Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prośba] o wypisanie najlepszych części do kompa w cenie ...

Royal™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez sensu płyta, do takiego procka to coś za 150-200 zł, płytka którą podałeś pasowałaby do i5 2500k, ale nie do takiego procka. 100 zł w kieszeni i już się mieści w budżecie.

@SPROSTOWANIE

Nie widziałem że to b75, patrzyłem tylko na Pro3 ^^

Opublikowano

Tylko, że w przyszłości ma możliwość wymiany na i5. Lekko przyszłościowo ją podałem, ale jeśli autor chce może wziąć coś tańszego nie przekraczającego budżetu

Opublikowano

@Truefaith

Wow, widzę że spec ^^ Po czym sugerujesz że płyta pasowała by do i5 2500k? Pewnie nawet nie wiesz o czym piszesz ... Procek który wymieniłeś ma odblokowany mnożnik i grzechem było by takiego nie podkręcać a na płycie z chipsetem b75 to jest nie możliwe.

@Topic

Myślę że pierwszy zestaw to jak najbardziej dobry wybór, w sumie na agito w tej samej cenie jest procesor i3 3220 (ivy bridge) który ma niższe temperatury i jest nowszą generacją intela :)

Płytę bym zostawił tak czy owak bo nie ma tak naprawdę na co zmieniać, chyba że na microATX :P

Opublikowano

W zestawie za 2k bedzie rozsadniej zapakowac cos na platformie amd (phenom 965), potem upgrade do jakiegos 8-miordzeniowego FXa.

Cenowo wyjdzie bardzo podobnie jak przy i3 (phenom 965be + performa 10x).

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Wiecie jednak po namyśle , zdecydowałem , że nie warto bawić się w części , lepiej kupić skrzynke (komputer) z tymi wszystkimi częściami . Np. i5 zmieści się w cenie 2000 zł . Co o tym sądzicie

Opublikowano

To zbieraj jeszcze jakis 1000-1500zl zeby kupic cala zlozona skrzynke z takimi samymi komponentami.

Jak zamowisz ze zlozeniem dostaniesz cala zlozona skrzynke.

Owszem, nawet i7 zmiesci sie w takiej cenie bez problemu, tylko ze wtedy dostaniesz chinski zasilacz, plyte glowna bez mozliwosci podkrecania, pamieci ram ktore po 3 miesiacach odmowia wspolpracy, dysk z predkoscia zapisu max 50MB/s, naped dvd obracajac plyte wydajacy dzwieki startu rakiety kosmicznej, skrzypiaca i pekajaca obudowe i grafike w ktorej odpalisz co najwyzej mario.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Bez przesady ^^ Na zintegrowanej karcie da się spokojnie grać w większość gier :D (oczywiście nie mam na myśli najnowszych) ale fakt ze w takiej cenie i5/i7 to kiepski pomysł.

Chyba że za jakiś czas dokupiłbyś normalną kartę to wtedy jak najbardziej :P

Opublikowano

Yagami, jak nie masz pojęcia to nic nie pisz.

1.Zależy jakiej model tej integry.

2.Karty zintegrowane nie służą do grania.

3.W tej cenie lepiej lecieć na mnie :D Mianowicie lepiej jak na taki budżet lecieć na AMD ( <3 ), to bardziej opłaca się phenom 955BE, a potem wymiana możliwa na jakiegoś z serii FX.

PS Chłopcy mnie nie interesują.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie athlon, tylko phenom. Nie, nie lepiej i3 bo jest to jedynie moim zdaniem przereklamowane gówno owinięte w złoty papierek.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

dobra będę miał jeszcze tego 6 letniego kompa przez pare lat , bo mnie nie stac na nowego . Rodzicie też mi nie kupią , nie są bogaci , a po za tym nie ucze się jakoś wybitnie . można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...