Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zacząć?

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Od dawna gram juz w League of Legends , ale ostatnio mam ochotę zagrać w podobną gre i spodobała mi się Dota2 .

Pooglądałem trochę streamów i filmów na yt i jest naprawdę fajna . Bodobno gra jest narazię w beta testach .

Napiszcie mi jak zacząć grać , może jakieś poradniki na początek bo wiem że podobno jest o wiele trudniejsza od LoLa .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Jeżeli masz jakiegoś kolege, spytaj się go czy nie ma dodatkowego klucza do gry (ostatnio były rozdawane). Tylko tutaj nie proś, bo jest zakaz :) Jeżeli nikt nie ma, to zobacz temat, który napisał Antix - może jeszcze jakieś klucze będą. Jak nie to czekać do końca bety :]

he?

Opublikowano

No dobra załóżmy że mam klucz . Gdzie go wpisać ?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

To ja napisze mały poradniczek na początek jak byś zaczął grać ;)

Co do samej rozgrywki:

1.Na początku rozgrywaj gry na botach (zrób sobie test czy pokonasz je na wszystkich poziomach od easy do hard) jeżeli ci się uda z przyzwoitymi statami zaczynamy pvp

2.W początkowej fazie gry nie należy się pchać bo wtedy nawet parę minionów ma heavy dmg :D

3.Na początku skupiaj się na last hitowaniu (na początku będzie to trudne jak przechodzisz z lol'a do doty )

4.Co kupić na początek ? To już zależy kim grasz ale dla mnie standardem było taki zakup BUTY+TANGO(coś jak potka) chociaż z tego już dawno zrezygnowałem

A teraz parę info. które warto wiedzieć dla początkującego

1.Bohaterowie dzielą się na

-świetlistch i chyba mrocznych (light and dark chyba :D ) Radiant i Dire ;) ~Dj

-pod względem głównej umiejętności : zręczność(agi) , inteligencja(int) i siła(str)

-oraz danymi specjalizacjami tank,nuker,pusher itd...(troszkę tego jest)

2. W PvP jest kilka rodzajów gry np: all pick , draft mode , i zapomniałem jak się nazywa gra z podziałem na light i dark :)

3.W dota 2 dropią itemy (w 100% co lvl profilu ) które potem możesz założyć na daną postać , oprócz strojów mogą to być inne przedmioty z item shop'u

4.WAŻNE : Warto wyłączyć opcje autoattack w ustawieniach gry ponieważ postać sama atakowała by wrogów co może się źle skończyć ;)

Na początek myślę że to tyle ;) Mam nadzieje że ci się coś przyda

d35b0db6ad0fd.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...