Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Szum - TeamSpeak

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Trochę nie wiedziałem gdzie dać temat, bo do dobrych programów nie pasuje (chyba)

Mianowicie jak gadam z kolegą na TS-ie to nasze głosy są czyste ale w tle słychać przeraźliwy szum, o co chodzi ? To kwestia ustawień czy czego ?

Opublikowano

TS ma to do siebie, że nie jest idealny, często nawet przy dobrym micro są szumy. Ja na przykład przy nagraniach czy innych tego typu pierdołach nie słyszę żadnych zakłóceń, tak na TS'ie po tym jak kolega puścił nagranie, to byś pomyślał, że mam mikrofon za 5zł :D Później musiałem ustawiać wszystko w karcie dźwiękowej i sterownikach itp. Włącz opcje typu tłumienie zakłóceń, usuwanie echa. (jeśli masz czułość mikrofonu ustawioną na większą niż +10dB to zmniejsz do tej ilości lub do zera)

Opublikowano

A czułość mikro gdzie ustawić ? Funkcje typu echo i zakłócenia powłączane, jakość servera ustawiona na full (na słabszych jeszcze bardziej trzeszczy)

@EDIT

Już ustawiłem, przekaże info koledze jak wróci, zrobię refresha jak nic to nie da.

Opublikowano

@Ref, nic to nie dało, sprawa nie leży po stronie TS. Mój mikrofon jest czuły i wychwytuje szum kompa, jak zmniejszam czułość to mnie ledwo słychać i dalej jest szum ale mniejszy :P Czy przy obróbce filmu jakość będzie lepsza ? Jeśli będzie trzeba to popróbuję wyciszyć kompa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...