Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomoc] logowanie w launcherze minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy wpisze passy normlanie mnie loguje i pokazuje okienko, gdy nie wpisze passów także... jak to zmienić? Chodzi o to że jak nie wpisze loginu lub hasła to pokaże sie nowe okno : Źle wpisałeś login lub hasło

za pomoc daje +++++

Opublikowano

Chodzi mu o to pewnie

że gdy logujesz się z passami otwiera mu się okno, i gdy się loguje bez pasów (nie podając loginu i hasła) też się pokazuje mu się okno.. (normlanie gra) i pewnie chodzi o to aby tak nie było, żeby np wyskakiwał błąd, że nie wpisano passów...

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

135067602596.jpg

Znalazłeś lukę w moim mózgu.

Czy to powinno być w dziale VB?

Jak chcesz odpalić minecraft przez vb i się zalogować to zaimplementuj do kodu coś takiego w batchu:

java -Xmx1024m -jar <ścieżka minecraft> <login> <haseło>

Opublikowano

ja mam taki kod alby odpalić minecrafta poprzez ten lunchert w virtual basic:

Process.Start("execute.bat", wpiszLogin.Text & " " & wpiszHaslo.Text & " 79.133.211.106")

ten kod mam zamieszczony w button, a w textbox wpisuję login i hasło i teraz chcę abyście mi pomogli zrobić zabezpieczenie aby gdy nic nie wpiszemy w textbox żadnego loginu i hasła minecraft się nie włończył i wyskczył komunikat np

wypełnij poprawnie pola

jak mi to pomorzecie będe w siódmym niebie !

PS.

LastPhoemix450 mam włąśnie podobny kod zamieszczony wyżej który po naciśnieciu buttona włończa mi minecraft poprzez kod zamieszczony w .bat po czym minecraft się włończa.

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Witamy w siódmym niebie.

Try
If wpiszLogin.Text = "" or wpiszHaslo.Text = "" Then

MsgBox("Wpisz login i hasło")

Else

Process.Start("execute.bat", wpiszLogin.Text & " " & wpiszHaslo.Text & " 79.133.211.106")
End If
Catch
MsgBox("Błąd")
End Try

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...