return  0 ;
}

Opublikowano

Nie nie zadziała. Użyj connectora MySql stąd http://dev.mysql.com/downloads/connector/net/

Imports MySql.Data.MySqlClient   //przestrzeń mysql.. 

Dim MysqlConn as MySQLConnection //tworzymy nowy obiekt ale w publicznej klasie, czyli ty zapewnie w Class Form1

MysqlConn = New MySqlConnection() //następnie odwołanie do obiektu

MysqlConn.ConnectionString = "server=" & txtServer.Text & ";" _
   & "user id=" & txtUsername.Text & ";" _
   & "password=" & txtPassword.Text & ";" _
   & "database=test"  // Ustawiamy parametry połączenia które będą wykorzystywane do łączenia się z bazą danych.

MysqlConn.Open() //otwieramy nasze połączenie z bazą.

MysqlConn.Close() //zamykamy połączenie

Cały kod:

Imports MySql.Data.MySqlClient
Public Class frmLogin

Private Sub btnCancel_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnCancel.Click
       Application.Exit()
   End Sub
   Dim MysqlConn As MySqlConnection
   Private Sub btnLogin_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnLogin.Click

MysqlConn = New MySqlConnection()

MysqlConn.ConnectionString = "server=" & txtServer.Text & ";" _
   & "user id=" & txtUsername.Text & ";" _
   & "password=" & txtPassword.Text & ";" _
   & "database=test"

Try
           MysqlConn.Open()
           MessageBox.Show("Połączenie zostało ostwarte.")
           MysqlConn.Close() //zamknięcie połączenia
       Catch myerror As MySqlException
           MessageBox.Show("Nie można połączyć się z bazą: " & myerror.Message) //zostanie wyrzucony błąd że albo złe hasło lub nie można odnaleść bazy
       Finally
           MysqlConn.Dispose() //wyrzucenie go z pamięci?.
       End Try

End Sub
End Class

Wziełem fragment kodu z neta i bardziej go objaśniłej jak by co. Mam nadzieje że, teraz kumasz.

Gość Pan Szymek
Opublikowano

To jest Visual Basic, a poza tym jak dasz dane do bazy w programie, to każdy ma do nich dostęp.

Opublikowano

to jak temu zaradzić ja chce zrobić tak: gracz rejestruje się na forum i i tymi pasami chce aby zalogował się do gry minecraft poprzez luncher który jest podłończony do bazy mysql i oczywiście chce aby server terz był podłończony do bazy

Opublikowano

Jeżeli ci ktoś zdekompiluje ci ten program... to marnie będzie. A z tego co wiem programy .net łatwo dekompilować. Jeśli chcesz to zrobić poszukaj jaki zabezpieczeń.

Gość Pan Szymek
Opublikowano

to jak temu zaradzić ja chce zrobić tak: gracz rejestruje się na forum i i tymi pasami chce aby zalogował się do gry minecraft poprzez luncher który jest podłończony do bazy mysql i oczywiście chce aby server terz był podłończony do bazy

Zrob skrypt w php, umiesc na stronie, a w programie przy pomocy httpwebrequest sprawdzaj dane.

Opublikowano

a gdyby inną możliwość.. możecie mi zrobić skrypt który wstawię do tego lunchera i w nim zrobie pola na rejestracje z wykożystaniem pluginu do minecaft authme osoba rejestruje się w luncherze tak jak by w grze wpisywałą /register haslo haslo, po wpisaniu loginu i hasla otwiera im sie minecraft loncza sie z serverem i tam jeszcze raz wpisują hasło.

Luncher jest gotowy mc się włończa itp.. trzeba mi po prostu zrobić to podłończenie

PS. Miszczu myślę prawie tak jak ty aby coś takiego zrobic ale chcę zrobić coś takiego np w luncherze.

Opublikowano

ok to zrobię rejestrację tak jak na filmiku u szwaba całą bazę do rejestacji dam na hosting www i skonfiguruję plugin authme raczej będzie mi potrzebna pomoc więc się przygotujcię panowie :)

Opublikowano

Może i da sie zdekompilować ALE jaki % dzieci* grających w minecraft pomyśli o czyms takim? Zastanówmy sie jaki procent społeczeństwa by to zrobił? Oczywiście nie można zlekceważyć zagrożenia jednak sytuacja nie wymaga jakiś super mega zabezpieczeń :I

*- pisząc dzieci mam na myśli wszystkie niedorozwoje, które niestety stanowią 80%-90% graczy minecraft.

m2_cut_pixl_baner-1.png

Opublikowano

Program zrobiłem rejestracja działa podłończyłem wszystko ładnie zabezpieczenia jeszcze mi zostaną ale puki co zostanie tak jak jest dzięki all.

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Program zrobiłem rejestracja działa podłończyłem wszystko ładnie zabezpieczenia jeszcze mi zostaną ale puki co zostanie tak jak jest dzięki all.

PS. Bennq123

Nie słucham opini tych którzy mieli więcej kutasów w mordzie niż ja frytek. ;)

Nie wiesz do kogo piszesz więc nie pozwalaj sobie aż tak :3

@Top

Nie można podłączyć serwera do bazy mysql. Możesz połączyć tylko poszczególne wtyczki do tej bazy (nie zawsze jest taka możliwość).

Przydatny może się wydać również fakt ,że w dokumentacji Twojej wtyczki autoryzującej masz różne skrypty, m.in. w php aby dodać logowanie

na stronę. Jak również tutorial podłączania tego pod mysql i inne protipy.

Opublikowano

Nadal to samo robisz... Weź kurwa ten słownik i się poucz, bo ja bym wolał mieć tego kutasa w oku niż patrzeć na tą Twoją ortografię.

Jak dasz na mpc ten luancher rozjebie Ci ten serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...