Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Język n00bów

dannyy1029

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tym razem mam dla was coś nieco innego.

Zapraszam do lektóry

Tibia- "Tradycyjny Noobish"

Noobish - Oficjalny język obowiązujący na ziemiach Rookgaard'u ostatnimi czasy bardzo się zmienił i stał się znacznie bardziej podobny do normalnego Angielskiego

Oto podstawowe zasady tego pięknego języka:

* Reguły gramatyki są dość proste, ponieważ przeszłość i przyszłość zostały usunięte i zdania mogą zwierać jedynie bezokoliczniki i czas teraźniejszy.

* Zaimki dzierżawcze zostały zmodyfikowane i istnieje jedynie "mi", "ur" oraz "is", nie istnieją zaimki żeńskie. Przykład: "mi uant taht" - I want that.

* Czasownik "to be" (być) został zredukowany jedynie do formy "arr", w skrócie "r" we wszystkich osobach. "mi r GN"

* Czasowniki z końcówką "-ve" powinny się kończyć na "-f" a czasowniki z końcówką "-e" w ogóle powinny jej nie posiadać. "gif mi itans plx", "mi lik gpis plx".

* Wszystkie wyrażenia powinny być zakończone "plx", "plz" lub "yes plx"

Ortografia jest bardziej złożona i posiada wiele zmienionych słów, najważniejszymi z nich są:

Free : fri

Items : itans

Stuff : stuff

Equip : iq

Gamemaster : GN

Account : acon

Password : pas

Skills : sklis?

Level : llv

Mainland : Mian

Słowo "Rookgaard" wypowiada sie na różne sposoby np. "Ruk" "Rock" "Rok" "Rox" "Ruuck" "Ruuk" i "Roock" jako końcówka najczęściej występuje wyraz "?guard" lub "?gaurd"

Wyjątkowym słowem jest słowo "THIEF" (złodziej) i odnosi sie do złodzieji, hackerów i złodzieji expa. Orginalną formą w Noobish jest "THIFE", ale również poprawne są formy "THEIF, "THIF", "THEF", "TIFE", "TEIF", "TIEF", "TIF", "TEF", "THIE" oraz "THEI". Wszystkie te wyrazy muszą być pisane wielkimi literami.

Bardzo istotną cześcią języka Noobish są wyzwiska, najpopularniejszymi są "Son of peach" oraz "Sun of beach".

Mam nadzieję ,że pomogłem wam zrozumieć ten piękny język :D

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...