Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Czy ten komp się opłaca?

mddjhd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Kupuje nowy komputer i zauważyłem na allegro jedną (dla mnie ciekawą) aukcję, z kompem tutaj daje link :

http://allegro.pl/sz...2727044474.html

I stąd moje pytanie . Czy ten komp się opłaca ? Doliczcie do niego 50zł , ponieważ jest możliwość kupna z 4gb RAMU.

Jeśli nie to czy wgl. jakaś aukcja tego gościa z kompem się opłaca ?? Daje LAJKI !! ;D

Aha. I jeszcze jedno: czy zna ktoś aukcję z dobrym kompem do 1000zł ? Jak tak, to proszę o linki ^^

Pomogłem ?? Daj Lajka :D :D

Opublikowano

jak chcesz na tym jedynie OGLADAC strony internetowe to oplaca sie, a dobrego kompa do 1k nie znajdziesz ; D

Opublikowano

Mój kumpel kupił kompa z allegro i jest z niego zadowolony, więc pomyślałem, że to nie jest zły pomysł...

A da się wgl. poskładać jakiegoś kompa do 1000zł ??

Nie muszą w nim chodizć takie gry jak bf3, crysis, itd.

Chcę żeby przynajmiej chodziła na takim kompie fifa13 ;D

Dopiszę jeszcze że mam napęd, dysk, obudowę i zasilacz ;D

Opublikowano

Wiem, że to jest mało na kompa :/ Lecz nie chodzi mi o jakiegoś ultra-maxi-wypasionego kompa tylko o takiego co by pociągnął gry z tamtego roku, te co wyszły w tym roku mnie nie za bardzo obchodzą ,bo od tego mam laptopa... Tylko mam 1 laptopa na pół z bratem i czasami trochę ciężko usiąść o godzinie której sie chce :/

Czy taki komp pociągnął by mi fifę 13 (nie musi być na full, tylko na srednich moze isc) :

CPU: Intel Celeron Dual-Core G550 LGA1155 BOX

RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

MOBO: ASRock B75M Intel B75 LGA1155

GPU: Zintegrowane z płytą główną,

PSU: High Power Element Plus HPC-500-G12S 500W

Ten, który teraz napisałem nie musi ogarniać fify, ponieważ wiem że bez grafy nie ogarnie, lecz czy do zwyklego użytkowania na początek się nada ?? I czy da się go dalej rozbudować ??

@edit po obliczeniach wyszło mi ok.640zł + wysyłka więc jaka grafę do 350 zł do takiego kompa ?? Proszę o odp.

I czy wgl. coś zmienić w tym zestawie ?? Ponieważ +350zł można kupić lepszy procek, lecz nie wiem co kupić...

Opublikowano

Co nie wniosłem? Napisałem, że do grania komputera z NOWYCH części za te pieniądze nie kupisz. Lepiej szukać coś z używanych. A tamten zestaw z góry to logiczne, że skoro do grania się nie nada to do normalnego użytku będzie ok czyli internet, film itp.

Opublikowano

Ale nie napisales czy ten zestaw sie oplaca za ta cene i czy kupie jakas grafe.za 350 lub lepszy procek :P Wiec jesli odpowiesz na te pytania to dam ci lajka za kazdego posta :D

@edit I jak mozesz to napisz mi najtanszy zestaw na ktorym pojdzie fifa albo co kupic lepszego lub dokupic w tym zestawie co napisalem wyzej ^^

Opublikowano

Ok , lajki juz poszly :D Czyli to znaczy ze ten zestaw ktory napisalem jest ok, i lepiej najpierw kupic grafe, a potem lepszy procek do tego zestawu ??

Opublikowano

A teraz ostatnie pytanie i zamykam : Co sie da jeszcze zmodernizowac w tym zestawie ?? I czy da sie podkrecic procek ??

Opublikowano

Płytę możesz Asrock B75 PRO4 lub MSI B75A-G43 lub jeśli w przyszłości będziesz chciał (oczywiście na lepszym procesorze bo tego nie podkręcisz) robić OC to mobo na MSI Z77-AG43/Asrock Z77 PRO3 choć to już wiadomo sporo większy wydatek.

Opublikowano

Tutaj masz przykladowo cos uzywanego, w miare wydajne:

http://allegro.pl/zestaw-amd-64x2-5000-ga-m57sli-4gb-ddr2-9800gt-512-i2744187993.html   //zasilacz do wymiany, +150zl
http://allegro.pl/intel-core2duo-e8400-asus-p5q-deluxe-i2755953460.html
http://allegro.pl/intel-cor2-duo-e7400-2-8ghz-kazdy-rdzen-lcd-hp-i2733669605.html

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

@up

Po co dajesz mu jakieś martwe starocie których do niczego nie rozbuduje? W tym co ma do góry to może sobie wsadzić GPU z HIGh END, i7 z LGA1155 w przyszłości i będzie miał super maszynę. A te komputery to takie na teraz, nie na później.

Opublikowano

up dobrze mowi.:P chodzi mi o kompa na max 3 miesiace bo potem bede go chcial rozbudowac :D Lecz nie wiem czy up mowi o moim zestawie czy o mobo ktorym napisal xDD

Opublikowano

SZYBKI Komputer do biura, domu. INTEL 2x 3,00 Ghz

Widzisz? To jest komputer do obsługi powerpointa i notatnika i ew. 1.6 na najgorszej rozdzielczości.

Opublikowano

@2up Ty widzisz chociaz jak sie rozwinal temat ?! Juz dobrze o tym wiem, tylko zeby nie zakladac nowego tematu pisze o tym czy zestaw, ktory podalem wyzej jest dobry... Nastepnym razem nie czytaj tylko tematu, lecz tez posty :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...