Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zgubiłem dom...

Frox5872PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam taki problem mianowicie zgubiłem dom w minecrafcie :(

To nie był tylko dom , były tam tez farmy , duża kopalnia ( bardzo duża , pewna jaskina z diamentami )

no i magazyny pełne różnych przydatnych rzeczy . Tzn . Śmieci.

Najważniejsze rzeczy tzn. Diamentowe eq FULL mam przy sobie . I tu jest problem zgubiłem dom :/

Jak umrę nie znajde mojego eq i wgl ... A przez historię o Herobrainie ( czy jakoś tak ) Boję się troche do kopalni wchodzić . Diamenty również mam przy sobie .

Nie da się wpisać jakiejś komendy? No bo nie mam kompasu mapy ani wysokiej wieży w domu . Nic nie ma takiego jestem zdany na siebie :{((( Pomóżcie proszę :<

Opublikowano

Historia o Herobrainie to... prawdziwy... FAKE :) przynajmniej w tych wersjach chyba że masz mod więc może spokojnie wchodzić do kopalni.

A jak odszukać dom? No w tym ci nie pomoge :D Następnym razem zainstaluj sobie mini mapke do mc ^^

Opublikowano

Troche cie rycia czeka :) Zbuduj malutki domek z drewna, w nim craftable, lozko skrzynia i piec. Zraftuj drewniany kilof, wykop kamien i zrob kamienny kilof, potem wykop kamiennym zelazo. Zrob zelazny kilof i zacznij kopac. Znajdz zelazo (szybko pojdzie), zcraftuj jakas pochodnie (drzew i wegla jest przecie cala masa :))

i zejdz niziutko pod sam bedrok. Tam szybko znajdziesz redstone :) teraz wroc do domku, przetop zelazo w piecyku (nie masz- zrob) i zrob kompas! :) spal albo rozbierz domek o wracaj po kompasie do domu.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@Up trochę dużo roboty.. xD Kurdę żelazo miałem przy sobie ale zrobiłem z niego kamiennego golema -.-

Pobiore mini mapkę oby się udało . Dzięki wszystkim ;>

Opublikowano

Mogłeś zaznaczyć drogę do domu. Hmm, nie pamiętam czy jest jeszcze aktualne to iż jeżeli w domu mieliśmy łóżko to po zabiciu się powinniśmy rozpocząć w nim.

"Respect must be earned. One wrong move and you're dead."

Opublikowano

Tak , tak nadal jest :)

Ale ja się nie wybierałem na rzadną wycieczkę . Zwyczajnie poszedłem odwiedzić wioskę npc ( są doslownie obok mnie wystarczy przepłynąć przez rzekę ) A za szmaragd Osadnik chciał surowego kurczaka . No więc szedłem , szedłem zabijałem i nagle się zgubiłem :_:.

Mappery nie działają :<< A nie chce się zabić bo mam full eq diamentowe ... + w domu nie mam zadnych kilofów sztabek itp :(

Opublikowano

Wykop w ch*ja dirtu (jak masz przy sobie eq i lopate to szybko pojdzie)

a nastepnie skacz i podkladaj dirta pod siebie az utworzy sie slupek powyzej poziomu drzew :) jak wysoko bedziesz to sie rozejrzyj czy gdzies nie ma wioski (jak masz np. na tiny to wlacz na chwile far), czy nie widac na horyzoncie czegos co widziales z domku :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Cześć mam taki problem mianowicie zgubiłem dom w minecrafcie :(

To nie był tylko dom , były tam tez farmy , duża kopalnia ( bardzo duża , pewna jaskina z diamentami )

no i magazyny pełne różnych przydatnych rzeczy . Tzn . Śmieci.

Najważniejsze rzeczy tzn. Diamentowe eq FULL mam przy sobie . I tu jest problem zgubiłem dom :/

Jak umrę nie znajde mojego eq i wgl ... A przez historię o Herobrainie ( czy jakoś tak ) Boję się troche do kopalni wchodzić . Diamenty również mam przy sobie .

Nie da się wpisać jakiejś komendy? No bo nie mam kompasu mapy ani wysokiej wieży w domu . Nic nie ma takiego jestem zdany na siebie :{((( Pomóżcie proszę :<

Jeżeli masz najnowszą wersję minecrafta zrób tak :

1. na odpalonej mapie nacisnij Esc.

2. włącz serwer po LANie i zaznacz że pozwalasz na cheaty.

3. w grze nacisnij '' t '' i wpisz /gamemode 1 swójnick

4. możesz teraz latać więc myślę, że znajdziesz domek :)

32899580035953915383.jpg

LoL EUNE: WrocLove Dziffko

Opublikowano

A nie da się wpisac komendy , żebym pojawił się w moim miejscu spawnu? Spawn rozumiem , jest tam gdzie ostatni raz spałem prawda?

@UP Podsunąłeś mi pomysł .. Ale jestem tępy lols . Mogę przecież umrzeć a potem na kreatywnym dać sb itemy jakie miałem ... Haha :D Hura odnalazłem domek! Dzięki wielkie wszystkim! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...