Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak dźwięku 5.1 Creative

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Ostatnio zauważyłem, że nie mam dźwięku przestrzennego 5.1 (tzn. że grają tylko 2 główne głośniki + subwoofer). Gdy zmieniam wtyka (czarnego, od reszty głośników) na miejsce podłączenie tych, co grają (zielony), to wtedy głośniki te, które wcześniej nie grały, zaczynają grać, ale nie działa lewy i prawy. Używam programu QuickTImePlayer, ponieważ mam zniekształcony dźwięk, gdy odtwarzam dźwięk np. w WMP. Kartę dźwiękową taką posiadam (Everest --> Multimedia --> Dźwięk PCI / PNP i pisze tu tak:

Creative SB Live! 5.1 (SB0060) Sound Card PCI

Sterownik magistrali Microsoft UAA dla High Definition Audio [10DE-0BEE] [NoDB] PCI

Posiadam też zestaw głośników Creaive Inspire T6100. Ze sterownikami jest to być może, ale nie mogę innych znaleść; Lub też co innego jest przyczyną

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

też tak miałem z tym do tego mam te same głosniki ;P

ja wszedłem w opcje głosu i tam musiałem nastawić ile głosników. no to wybrałem 5.1 ;p i podziałało git

jak nie podziała tak to pobierz se sterowniki Realtek

Opublikowano

i po co mu Realtec kiedy ma Creativa, chyba żeby sobie jakieś problemy robić

dźwięk przestrzenny jest przy źródłach które go dają, odpowiednia muzyka, gry i filmy na dodatek w odpowiednim plajerku

normalnie grają zawsze TYLKO dwa głośniki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kiedyś taki dźwięk miałem (5.1) wszędzie (że wszędzie działały wszystkie głośniki). Dodam też, że zrobiłem ten test 5.1 w AudioHQ i usłyszałem tylko głośnik lewy, środkowy i prawy (subwoofer zawsze działa).

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...