Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Śnieg na 1.4.2

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy za uwarzyliście że teraz jak pada śnieg to po jakimś czasie tworzą się cale bloki śniegu?

Na początku jest tylko trochę tyle ile było zawsze a potem jest coraz więcej

Screeny

qBGZD.png

92fho.png

VPQqL.png

Cześć...

Opublikowano

To było też w wcześniejszych wersjach minecraft.

To jest całkowicie normalne że gdy śnieg długo pada to po jakimś czasie mała warstwa śniegu zamienia się w bloki śniegu.

Opublikowano

Nie możliwe nigdy takiego czegoś wcześniej nie było choć by dlatego że gram na serwerze sky-block a na mojej wyspie jest biom zimowy no i chciał nie chciał co trochę padał śnieg a dziś wchodzę po raz pierwszy na ten serwer na 1.4.2 patrze a tu takie coś najpierw myślałem że admin sobie jaja robił i mi bloki śniegu porozstawiał ale potem za uwarzyłem że wszystkie są innej wysokości i dlatego napisałem ten temat. To zaobserwowałem na serwerze na single nie bo nie grałem jeszcze w tajdze tylko może przez 2 min jak coś na cretiv testowałem a potem świat usunąłem. Piszę o tym bo może to jakiś dodatek ze strony bukkita albo jakiegoś pluginu

Może potem sprawdzę na single

Cześć...

Opublikowano

Trochę uwierzyć nie mogę ... Takiego czegoś nawet pod bukkita nie dało by się zrobić chyba . Ponieważ to wymagało by odpowiedniej modyfikacji po stronie klienta (dodanie bloków ) .W Minecrafcie nic nie wprowadzono w związku ze śniegiem . Dziwne ...

Opublikowano

Była wprowadzona ta zmiana w którymś z snapshotów po wersji 1.3.2

Wcześniej śnieg się nie zmieniał a teraz warstwy narastają.

Masz serwer MC z modami, chętnie zagram.

Opublikowano

To dodany bodajze w tej nowej wersji bo ja gram bardzo czesto w minecraft i nie widzialem tego.

@offtopic Dodano tez ze jak sie ora to czasami ziemia sie psuje i trzeba na nowo ja postawic.

Opublikowano

Dziwne, nie było tego w żadnym czendżlogu :O

Fajne, mam dom w zimowym :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Hmm ;P Fajna rzecz ale wydaje mi sie ze to bylo przed 1.4.2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...