Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Nidalee

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. ;)

Mam pytanko do was czy opłaca się kupować Nidalee? Spodobała mi się ta postać i zamierzałbym ją kupić.

Pasuję mi, ponieważ jest na top line. Budować ją pod AP czy AD? Zawsze zależy mi na dużym DMG i teraz jest główna część tego tematu. Czy osiągnę go na Nidalee? W postaci człowieka Q jest dobry DMG no, ale wypada czasem tak, że się z tego nie trafi. W kontrola mapy - pułapka. E - leczenie. R - kochana puma. :P Czyli mam rozumieć, że pod postacią człowieka oprócz trapów i dużego dmg z Q więcej nie zdziałam?

Teraz ta puma. Z Q z tego co się orientuje jest tak, że bije mało jeśli ktoś ma dużo hp i odwrotnie biję dużo gdy ktoś np ma low hp, na dobitkę praktycznie. W to doskok + chyba dmg przy doskoku. E to podobno przeciętny DMG.

Tak jak wspominałem mi zależy na jakimś dużym DMG. Żebym chociaż wyciskał dobrze tą postacią cokolwiek. Z tego co tu napisałem nie wynika, że jest to jakikolwiek op a jednak coś ciągnie mnie do tej postaci. :P Liczę na waszą pomoc. ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Na SR idziesz ją wyłącznie na top lane , gdyż na mida się nie nadaję , no chyba , że dla zabawy . Pod off tanka ad biję naprawdę dużo do tego jest wytrzymała .

Tutaj masz rozbudowany poradnik odnośnie niddale na topie :

http://www.solomid.net/guides.php?g=13827-marionette030-nidalee-build-guide 

troche niżej masz build pod ad na topa .

Niddale pod Ap nadaje się tylko na Proving Ground .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

hmm Może to przez to, że nie mam 30 lvl i nie gram na razie rankedów, ale sądzę, że nidalee ap na mida się nada... Zawsze zjadałem tam championów nią (chyba, że się padło lub opponent był nafeedowany przez drużynę).

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

up chodzi o to że ona ma tak naprawde dmg tylko z dzidy a jak jest ogarniety gracz to bardzo ale to bradzo ciężko trafić tą dzidą bo dorby gracz cały czas kryje sie za minionami

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Polecam ci kupić Nidalee, ja nią gram i jak gra się rozkręci to z dzidy jebie po 1000 (sorka za wulgaryzm) ja cały czas wale po 2-3 pułapki w krzaki jak ktoś wejdzie i go zauważę to z dzidy... jeszcze ew. dobije go pułapka, jak mam mało hp to sie ulecze, zamienie w Pume (ona ma duży dmg jak ją ogarniesz) W,E,Q i gość leży ew. dobije z dzidy.

Jak nie nauczysz się kontrolować tej dzidy to nie jestes Nidalee :) bez opanowania dzidki ani rusz, a co do Nidalee to polecam ci ją pod AP (większe obrażenia z dzidy)

Opublikowano

i na mida nidale jest dobra pod ap i na topa pod ad zalezy od uznania moj kumpel np na midzie nidalka niszczy wiekszosc ap carry, wszystko zalezy jaka linie wolisz i gdzie lepiej ci sie gra, fakt taki ze puma many nie ciagnie wiec bardzo latwo po 6 lvl'u zabijasz na midzie ap carry ; )

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERVER !
24521_8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...