Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telewizor + Internet ?

MrCwaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak w temacie jest możliwość podłączenia internetu do Telewizora LG Nowego tupu z dekoderem MPEG4 ? Chodzi mi konkretnie czy można podłączyć internet do Tv za pomocą klasycznego kabla do internetu takiego jak na zdjęciu: http://blog.anjungpc.com/wp-content/uploads/2008/01/rj45.jpg ? Nie ma z tyłu wejścia na taki kabel ale jest może specjalna przejściówka ? Mam głównie wejścia HDMI1, HDMI2, HDMI3 itp :)

Opublikowano

nie ma przejściówek i nie można w żaden sposób

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up ma racje, telewizor musi mieć funkcję internetu itp w sklepie do niektórych tv jest taka opcja za dodatkowe 250 zl : )

Opublikowano

internet w tv to dodatkowe oprogramowanie , procesor, pamięć , taki w sumie mini komputerek z przeglądarką czasem systemem

są box do kupienia ( Smart TV Box ) podpinane do monitora/TV głownie na Androidzie

@DOWN bzdury, kabel HDMI kosztuje od 10-30zł , 100 zł kosztuje dokładnie to samo z nalepką SONY albo innej firmy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Możesz jedynie podłączyć np. laptop do telewizora jeżeli posiada wejście HDMI, a do tego jest potrzebny specialny kabel u mnie w sklepie kosztuję 100 zł ;) wtedy obraz z laptopa będzie na tv taki większy monitor.

Opublikowano

@Up Kabel HDMI za 100zl? Pojebało? Jak chcesz kupować to samo gówno tylko że z logiem, 8 razy droższe to proszę bardzo.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

tia, z Androidem

coś takiego na naszym rynku produkuje MANTA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

hmmm... a ja korzystając już z topicu, zadam kolejne głupie pytanie ;)

Jeśli mam telewizor z Smart TV (wbudowanym) połącze sie z Wifi w domciu i podłącze kompa pod HDMI to jest możliwość aby w kompie był net czy ciągnąć kable musze ew. zamontować "sieciową z antenką" ?

sry, ale pierwszy raz od 15 lat będe zmieniał TV więc...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Możesz jedynie podłączyć np. laptop do telewizora jeżeli posiada wejście HDMI, a do tego jest potrzebny specialny kabel u mnie w sklepie kosztuję 100 zł ;) wtedy obraz z laptopa będzie na tv taki większy monitor.

Ale kabel HDMI nie jest chyba potrzebny ? Ja podłączyłem normalnym kablem jaki podłącza się komputer do monitora ;) A mi chodzi o to żebym bez podłączania kompa do Tv miał dostęp np. do Ipla :)

Opublikowano

Ale wy mnie chyba nie zrozumieliście :unsure: Ja nie chce podłączyć komputera do Tv bo już tak robiłem i to nie kablem HDMI tylko takim klasycznym jak ten http://www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/p/90/14/901493cdfabf8339e6338a95c5bb57cf.jpg. Więc chodzi mi o to aby podłączyć internet bezpośrednio do Tv bez standardowego komputera czy laptopa :)

Opublikowano

przecież dostałeś odpowiedź, bez DOSTOSOWANEGO telewizora ( przeglądarka, oprogramowanie w telewizorze ) nie ma żadnej możliwości poza dodatkowymi urządzeniami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie, bo JAK wgrasz ?!?!

czytasz ty w ogóle to co napisane w odpowiedzi ? zacznij od początku postu czytać, nie będę się powtarzał

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Czegoś takiego jeszcze w życiu nie czytałem ;)

Opublikowano

nie, bo JAK wgrasz ?!?!

czytasz ty w ogóle to co napisane w odpowiedzi ? zacznij od początku postu czytać, nie będę się powtarzał

No ja nie wgram na pewno ale w serwisie nie można wgrać ?

Opublikowano

Ja mam juz 2 lata sonowke 37" i moge miec neta. Trzeba kupic cos wielkosci pendrive i to sie wsada w usb w TV i na WiFi idzie net. DA SIE tylko tv musi miec taka funkcje i trzeba to dokupic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...