Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Jakie są najlepsze sposoby na expienie i zarabianie .

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie są dla was najlepsze sposoby na zarabianie , a jakie na expienie ?

Bo podobno można nabić 80 w dwa dni .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Eventy, eventy jeszcze raz eventy. Biegniesz, robisz co trzeba i levelujesz dość szybko.

http://forum.guildwars2.com.pl/

Polecam także to forum, ja się tam uczyłem, oraz na poradniku MinecraftJoda :)

Opublikowano

80 w 2 dni ? Jeżeli byś grał bez przerwy 48 godzin non stop expiąc to i pewnie by się udało...

Jak kolega wyżej eventy... Na większym poziomie Sparkfly jest świetną mapką na której non stop są eventy.

Od 70 można w party lecisz na Orr i tam wbić 80 w chwilkę i tam najlepiej leci kasa, matsy i KARMA.

Jeszcze bardzo dobrze exp leci na WvWvW - wojny między serwerowe.

Jeżeli jest dobra ekipa to latasz za nią podbijasz zameczki itp i leci tak kasa i exp, że nie pytaj.... I masz więcej frajdy niż robiąc mapki.

Opublikowano

Mam aktualnie 15 lvl charr guardian , gdzie najlepiej nim expić ? i zdobywać kasę oraz karmę ?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Najlepiej na mapkach 15-25, gdyż masz tam mobki mniej więcej Twojego pokroju no i sporo eventów jest na mapkach startowych...

@ Jak grasz na Blacktide szepnij do "Belhiall" powinienem jak mi grę załata być na gw..

Opublikowano

Ktokolwiek pisze, że eventy są najszybszym sposobem na wbicie 80'tego jest w poważnym błędzie. Szczerze ? Poziom 80 można wbić nie wychodząc z miasta w mniej niż 10 godzin. Jak ? Craftowanie, craftowanie i jeszcze raz craftowanie. Sam wbiłem z 60->71lvl w pół godzinki, na Cookingu :) Nie dość ,że wbijasz profkę, to jeszcze exp jest nieziemski ( kupujesz materiały na tanią recepturę, której szukasz na początku na wiki, potem odkrywasz ją w grze i craftujesz dopóki jest żółta, potem się już nie opłaca ). Polecam jewelery i cooking. Nie chodzi to o wbicie samej profki, czy profity ( bo nie ma z nich żadnych ), chodzi o to jakie ilości expa dostaje się za wykonanie dobrej receptury. Wykonanie, dajmy na to jednego produktu cookingu daje ci 30000-40000 expa. Tak 30-40k ( na poziomie +275 ). Wykonujesz to w 2-3 sekundy. Kupujesz materiały na 25 takich przedmiotów. Efekt już znasz :) Jeżeli ktoś uważa ,że bieganie za eventami jest efektywnym sposobem expienia... to jest w błędzie :) Ja osobiście, wbiłem duuużo poziomów w ten sposób, lecz przestałem, ponieważ nie było wtedy przyjemności z gry... Nie bez powodu koszt produkcji ( nawet na najwyższych poziomach ) przedmiotów jest 30% większy niż kwota którą za ten przedmiot dostaniemy. Jeżeli zależy ci na szybkim expie -> craft. Jeżeli nie zależy ci na expie, a na kasie -> sprzedajesz materiały, nic z nimi nie kombinując. Pozdrawiam.

PS : Jak ktoś chce zpowerlvlować swoją drugą postać, bo ma jedną już na hi-lvl. To nie kwestia czasu, czy starania, a jedynie kasy. Jak masz wystarczająco kasy, by pokryć koszty kupna materiałów ( niektóre receptury, które dają po 40k expa, kosztują po 12 coppera za jedną => ) to wbijesz max-lvl w 3 godziny. Nie wspominając o tych exp-boosterach od craftowania :) Tyle :D

Opublikowano

Człowieku ja dobrze wiem, że craftowanie expi i mam nawet boostery craftingu, ale o to gdzie expić pytają osoby, które na swojej głównej postaci mają 10-30 lvl czyli nie mają kilka golda na materiały do craftingu zatem Twoje informacje są im nieprzydatne.

Opublikowano

80 w 2 dni ? Jeżeli byś grał bez przerwy 48 godzin non stop expiąc to i pewnie by się udało...

Po prostu nie chciałem, byś wprowadzał innych w błąd pisząc rzeczy niezgodne z prawdą ;) Gość pytał o najlepsze sposoby na zarabianie i na expienie. Odpowiedziałem na to drugie. Wcale nie musisz mieć fortuny by tak expić. Ja zaczynałem od 0, obrałem drogę sprzedawania wszystkich materiałów, ew. kupowania konkretnych, najtańszych i był powerlevel ,że aż miło. Pewnie dlatego gra znudziła mnie po 10 dniach.

Opublikowano

I jeszcze jedno... expa masz gdy wbijesz poziom profesji i expa nie masz wiele... Za wymaxowanie profesji na pewno nie masz 80 poziomu, a materiały są drogie więc Twoja fantazja lekko Cię ponosi.

Opublikowano

I jeszcze jedno... expa masz gdy wbijesz poziom profesji i expa nie masz wiele... Za wymaxowanie profesji na pewno nie masz 80 poziomu, a materiały są drogie więc Twoja fantazja lekko Cię ponosi.

Mówiłem. Bierzesz cooking i jewelcrafting ( mam jedną postać, tylko tą ścieżką szedłem, może jest nawet taniej ). Expa masz gdy wbijesz poziom profesji, to prawda, dlatego odkrywamy nowe receptury, korzystamy z http://www.gw2db.com/recipes/cook by określić najkorzystniejsze recepturki, które dadzą nam przedmioty potrzebne do dalszego craftowania ( snowball effect :D ), albo takie, które da się sprzedać za przyzwoitą ( wiadomo, niższą ) cenę. A jeżeli jesteś na tyle mało przedsiębiorczy, by skądś wyłuskać trochę kasy na materiały - > biegasz po krainach z przedmiotami do wydobywania surowców, zbierasz wszystkie, te które potrzebujesz zachowujesz, resztę sprzedajesz i jest cudnie :) Co prawda potem będziesz miał plecy jeżeli chodzi o storyline etc.

xtie, nie wiem czemu tak uparcie próbujesz zaprzeczyć oczywistym faktom. Może odczuwasz żal ,że wcześniej na to nie wpadłeś/nie potrafiłeś tego wykorzystać. To nie znaczy, że musisz sprowadzać innych na ślepy tor, przy okazji zarzucając mi nieprawdziwość moich słów :) Niektóre high-endowe materiały są znacznie tańsze niż te low-endowe. Przykład : copper ore, a wyższe typu mithril. Poza tym, wystarczy wejść do gry, spróbować i przekonać się, że tak rzeczywiście jest :) Na początku przechodziłem mapki na 100%, ale nagrody za czas, który na tym spędziłem były tak nieadekwatne, że aż mnie to rozśmieszyło :D Nie bez powodu też, ceny przedmiotów stworzonych przez crafting są znacznie niższe, niż ceny ich materiałów : większość graczy zna już metodę do wklepania 80'tki w jeden dzień, a craftowanie jest tu jedynie bramką do rzeki expa, a nie sposobem wzbogacenia się.

Opublikowano

Postacie do expienia ? MI sie bardzo dobrze expilo Enginerem a ile przy tym zabawy bylo ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...