Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Okropne Lagi

LOGOWANIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Piszę ten temat z powodu okropnych lagów w LoL'u. Mam tylko 20-40 fps'ów. W opcjach mam wszystko powyłączane grafike mam na najmniejszych ustawieniach, nawet karte graficzna ustawiłem na wydajność ale dalej mam takie same lagi. Stosuje GameBooster, komputer też jest ustawiony na wydajność. Próbowałem już wszystkiego i nic.

Parametry mojego kompa:

Procesor:AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 2.30 GHz

RAM: 1022MB

Karta Graficzna: ATI Radeon X1550

Nie wydaje mi się żeby to była wina mojej karty graficznej (chociaż jest kijowa). Czy możecie mi polecić jakieś rozwiązanie w tej sprawie?

PS. Czy jak dokupie RAM to powinno chodzić lepiej?

Arcymistrz
Opublikowano

Mam komputer podobny w sprzęcie do Ciebie. RIOT informował, że po tym patchu osoby ze słabszymi komputerami będą mieli problemu z grą, jak i z jej płynnością. Pisali również, że ma to zostać poprawione. Też muszę teraz grać u brata, bo inaczej po 15min nie mogę nic robić, z tego powodu, że pobiera na nowo pliki, jakbyś znowu wchodził do gry.

Opublikowano

Nie wydaje mi się żeby to była wina mojej karty graficznej (chociaż jest kijowa)

Człowieku sam sobie zaprzeczasz. Załatw przynajmniej GT9500 to zobaczymy. 1GB ram to też granica dla lola więc załatw kolejne 1GB.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Ja mam bardzo, wręcz drewniany komputer, a LoL działa praktycznie bez zarzutów...

Próbowałeś reinstalla, formata etc?

Opublikowano

Ja miałem lagi przez tego Pando media buster, odinstalowałem go i ładnie teraz chula. Z tego co wiem on ma za zadanie spowalniać inne procesy poza lolem. Więc go shift-del. xD.

Opublikowano

Działało Ci wcześniej normalnie? Jest to wooden PC więc przyczyną mogą być parametry, ale nie muszą. Ostatni patch spowodował, że na niektórych PC fpsy pospadały, może Twój też został tym dotknięty.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Dziwny jest jeden fakt: Mi akurat po tym patchu FPS wzrosły...

@Top

Nadal nie wiem czy robiłeś reinstalla, formata...? Odinstaluj Pando Media Booster - czasami pomaga ;)

Opublikowano

UP:

To może od jakiegoś znajomego se na pen drive przegraj albo na płyte? (Chyba że nikt nie gra z twoich znajomych w lola).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...