Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer space!

bilon22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to mój temat o wyobrażeniu serwera "Space". Nie jest to plagiat tego co wymyślił kolega (ja wcześniej napisałem na forum o takim serwie, ale po jego postach widać, że nad tym od dawna rozmyśla)

zastrzegamy sobie wyłączne prawo do rozwijania takich serwerów.

1. "Kosmos tutaj nikt nie usłyszy twojego krzyku" w myśl tej zasady chcę postawić na walkę. Duża interakcja ze środowiskiem postawi ultimatum, albo ty pokonasz przeciwnika, albo on ciebie. Zamierzam też dodać dużo myślenia i parkoura. Na serwie będzie teksturpack, który doda "futurystyczne kąski" do serwera. Zamierzam co 14 dni wydać nową mapę. Na start będzie tak 5 map.

Serwer no-premium, no-wl. Ilość slotów zależy od ilości chętnych.

2. Pluginy

jako fan PHP dużo pluginów, które połączą serwer ze stroną.

-AuthMe, permisionEX, essential itd.

-Gracze nie będą mogli się teleportować "tak poprostu" na każdej planecie będą teleporty(więc i na nie potrzebny plugin) multi-verse.

-iConomy

-HG i MobArena

-Citzens

-autoMesseges

-bananaspace (plugin nie testowany.)

<dopiszę resztę w poniedziałek, bo będę miał wtedy możliwość>

3. Planety

planety będą tworzone na różne style. Będzie podział na planety gracza i VIPa.

a)EjectZone-spawn. Tu gracz znajdzie kapsuły mieszkalne, mały sklep, teleporty, i inne podstawowe duperele :>

b)Katria- naturalny księżyc XYZ. Wydarte tereny księżyca są nieprzyjemne dla gracza. Dostać się tam można tylko za zgodą. Cały czas atakowany przez stwory nie masz czasu zachwycać się pomysłami konstruktorów.

c)XYZ-jedyna z planet na której jest chodź trochę normalnie. Niestety poza ograniczonym terenem jest tak zimno...brry...

I wiele więcej, ale to niespodzianka.

4. Podział postaci

-HeadAdmin

-Admin

-Moderator

-Komandos (duży VIP)

-xxx (VIP)

-Kosmonauta (VIP na 14dni)

-Gracz

Jak będziecie chcieli to coś jeszcze napisze.

Beta testy już za miesiąc. Myslę, że jak wsio będzie oki to wtedy już włącze serwer na pełnych obrotach.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Ech stoi prawie idento jak moj, a juz myslalem ze zrobisz nieco inny :(

tak to wyglada jakbym ja plagiatowal od ciebie i vice versa...

Ok nie jestem zly :) po prostu troszke mnie zazdrosc wziela, ale bd mial motywacje do swego :))

@down spoko i tak dzieki za tolerancje dla mego projektu :)

a jakby co nie zmieniaj nic na sile aby byl inny :D jesli tak zamierzasz

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie zamierzam robić jak twój, tak dziwnie wyszło, ale mnie już palcę bolą od pisania. Np. U mnie będzie malutko budowania w porywach do 0. Na pewno nie wykożystam frakcji jak początkowo myślałem. Jutro rozpisze się to zobacysz różnicę.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

F5

Opublikowano

Pre-order

za niedługo będzie można wykupić Pre-order dla osób, które chcą jak najszybciej zobaczyć serwer. Do tego gracz z pre-orderem dostanię rangę "kosmita" na zawszę.

FAQ

a)co jeżeli serwer nie wypali?

B) wszystkie zarobki oddam koledzę, który chcę zrobić podobny serwer:) (nie pamiętam jego loginu, ale 4 posty up)

a)kiedy mogę otrzymać pre-order

b)po wcześniejszym wykupieniu, odrazu na beta testy.

a)kiedy będzie można wykupić p-o

B) w poniedziałek :>

Opublikowano

@up

Nie

chcę

pieniędzy

od kurwa

nikogo.

Ok? :D

Ludzie się podniecili niesamowicie, co powoli wymyka mi się spod kontroli. Nawet Cubix mi przesłał kod testowy do serwera Wooden na Craftserve bo "mu się podoba, i twierdzę że u nich za drogo" o.O

Więc jak tyle osób się tym jara, to jak otworzę serwer.....

I powtarzam:

Mam swoje zasady, rodziców którzy by się dziwili więc jestem przeciwny dawaniu mi jakichkolwiek pieniędzy!

Chyba że przelewem jako crafty, bo konta w banku nie posiadam :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie przejmuj się mój projekt wypali :>

PS. Nie mów nic rodzicom :P ja jak powiedziałem, że zarabiam na serwerze (FB) to spytał czego tak mało :D

Opublikowano

Powstaje już forum, ale z tego co wiem to nie mogę dać do niego linku

Opublikowano

Ref

Opublikowano

Jak prowadzę aktualny serwer to zauważylem, że graczą to nie robi wielkiej różnicy, a niektórzy mają dużo na końcie :>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukuję kogoś do napisania pluginu. Więcej na Skype Biloniak Dawid Cichoń

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ref :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...