Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid 1500 elo+

davidovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupić jakąś postać na środkową linie, która sprawdziła by się na rankedach na średnio zaawansowanym poziomie. Wymienię postacie, które mnie interesują i z między których mam zamiar wybrać.

Gragas

Anivia

Katarina

Zyra

Cassiopeia.

Prosiłbym o podanie wad i zalet (dlaczego ta postać, częstość banowania danej postaci itd).

Edit.Nie interesują mnie inne postacie niż te podane wyżej !

Opublikowano

Zgodzę się z przedmówcą ale anivia to też bardzo dobry pick.

• AoE ult ze slowem
  • pasyw jak GA
  • sciana do blokowania przeciwnikow/odsłaniania terenu
  • stun z Q
  • bardzo duży demage z q+e/ult+e

2 minusy które zauważyłem grając nią to to, że jest bardzo manożerna (blue bardzo pomaga) oraz to, że ma mały bazowy movement speed. Nawet z butami 2 jest dość wolna. No i trzeba się przyzwyczaić do lasthitowania nią, ma bodajże najmniejszy attack speed z ap postaci.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Ofc, że anivia;

• stun
  • slow
  • dmg
  • ściana
  • aoe ult, slow
  • rzadko kontrowana

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Zyra.

- Przytrzymanie

- free wardy

- świetny super aoe ult, który podrzuca

- PENTAKILL

- roślinki napieprzają chorym dmg

- aoe Q skill

- PENTAKILL

Opublikowano

Polecam Zyre. Kupiłem ją wczoraj i na normalu wczoraj quadra, dzisiaj quadra na rankedzie (1300elo niecałe, no ale jest :D) i są to moje 4 quady bo jeszcze fiddlem i vladem raz zrobiłem xD Miałem dzisiaj kennena na midzie rengara na jungli. Kennena jechałem jak chciałem, zostało mu z 400 hp, ja miałem jakieś 3/4 HP, wpada rengar slowuje mnie, kennen próbuje mnie zestunować, ja snearuje + roślinka kennen pada, powoli dalej uciekam, czekam na CD sneara, zaraz rzucam 2W + E + Q i rengar gdzie miałem jakieś 85% HP zrobił OWNED xD. Świetna postać TF'y rozpierdziela, nawet jak Cie złapią, np. taki blitz tak jak ja dzisiaj miałem rzucam pod siebie ww q r i jeszcze z passywki coś walnąłem i już część zaczęła uciekać mój team tylko dobił i ace :3

Taka rada. IMO passywki najlepiej używać na tankach ze względu na to, że to true DMG, passyvka dajmy na to wali po 500dmg, więc ADC walniemy 500, a tankowi nie walnie 500- 400 =100 z m resów tylko też 500.

Opublikowano

Katarina jest tak niesamowicie łatwa do skontrowania, że mało kto ją pickuje. Na wyższym elo prawie nikt, na niższym często brana bo tam nikt nie wpadnie na to, żeby ją zestunować jak odpali ulti. Ja osobiście wziąłbym:

• Anivię

+ potężne combo

+ stun

+ slow

+ AoE ult z małym cooldownem (~5 sec.)

+ łatwa farma

+ ściana blokująca

+ świetny passyw

- manożerna

- kulka wolno leci i łatwo jej uniknąć

- strasznie mało mobilna

- baardzo trudno przeżyć gank

- dość trudna do ogarnięcia

• Cassiopeię

+ ogromne dmg z kłów

+ spamowalne skille

+ nienormalny cooldown na trutce i kłach (jeśli się trafi z trutki)

+ stunujące AoE ulti

+ dobrze rzucony ultimate może wygrać teamfight

+ łatwo zdejmuje pojedyńcze cele

+ łatwa farma

+ 3 AoE skille (z ultem)

+ tanio kosztuje (teraz już tylko 6300)

- mało mobilna

- trudno przeżyć gank przed 6 lvlem

- wymaga największego ogaru i skupienia

Opublikowano

Też jest dobra, minusem jest brak CC, łatwe do przerwania ulti i jej słabość w late - jeden focus i giniesz

- Nie ma many (skille opierają się na CD)

- ogromne dmg

- dojscie

- niskie cd dzieki passywowi

- aoe ult

- PENTAKILL

- aoe w skill

- odbijający się od przeciwników Q (prawie jak aoe)

Opublikowano

Oczywiście dziękuję za wszystkie odpowiedzi (lecą lajki). Czy jeżeli WY wybieralibyście spomiędzy tych postaci to jaką byście wybrali ?

jeszcze jedna prośba, jeżeli znacie jakiś dobrych streamerów bądź "pro elo graczy" którzy grają danymi postaciami proszę o wstawienie tutaj linków. z góry dziękuję !

Opublikowano

Anivia.

Stun, slow, ogromne dmg, przydatna na linii pasywka, ścianka. Jest piekielnie mocnym pickiem na rankedach.

League of Legends

Opublikowano

z tych co wymieniles .. Too bralbym Casio/Zyra Bierz zyre casio jest trudna do grania ;| ale jak ktos ogarnia casio to nawet jak ktos ja kontruje to wygra mida

Opublikowano

Z tych co wymieniłeś zdecydowanie Zyrka dobre runy i po 6 lvlu zdejmuje wszystko :)

Ewentualnie któraś z postaci za 4,8 są to postacie którymi ciężko się gra (ale po wielu treningach efekt jest owocny) Cassio lub Orianna (której nie wymieniłeś ale jest godna uwagi)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

mam prawie wszystkie postacie na środkową linię :) (gragas też został zakupiony). stety dla mnie niestety dla innych mam smykałkę do lola, a po 2 grach orianną grałem na tyle dobrze, żeby dostać pochwały od wszystkich graczy. (ale.. kiedy to byyyłoo) więc ograniczenie które jest nazywane trudnością postaci nie jest dla mnie żadnym ale to żadnym problemem gdyż opanowanie postaci to dla mnie bardzo łatwa rzecz ale nie ukrywam, że z czasem dowiaduję się różnych "sekrecików". dziękuję wszystkim za odpowiedzi, oczywiście lecą lajki. jeżeli ktoś dalej chce się wypowiadać to zapraszam śmiało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...