Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pisanie gierek na andorida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

:)

Chciałbym się nauczyć jak robić gry na androida tylko nie wiem jak sie za to zabrac.

Jak macie jakieś poradniki to podajcie linki

Jeśli ktoś by mial czas to może by mi to tlumaczyl ;]

Będa leciały plusy

Opublikowano

Kur**, może jeszcze tęczowymi zawijasami zaczniesz pisać. To jest PUBLICZNE FORUM a nie szkoła artystyczna dla pseudo-programistów. Kolorowanie tekstu służy do komponowania łatwiej czytelnych treści, a nie do nagminnego użytkowania w każdym poście.

To tyle ze wstępu.

Najpierw się naucz javy skądkolwiek - nawet z internetu, potem zabierz się za androida. Książki o programowaniu najlepsze są od helionu.

Poza tym to naucz się W OGÓLE programować bo z twoich wypowiedzi wnioskuje że jesteś kidem który dostał swój pierwszy telefon/tablet z zielonym robotem i od razu wpadł na genialny pomysł. O, zacznę pisać gry!

Programowanie wydajnego kodu to nie zabawa.

@down

ja też się własnie załamuje... jak dostałem w podstawówce czarno-zielonego cegłozłoma sony ericsona z 3 gierkami na krzyż to było coś, teraz każdy gimbus lata z sgs 2-3 albo srajfonem 4-5

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

HTML 4 cały znam podstawy php i troche CSS umiem.

Aktualnie znalazlem dobry poradnik do javy i tydzien juz sie uczy javy tak sam z siebie.

Może i jestem takim trochę zaawansowanym kiedem ale chce tylko wiedziec co trzeba umiec aby takie coś zrobić.

Mam pomysły już z javy z tego co umiem i podrzucę tu na forum mój kod może komuś się przyda :)

A co to będzie dowiecie się może dziś.

Opublikowano

podstawa nie jest sama Java tylko Eclipse , SDK Androida najdzie na stronie google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W sumie musisz inwestować w książki. A przynajmniej to jest najwygodniejsze.

Idź do jakiegoś Empika czy innej dobrej księgarni i zobacz książkę Android 3 Tworzenie aplikacji albo jakąś inna do Androida. Juz wiem, ze nic z niej nie bedziesz rozumial, zatem kierujesz swoj wzrok na książkę Thinking in Java czy cos w ten desen, nia tez przegladasz i juz wiem, ze tez nic z niej nie zrozumiesz, bo prawdopodobnie nie znasz C ani C++. Jesli jednak znasz to sobie odpusc dlasze czytanie posta. Wiec szukasz sobie kolejnej ksiazki. Pasowalo by cos do nauki C albo C++. Jesli to ma byc C, to powinna byc gdzies na pulce ksiazka Szkola programowania C, S.Prata. To jest od podstaw podobno. Jeśli wolisz C++ to wchodzisz na allegro i szukasz Symfoni C++ i kupujesz nią sobie. Jesli bedzie dla Ciebie za trudna(podobno napisana jest dla ludzi, którzy już coś programowali) to wtedy wbijasz tu http://darkcult.nazwa.pl/wiki/index.php/Kurs_C%2B%2B_cz%C4%99%C5%9B%C4%87_1 i czytasz to, i wracasz do Symfonii. Im więcej masz czasu i ambicji, tym szybciej napiszesz coś na Androida, ale myślę, że żeby napisać coś przyzwoitego potrzebujesz około roku. Każda z tych książek to ponad 1000 stron. Dodatkowo musisz mieć około 300 złotych na te książki. Ale chyba warto w kontekście tego, co się nauczysz. I taka rada odemnie-nie kupuj książek w Empiku. Poszukaj na allegro, bo kupisz dużo, dużo taniej. W Empiku książki można poczytać, a potem gdzieś kupić, gdzie jest taniej.

4166086824bcdebc547729.png

Jesli pomogłem, daj 'Lubię to!'.

Opublikowano

@up

Dzięki chłopie :)

Twoje rady i tych innych co pisali bardzo mi pomogli w zrozumieniu jak dojsc do pisania gierek :)

Kazdy dostaje ode mnie plusa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...