Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kolejny

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam "znowu"... musiałem znowu napisać bo mnie już to strasznie denerwuje ale przechodząc do rzeczy

teraz mam problem z opóźnieniem ruchu myszki... po prostu celownik za mną nie nadarza i ogólnie przycina mi grę (nie chodzi płynnie) może macie jakieś wskazówki co mam robić ... a i dodam że jak gram i podczas gry uruchomię menadżera zadań i przestawię priorytet gry z NORMALNY na WYSOKI to jest trochę lepiej ale jak chcę ustawić jesczę wyżej na CZAS ŻECZYWISY to jest tak jak na normalnym a i na NISKIM tez nic nie pomaga...więnc proszę powiedzcie co robić bo tak się nie da grać ;( ?

64l7.png

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

no nie zabardzo po prostu przycina mi cała gre,obraz jak biegne to przycina ogolnie wszystko co robie to przycina ale tylko podczas gry bo w menu jest dobrze

Prosze pomozcie nie wiem powiedzcie jak moge podkrecic jeszcze bardziej kompa albo nie wiem co kolwiek zeby tylko nie przycinało

64l7.png

Opublikowano

Czy ten 'slow' pojawił się z dnia na dzień czy od razu (przy pierwszym uruchomieniu).

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Podaj specyfikacje twojego komputera, być może jest za słaby.

Na początek zmień ustawienia na niskie.

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

mam na najniższych detalach

system :Windows XP home edition

procesor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5200+,MMX,3DNow (2CPUs)

pamiec ram : 2048mb RAM

DirectX: DirectX 9.0c

grafa:NIVIDIA Geforce 8600 GT

64l7.png

Opublikowano

Możliwe, że to 2GB ramu jest za mało, bo inne specyfikacje masz b. dobre

Możliwe, że to 2GB ramu jest za mało, bo inne specyfikacje masz b. dobre

więc co radzicie a moze jakies sterowniki ?? bo nie wiem zainstalowalem sterowniki najnowsze od karty graficznej i lepiej działa ale nadal sie przycina (a co do ramu to co mam zrobic?)

64l7.png

Opublikowano

a nie wiecie ile by mnie to kosztowało?? mam 2 kosci po 1 GB tylko nie wiem czy mam DDR3 CZY DDR2 ;/ a i jak kupie ram to wkładam i smigam?? czy trzeba cos jeszcze ustawiac?

64l7.png

Opublikowano

ja kupiłem 2x 4gb po 40zł :) Oczywiście,jak dokupisz ram możesz zmienić windows na 64 bitowy aby lepiej ci działał komp :)

Nawet nie może, a musi bo Windows 32bity czyta max. 4GB Ramu.

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Na allegro 1GB ramu możesz kupić za 55zł. Jeśli kupisz 2x to dasz 110zł. + przysyłka. Jeśli kupisz 2x od tej samej firmy to zapłacisz za jedną przesyłkę.

i jak zmienic na 64 bity

Kupić/ściągnąć Windows 64bity ? xD

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

ale to musze pobrac windowsa 7 albo viste :/ a ja nie chce ale przeciez windows XP ten co ja mam to on czyta chyba do 4gb ramu max wienc akurat

64l7.png

Opublikowano

Jest Win Professional na 64bity ale nie wiem czy jest jeszcze sprzedawany. Najlepiej Win7 jest bardzo dobry. I też nie jest powiedziane że to pomoże. Optymalizacja GRO jest słaba.

600925.png

Opublikowano

Jest Win Professional na 64bity ale nie wiem czy jest jeszcze sprzedawany. Najlepiej Win7 jest bardzo dobry. I też nie jest powiedziane że to pomoże. Optymalizacja GRO jest słaba.

optymalizacja czyli?? a wlasnie a jak bym kupił 1 kosc po 1 GB to bym miał 3 GB da sie tak ?? czy jak mam 2 gb to musze odrazu kupic 4gb??

64l7.png

Opublikowano

optymalizacja czyli?? a wlasnie a jak bym kupił 1 kosc po 1 GB to bym miał 3 GB da sie tak ?? czy jak mam 2 gb to musze odrazu kupic 4gb??

Zależy ile masz wejść, ale jeśli masz 2GB, to da rade dokupić kość która ma 2GB.

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

nie mozna tak jak mam 2 kosci po 1 GB to musze kupic juz kosci po 1 GB nie da sie tak ze mam np 2x po 1 GB i wloze 2x po 2gb a wejsc na RAM mam 4

64l7.png

Opublikowano

Ja mam taką samą grafike /tez 2gb ramu /słabszy procek bo 3600+/ win7 x32 i mi nic nie ścina..

Masz pewnie kupe gówna na kompie i Ci przez to słabiej chodzi ja miałem to samo ale zrobiłem format, podkręciłem procek i śmiga aż miło ;)

Opublikowano

Optymalizacja czyli coś co pomaga w uruchomieniu np. gry na kompie. Wiadomo że gry się pisze dla mas, a nie jest tak że napisana gra jest optymalna dla każdego kompa. Gry się optymalizuje dla lepszej wydajność na rożnych komputerach. A według mnie Ubisoft totalnie to zlało. Dlatego na niektórych kompa typu 'Wooden PC' gra działa bez problemów, a na niektórych dużo lepszych się przycina. Łatwiej tego nie potrafie wytłumaczyć.

600925.png

Opublikowano

dobra bardzo wam dziekuje ale nadal nie wiem co mam zrobic?? dokupic ten ram?? czy moze foramtowac dysk?? czy co ??

i bardzo dziekuje wam za pomoc

64l7.png

Opublikowano

Ogólnie możesz być w dup**. Ja ci radzie najpierw zrobić format (pewnie nic nie da, ale format raz na jakiś czas jest dobry). Dokupienie ramu chyba nie pomoże. To chyba procek bo na stronce GRO pisze że na prockach Athlon X2 (czyli taki jest twój) jest odczuwalna słaby wydajność.

600925.png

Opublikowano

Skoro kolega tam wyżej napisał, że ma takiego samego kompa, i chodzi mu bez przycin to spróbuj tego formata, możliwe, że masz zapchanego kompa.

Jak nie pomoże to coś wymyślimy :D.

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

ale mam zrobic formata w taki sposob ze wrzuce najwazniejsze rzeczy na pendriva czy tam na płytke i w moj komputer klikne na dysk C prawym przyciskiem myszy i FORMATUJ??

64l7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...