Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bukkit 1.4.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z serwerem minecraft typu bukkit - wersja: 1.4.2-R0.2.

Oto problem:

Gdy włączam serwa to wszystko niby spoko, lecz automatycznie w server properties zmienia mi się funkcja online-mode, na true a ja chciałbym false :mellow: gdyż mam kolegów non-premium którzy chcieliby zagrać na serwerze a dzięki temu "wspaniałemu błędowi" :angry: nie mogą.

Proszę o pomoc.

Z góry dzieki. :D

Opublikowano

Po co mi 1.3.2 jeżeli ja chce 1.4.2. Wcześniej nie miałem takich problemów a mam bukkit od wersji 1.2.5, znam sie trochę na nim i ten problem jest wyjątkowo dziwny.

Opublikowano

Mam ten sam problem. U mnie serwer stoi na prywatnej maszynie kolegi z systemem linux. Podczas odpalania serwer zmienia online-mode na true. Mam również 2 serwery hamachi na swoim kompie i na nich problem nie występuje. Dodam, że pluginy i konfiguracja w każdym są takie same. Próbowałem również zrobić na maszynie nowy serwer, od zera. Tu również problem występował.

Opublikowano

Oto problem:

Gdy włączam serwa to wszystko niby spoko, lecz automatycznie w server properties zmienia mi się funkcja online-mode, na true a ja chciałbym false :mellow: gdyż mam kolegów non-premium którzy chcieliby zagrać na serwerze a dzięki temu "wspaniałemu błędowi" :angry:nie mogą.

Proszę o pomoc.

W ustawieniach server proporties wazny jest ten snooper--musi byc false

snooper-enabled=false

hardcore=false

texture-pack=

online-mode=false

Opublikowano

Patrz edytuj sobie twój start i jak tam masz coś takiego jak o-true to to usuń i wtedy zrób online mode na no-premium i powinno działać.

4ab80f188cf384257c0f38713b5afcd7.jpg
Opublikowano

Patrz edytuj sobie twój start i jak tam masz coś takiego jak o-true to to usuń i wtedy zrób online mode na no-premium i powinno działać.

Czytaj ze zrozumieniem gosciu pisze chyba pisze ze on tak robi i mu to gowno daje mam tak samo jak on
Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem gosciu pisze chyba pisze ze on tak robi i mu to gowno daje mam tak samo jak on

Ja przeczytałem post kolegi do którego napisałeś to... i mi pomogło Dzięki "Edytuj start.bat ... i tam jest -o true dalem na false. i wtedy zmieniłem i działa...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@UP

Wielkie dzięki, pomogło. Widocznie twórcy bukkita chcieli ograniczyć grono użytkowników non-premium korzystających z ich produktu :P

Jeszcze raz to napiszę, bo autor wyraził się trochę niejasno:

Trzeba otworzyć plik .bat, którym uruchamiamy serwer, np. notatnikiem i zmienić

java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o true

na

java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o false

8===D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@UP

Wielkie dzięki, pomogło. Widocznie twórcy bukkita chcieli ograniczyć grono użytkowników non-premium korzystających z ich produktu :P

Jeszcze raz to napiszę, bo autor wyraził się trochę niejasno:

Trzeba otworzyć plik .bat, którym uruchamiamy serwer, np. notatnikiem i zmienić

na

Wielkie dzięki! Mi pomogło.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oto problem:

Gdy włączam serwa to wszystko niby spoko, lecz automatycznie w server properties zmienia mi się funkcja online-mode, na true a ja chciałbym false :mellow: gdyż mam kolegów non-premium którzy chcieliby zagrać na serwerze a dzięki temu "wspaniałemu błędowi" :angry:nie mogą.

Proszę o pomoc.

na

jak masz tam plik start to edytuj i masz linijkę zmień z true na false powinno ci działać :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...