Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Czy istnieje mod na wyłączenie trybu serwera w grze na Singleplayer.

ArhiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. W minecrafta czystego nie grałem od wersji 1.2.5, kiedy to udało mi się zrobić pseudo-Yogboxa. Ale od tego czasu wprowadzono "urozmaicenie" singleplayer, aby działało jak mini serwer.

I tu następuje problem. Po zaktualizowaniu MC i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to.... LAG

Potworny lag (około 1s) jak na słabym serwerze. Niby nie dużo, ale strasznie przeszkadza. Dodatkowo występują u mnie te same błędy, co na serwerach, czyli "coś mnie bije ale nie wiem co" , strzały wylatują z opóźnieniem, chunki się nie ładują na czas,moby nie dają się bić, upadłem z dużej wysokości, ale dmg dostaję po jakimś czasie...

A więc czy jest jakikolwiek mod pozwalający wyłączyć tryb serwera singleplayer. A może to nie tego wina, i do wersji 1.3 gra tak po prostu laguje na słabszych konfiguracjach. Póki co na 1.2.5 spokojnie grałem mając procesor 2.1 i 512 mb ramu. 2mb internet.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...