Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Monitor się dziwnie wyłącza oraz włącza

SiwyTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak dzisiaj przy wyłączaniu komputera musiałem wyłączyć też monitor później po pewnym czasie komputer się włączył chwile pokazywało ten napis Asus przy włączeniu z takimi dziwnymi falami czy coś i tak co chwilę się włączało i później nic cały czarny ekran wiecie może co jest przyczyną nagłego zepsucia się monitora nie wiem czy to też "wiek" bo ma on około 4/5 lat

Opublikowano

teraz mam tak że nie ma tych dziwnych kolorów lecz pod sam koniec ekran jest czarny macie jakieś propozycje z tą twoją propozycją up poczekam :D choć ten monitor jest naprawdę dobry i naprawdę zdziwiłem się że w tak krótkim czasie się zepsuł :D chodzi mi o dzisiaj :D gdzie od rana działał poprawnie a zapomniałem wcześniej napisać czasem miałem taki niebieski ekran z białym napisem ale to raz na jakiś czas :D

Opublikowano

Blue screen ?

Tak był ale to rzadko no i teraz całkiem czarny jest a komputer wszystko działa tylko ekran nie pokazuje tego co ma xD a miałem nie długo format robić i teraz plików raczej bez monitora nie zgram a do telewizora nie podłączę :* a do laptopa nawet nie wiem czy się da

A więc tak trochę się nim pobawiłem i okazało się że jak odłączę go i włączę to na chwilę jest pokazany ekran a później jest czarny :(

Opublikowano

Nowe info :D że tak powiem ekran jest ale taki ciemny lecz to co białe da się jakoś zobaczyć jeden ojca kolega powiedział mi że to może być karta graficzna jest taka możliwość a jeśli tak to powiecie mi czy taka karta graficzna jest dobra http://www.mediamarkt.pl/karta-graficzna-gigabyte-gv-n610d3-1gi,id-642139 tutaj takie pytanie :D no i czy za taką cenę się w ogóle opłaca z góry dzięki ;P

Opublikowano

dodam iż szukałem trochę informacji na necie i może być to powód spalonych świetlówek czy czegoś takiego i pytanie do was jak to sprawdzić :D i 2 pytanie czy to może być to podkreślę że jak jakąś lampą poświecę na monitor to widać ale prawie nic tylko to co jasne :D ale widać i wszystko inne funkcjonuje żadnych plam innego koloru nie ma i 2 mój problem to że od czasu do czasu mam jakiś niebieski ekran z białym napisem i też nie wiem o co z tym chodzi ogółem cały zielony z tym jestem :( oczywiście wszyscy co jakoś pomogli lajki dostają :D

Opublikowano

idz do serwisu, kup nowy i przestań się zastanawiać co zepsute bo nikt na forum nie naprawi ci zepsutego monitora przez internet. jak sam piszesz nawet nic nie potrafisz przy tym zrobić sam

przy sprawnym moniutorze powinno działać OSD monitora normalnie , jakiekolwiek prze kolorowania czy brak OSD świadczą o uszkodzeniu czegoś

skoro spalone świetlówki to wymień, jak siadła matryca tez do wymiany

<EOT>

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

idz do serwisu, kup nowy i przestań się zastanawiać co zepsute bo nikt na forum nie naprawi ci zepsutego monitora przez internet. jak sam piszesz nawet nic nie potrafisz przy tym zrobić sam

przy sprawnym moniutorze powinno działać OSD monitora normalnie , jakiekolwiek prze kolorowania czy brak OSD świadczą o uszkodzeniu czegoś

skoro spalone świetlówki to wymień, jak siadła matryca tez do wymiany

<EOT>

masz lajka :D + do tego kupiłem nowy monitor może i nie jest tam jakoś fajny ale ważne że działa :D

@edit Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...