Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena mojego zestawu

kubako3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie chciał bym zaznaczyć, że jestem w tych sprawach zielony całkiem. Ograniczony funduszem również ok 1600 - 1700 zł. Stworzyłem sobie taki zestawik ponieważ chciał bym sobie zmienić mój stary piec. Mam nadzieje, że dobry dział wybrałem do tego tematu czekam tylko na szczere oferty ponieważ nie chce kupic niewiadomo jakiego syfu. Wiadomo 1700 zł to nie jest bagatelna suma na PC ale wydaje mi sie, że na wiekszość nowych gier powinna wystarczyć.

Tak więc prosze o Waszą ocene daje + :))

Mój zestaw: http://techplanet.pl...s=70431&s=39327

5.jpg

Opublikowano

Dysk biurowy...

Zasilacz za słaby...

Płyta ze słabymi sekcjami zasilania nie nadaje się pod o/c, a procesor jest pod o/c zmienił bym na ga-970-ud3

Obudowę zmienił bym na brutusa 410

Karta graficzna na której nie pograsz sobie na wysokich w bf3 czy inne nowe produkcje

Możesz ze starego pc wziąć dysk, nagrywarkę i obudowę?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ważne że chociaż nagrywarka, bo wtedy zaoszczędzimy 80zł ;)

Zaraz zrobię zestaw i edytuje

http://www.morele.net/inventory/info/A0mMRE/

Na GPU na której pograł byś w nowsze produkcję musiał byś dołożyć jeszcze 500zł

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No tak masz racje, chce pograc w gry nowe typu( Bf3, GTA4, Dirt 2/3 ) nawet na średnich detalach moze byc. Wydaje mi sie, że za 1600 zł jest to realne tylko czekam na jakąs propozycję gotowego zestawu od Was ponieważ jestem jak wcześniej wsomniałem zielony :)

5.jpg

Opublikowano

Możesz zrobić tak że kupisz zestaw co podałem i Radeon hd 4850 pograsz teraz na medium w bf3

A później jak będziesz miał pieniądze i stanieją radeony 7xxx, bo wyjdą 8xxx to kupisz dobrą kartę do grania w ultra

Tylko niech ktoś poda kod promocyjny dzięki któremu montaż będzie za 1zł

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A nawet gdybm zrobił tak jak mówisz to i tak mój budżet przekorczy troszke :). A i mam pytanie poniważ wyczytałem ze ta karta 4850 nie obsługuje Dx 11 czy to kłopot ?

5.jpg

Opublikowano

Trochę będzie, bo taki Crysis 3 nie działa na kartach bez DX11

Ale tak czy siak na tej karcie raczej nie pogra w Crysis 3

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ale tak czy siak na tej karcie raczej nie pogra w Crysis 3

Ale na konfiguracji G840 + HD7770(lepszej po prostu nie ma do 1500/1600zł) już ugra coś na medium/high.

Opublikowano

Na medium/high? Podobno crysis 3 ma być strasznie wymagający...

Jak strasznie? Przecież to ten sam silnik co w dwójeczce. Fakt, wersja Alpha ma problemy (wczoraj się grać nie dało xD), ale z BF3 Alpha było IDENTYCZNIE. (znikanie broni, GTX580 miał po 20-30FPS, czyli dzisiejsze problemy C3). Panowie z niemieckiego Cryteka postarali się i teraz gra wygląda pięknie już na medium.

Opublikowano

Jak strasznie? Przecież to ten sam silnik co w dwójeczce. Fakt, wersja Alpha ma problemy (wczoraj się grać nie dało xD), ale z BF3 Alpha było IDENTYCZNIE. (znikanie broni, GTX580 miał po 20-30FPS, czyli dzisiejsze problemy C3). Panowie z niemieckiego Cryteka postarali się i teraz gra wygląda pięknie już na medium.

No chyba że tak, ale ja i tak wolałbym na początku pograć na gorszej karcie, ale z lepszym prockiem i potem kupić dobra kartę(radeon hd 7850 sapphire) i grać w bf3 na full HD i ultra ;)

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...