Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial UW] Jak zacząć grać?

MedykMatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Postanowiłem napisać tutorial, bo coraz więcej osób z naszego Forum jest zainteresowane Uridium Wars, więc może komuś moje wypociny się przydadzą :D

Więc tak.

Zacznijmy od wyboru bota.

Ja polecam fbota(poradnik będzie kierowany szczególnie do jego użytkowników, ale do innych botów także się przyda), ale jest on płatny(kto nie chce płacić niech przeczyta moją sygnę), więc jeśli ktoś nie chce go przez to używać ma jeszcze przeróbki bodajże udobota typu superbot, obot i projekt Miszcza qbot(ten ostatni to nie przeróbka).

Ok. Mam konto na UW, bota co dalej?

Zaczynamy standardowo od wykonania wszystkich osiągnięć. Część można botem, część można normalnie, jak kto woli, ja na przykład robiłem wszystkie sam.

Po zrobieniu osiągnięć musimy zadać sobie pytanie czy chcemy bocić na x-1, czy nabijać pd bijąc alienki.

Ja zacząłem bijąc alieny, a bocę także konto koledze, który boci na x-1.

Ogarniamy początek skylabu(ja puszczam budowę endurium + terbium, a ze statku wysyłam 50 prometium, gdy tamte kolektory się wybudują puszczam budowę prometium, a później stopniowo dalej, a ustawienie takie x - poziom podstawowego kolektora:

x - podstawowy, magazynowy i słoneczny;

x-1 - kolektory prometium, endurium i terbium;

x-2 - xenomit, prometid i duranium;

x-3 - promerium;

x-4 lub 5 - seprom)

Bocąc boxy, latamy ciągle na na x-1 początkowo kupujemy napędy za KREDKI do liberatora, po wyboceniu 9k uri kupujemy leonka, później kupujemy do niego generatory napędu, stopniowo całe potrzebne wypo i robimy PP. Gdy uznamy, że jest konto już wystarczające do bocenia alienów, to zaczynamy je bić :)

Jeśli chce się bocić na alienkach+boxach, to stopniowo kupujemy mp1 i generatory napędu, bocimy(początkowo na x-1, a gdy spadają nam nagrody za alienki i boxy to przechodzimy na x-2, tam bocimy bosiki + lordakie i strucje), bardzo ważne jest szybkie wylicytowanie cpu kupującego automatycznie ammo i rakiety(fbot nie dokupi sam z siebie ich automatycznie), kupujemy leonova, bocimy lf3(na x-3 jeśli mamy już z 5-6 lf3 w leonku, ale nie bocimy tam dev i boss dev, a całą resztę alienów).

Taki tutorial dla początkujących, może komuś się przyda:D

Jeśli jakiś mod uzna go za przydatny, to może mi zdjąć kilka % :D.

Z czasem być może go rozwinę :)

Pozdrawiam

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Trochę się nie zgodzę z poradnikiem ;P

Najlepiej latać na x-1 , x-2 na boxach jeśli wbijemy już tak z 10 bo2 10 speeda 10 lf3 i vege albo leonka to zaczynamy wbijać level

bo wbiciu tak z 12-13 lvl ( będziemy mieli tak z 200 300 tyś urki ) kupujemy 21 lf3 ( i za kredyty licytujemy golca ) = z 200-300 tyś uri odejmujemy 210 tyś urki zostaje nam około 80-90 tyś i kupujemy 5-6 bo2 i potem lecimy na x-3 i tak wbijamy tak z 16 lvl :) itd itd :D

@edit zapomniałem dodać że w między czasie licytujemy irki ;p

WxLme.png

By. Cristiano

:D

Opublikowano

Wiem, że nie wszyscy muszą się zgadzać z tym co jest napisane w tym poradniku:)

Ja także nie uważam, że jest on najlepszy i wszyscy muszą tak grać:)

Ale swoją drogą Poland. dlaczego uważasz, że lepiej latać na x-2 na boxach niż na x-1? Przecież na x-1 spokojnie można latać, a na x-2 mogą Cię ubić:P

Opublikowano

No w miare, dobry ja tam inaczej robiłem.

Start misje, 2-3 dni bocenia fs kupilem 1 irka 4 lf3 itd.

Vege, wygralem za 3,8mln.

I teraz na 2-3, 2-4,2-2, boce i już mam alfe, sporo ammo 6 lf3 2 irki 1pp.;p

P.S: Ja irki, bez charlesa robie, bo moj kumpel bana dostał;O

FCB/BvB/Chelsea.

Messi<3

fbmessis.png

Gość Pan Szymek
Opublikowano

Ja także nie uważam, że jest on najlepszy i wszyscy muszą tak grać :)

Ale swoją drogą Poland. dlaczego uważasz, że lepiej latać na x-2 na boxach niż na x-1? Przecież na x-1 spokojnie można latać, a na x-2 mogą Cię ubić :P

Ja na 1-1 z boxów dostawałem 500 (tak 500, nie 5000) uridium na godzinę, dlatego przerzuciłem się na 4-1.

P.S. SuperBot nie ma zbyt wielkiej przyszłości, bo jest to UDOBot ze zmienionym interfejsem posiadający kod skradziony ze starej wersji FBota.

Opublikowano

Miszczu ja bocę mojemu koledze fbotem i ma około 1,3k uri/godzinę(czasami nawet 1,8k) na x-1 leonem bez podkrętki z full napędami za uri:)

A co do SuperBota to nie znam się zbytnio na tych przeróbkach Udobota, ale wedle mnie niech se będzie nawet taki jak teraz, zawsze jakaś alternatywa w razie W:D

Opublikowano

Ja także nie uważam, że jest on najlepszy i wszyscy muszą tak grać :)

Ale swoją drogą Poland. dlaczego uważasz, że lepiej latać na x-2 na boxach niż na x-1? Przecież na x-1 spokojnie można latać, a na x-2 mogą Cię ubić :P

np dlatego że na x-1 lata więcej botów niż na x-2 z racji tego że na x-2 mogą cię zabić a na x-1 nie :)

WxLme.png

By. Cristiano

:D

Opublikowano

np dlatego że na x-1 lata więcej botów niż na x-2 z racji tego że na x-2 mogą cię zabić a na x-1 nie :)

Niby tak;)

Ale zbierając na niewidce boxy na x-2 można prędzej bana(chyba) wyłapać i ta urka, którą się zarobi idzie na naprawę/zyski spadają przez czas naprawy i dolecenia na mapę:) Ja wolałem bić alienki na x-2, później na x-3:)

Opublikowano

Ale chodzi mi o boxy w tym momencie, bo bicie alienów na x-1 mija się z celem(bo po chwili już ma się ten 7 lvl i nie ma całych nagród z alienów:D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...