Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z BMX

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od niedawna spodobał mi się BMX i chciałbym go zakupić.

Tylko jeszcze jestem w tych tematach zielony.

Byście mogli mnie wprowadzić w ten temat głębiej?

Co i jak robić, podstawy itd.

Jakiego też BMX kupić dla takiego jak ja jeszcze początkującego.

Nie wiem czy to mnie zafascynuje dlatego nie chciałbym dużo na to pieniędzy wydać.

Raczej na allegro bym kupował latem bo nie mam jakoś blisko sklepu z BMXami.

Proszę o porady ;D

Opublikowano

czemu nie pakować się w podróbki ? od tego zawsze się najlepiej zaczyna, jak się uczysz bh na jakimś szajsie to na firmówce bd pro ; )

najlepiej kupić coś co najbardziej przypomina bmx 120-200 zł i do nauki ; )

Opublikowano

Popytaj ziomków na skateparku czy któryś z nich nie sprzedaje używanego, bo jeśli ci się nie spodoba jazda to tylko zmarnujesz pieniądze.

Pierdol system, lecz rób to stylowo

Powrót na stare konto:

Cass†

Opublikowano

@tapne

Ty chyba głupi jesteś, takim bmxem nie da się jeździć. Jest ciężki jak cholera. Prędzej się połamie niż bh np. na 20 cm zrobi. Bez jaj nie wiesz to nie pisz.

Co autora tematu

Teraz się kończy sezon, przychodzi zima więc dużo używek z nawet dobrymi częściami (chodzi o łożyska maszynowe przynajmniej na tylnim kole i supporcie) i lekką ramą idzie na sprzedaż. Co za tym idzie? można dobry rower za połowę ceny nowego kupić.

Opublikowano

@up to ty się kolego zastanów, gdybyś umiał jeździć to byś umiał na byle czym to zrobić : ) (czysty skill a nie przywileje od sprzętu )

@CassKrzyż dobra myśl ale lepiej gdyby ktoś z nim był kto się zna, bo za większą cenę mogą mu w walić szajs : )

@down czytaj uważnie, przeczytaj mój 1 post i twój na dole, a teraz je porównaj : ) (i po co pisać bez sensu ? : ) )

Opublikowano

@Up

Sam parę miesięcy temu zaczynałem, miałem univege, cholernie ciężką. Ledwo robiłem bunny hopa używając całej swojej mocy. Postanowiłem zmienić rower na seryjniaka za 1600 zł. Był o wiele lżejszy od tamtego i zrobiłem bunny hopa na ok 40 cm, przy minimalnym wysiłku. Teraz robię po 70/80 cm. Racja, na każdym da się tak samo nauczyć lecz na jednym łatwiej na drugim trudniej. Na początek niech autorowi tematu coś do głowy nie strzeli żeby kupował taki rower o jakim pisze tapne. Tylko wykatuje sprzęt a ledwo co się 180 nauczy. Na początek powinien być jakiś lżejszy rower, żeby się oswoić a nie od razu kloca co ma 18kg i na nim jeździć po skate parku. Oczywiście waga wedle upodobania, ale taki rower za parę stówek tylko może ładnie wyglądać nic więcej.

Opublikowano

Dzięki wszystkim.

PS. Co do zapytania o sprzedaż używanego roweru na skate parku to raczej nie bo oni są dużo starsi ode mnie i raczej by mnie nie "przyjeli" że tak powiem.

A co do bunny hopa to robie na zwykłym rowerze ;d

Opublikowano

Po pierwsze jak by to powiedzieć są różne style jazdy na bmx uliczne lub jazda na wyznaczonych trasach po ziemi lub styl jazdy po rampach dosyć się znam od tego zależy wyposażenie bmx i sama waga bmx bo jeśli wybierasz styl np street jazda po mieście czyli wskakiwanie na niskie murki na poręczę grint po poręczach rower nie może być ciężki i jak chcesz grindować do musisz zakupić pegi

style:

street, czyli jazda w mieście, wskakiwanie na murki, poręcze itp.,

vert, czyli skakanie na pionowych rampach.

flatland, czyli ewolucje wykonywane na płaskim terenie, podobnie jak niegdyś freestyle w skateboardingu,

park, czyli jazda w specjalnie zaprojektowanych parkach (zwanych też skateparkami)

dirt, czyli najczęściej używane określenie skoków na specjalnie zaprojektowanych do tych celów torach.

Waga bmx jest bardzo ważna,co do bmx zakup na nowy rok nie kupuj żadnych bmx za 200 zł nawet wątpię że takie zakupisz cena bmx średniej jakości waha się od 500 zł do 800 zł a takie już dobrej jakości to nawet 1500 zł lub jeszcze więcej zapytaj najlepiej się na specjalistycznych stronach na pewno ktoś ci pomoże kto zna się na tym mnie takie sporty kręcą ale osobiście nie trenuje na bmx ani rolkach wyczynowych i td.

Oczywiście że trening nie będzie prosty na początku bh podstawowy trik bez niego nie będzie wskakiwał i grindował taki bmx nie jest tanią rzeczą ale jak ci powiem ile kosztuje rower trial to przy tym bmx jest tani tak samo nie jest tanie tak samo jak rower dual jeden kumpel jeździ na bmx drugi na dual i jeden za duala wybulił 3 tys zł a drugi za bmx 800 zł jakieś badziewia bmx to tylko strata gotówki bo długo na nim nie pojeździsz bo po prostu przy skakaniu rower nie wytrzyma i opona z szprychami się rozp.. nie mówie żebyś kupował za 1500 ale za 600-800 bo tańsze to będą tylko używane bmx a s tym też uważać musisz bo nie wiadomo jaki stan techniczny ma rower pamiętaj waga ma znaczenie w bmx rozmiar koła też w sumie i wyposażenie bo grinduje się poprzez pegi zamieszczone pegi kupuje się 1 z przodu z lewej strony 2 z tyłu też z lewej strony albo po obu albo po prawej stronie z tyłu i przodu

JAK CHCESZ STRONKE Z PROFESJONALNYMI CZĘŚCIAMI I BMX I AKCESORIAMI TO PISZ PW BO NIE WIEM CZY MOGĘ PODAWAĆ

634534203295449218.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...