Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z serverem - pliki by jerry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Postanowilem zrobic server na plikach by jerry.Wszystko gut,lecz z filezilla mnie nie laczy.Niewiem dlaczego.Server jest wlaczony.Chce wejsc do fili zeby zmienic ponga.Wpisywalem swoje ip z hamachi z normalna koncowka i ze 100.Port dalem 22

Nie laczy mnie wyskakuje tylko open''root''@"moje ip" 22

A gdzies tak po 30s wyskakuje :

Blad Przekroczony czas oczekiwania na polaczenie

Blad Nie mozna polaczyc sie z serverem

ie068n.jpg
Opublikowano

jak włączasz serwer pamiętaj że po komendzie /etc/rc.d/netif restart ,dopiero po tej komendzie będziesz mógł się połączyć.Spróbuj porty włączyć, upewnij się że dobrze wpisujesz adres ip. Możlie że źle skonfigurowałeś ip w /sysinstall.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

jak włączasz serwer pamiętaj że po komendzie /etc/rc.d/netif restart ,dopiero po tej komendzie będziesz mógł się połączyć.Spróbuj porty włączyć, upewnij się że dobrze wpisujesz adres ip. Możlie że źle skonfigurowałeś ip w /sysinstall.

Wszystko jest dobrze skonfigurowane i ustawione jestem pewny na 100 %

Robilem server na plikach by takiniesmialy to mi wszystko dzialalo.Ale szukalem plikow malo zeedytowanych dlatego wybralem by jerry

ie068n.jpg
Opublikowano

Ale czekaj po co chcesz wejsć na FTP aby zmienić pong? , pong zmieniasz w metin2bin (o ile się nie mylę).Upewnij się czy aby dobrze wpisujesz.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

@up

Ponga zmienia się w bincie np . metin2client.bin i w plikach game i auth

@topic

Jedyne rozsądne rozwiązania ( jak dla mnie ) to :

- Masz źle ustawione sysinstall

- coś blokuje Ci port 22

- wpisz /etc/rc.d/netif restart

Oczywiście mogłem coś przeoczyć

^^

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Hmm co do portów to poczytaj na mpc o portach, o ile się nie mylę skype ma "jakiś" port i może blokować.Tak jak up posprawdzaj sobie dwa razy czy dobrze wszystko zrobiłeś i czy dobrze wpisujesz.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

@up

Ponga zmienia się w bincie np . metin2client.bin i w plikach game i auth

@topic

Jedyne rozsądne rozwiązania ( jak dla mnie ) to :

- Masz źle ustawione sysinstall

- coś blokuje Ci port 22

- wpisz /etc/rc.d/netif restart

Oczywiście mogłem coś przeoczyć

^^

Hmm co do portów to poczytaj na mpc o portach, o ile się nie mylę skype ma "jakiś" port i może blokować.Tak jak up posprawdzaj sobie dwa razy czy dobrze wszystko zrobiłeś i czy dobrze wpisujesz.

Wpisuje /etc/rc.d/netif restart ;P Server nie zakladam 1 raz;P

Sysinstall dobrze skonfigurowane pierwsze z normalna koncowka drugie z koncowka 100

Nic mi nieblokuje portow,gdyz programy mam powylaczane.Jedynie co mam wlaczone ''procesy zyciowe'' komputera.

PRZYPOMINAM ;P NIE ROBIE TEGO PIERWSZY RAZ ROBIŁEM SERVER HAMACHI NA PLIKACH BY JACHU ORAZ BY TAKINIESMIALY I BYLO DOBRZE;] ROBIE TERAZ NA PLIKACH BY JERRY GDYZ CHCE MIEC PRAWIE CZYSTE PLICZKI ;P

ie068n.jpg
Opublikowano

Jak chcesz czyste pliczki to polecam CI te :

http://www.mpcforum.pl/topic/600502-dlserverfiles-2010-by-schittset/

Są czyste , niemieckie i stabilne . Sam ich używam i ani razu jeszcze nie miałem błędu , a często edytuje !!

Opublikowano

Jak chcesz czyste pliczki to polecam CI te :

http://www.mpcforum.pl/topic/600502-dlserverfiles-2010-by-schittset/

Są czyste , niemieckie i stabilne . Sam ich używam i ani razu jeszcze nie miałem błędu , a często edytuje !!

Czy na tych plikach darade postawic server hamachi ? Jak mam to zrobic;P Zawsze robilem server na 1 wielkim pliczku ;p A to jak widze sa gotowce ktore trzeba wgrac na server przez filezille

ie068n.jpg
Opublikowano

No to pobierasz np . Pliki serwerowe by badar . Masz tam cały system freebsd itp . Wchodzisz tam do filezilli i do ścieżki /usr/ .

Stwarzasz nowy folder o nazwie rw3 i wrzucasz tam pliki i działa

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...