Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Który AP za 6,3k IP

Gość Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hue hue byłem zmuszony do napisania tutaj, bo jestem jak kobieta w ciąży i zmieniam cały czas zdanie, co skutkuje tym, że nie wybiorę sam champa :D

Champion musi być AP

Cena championa NIE może być niższa niż 6300 IP

Champion musi być ciekawy, nie może być czymś czym pogram 20 gier i mi się znudzi.

Z postaci AP za 6,3k IP nie mam chyba nikogo... jak coś to dopiszę.

Musi być uzasadnienie, nie tylko, AoE ult etc., ale też dlaczego ją polecacie.

Nie piszcie, że może być trudna postać, bo takie akurat lubię

Postać może być melee jak i range

Opublikowano

Ja bym polecił Ziggsa.

• duzy dmg
  • slow
  • ulti aoe z duzym zasiegiem
  • skill shoty
  • wybicie siebie lub kogos :D

Polecam go, ponieważ sprawia mi wiele frajdy z gry, jest małym piromanem, który wszędzie rzuca pirotechnikę :D A tak na serio, trzeba myśleć jak się nim gra, jak rzucić bombę, aby trafiła w przeciwnika, rozmyslnie rozstawiać miny, odrzucac wrogow lub siebie i w odpowiednim momencie puszczac ulti. Passywa bardzo przydajacy sie do last hitowania.

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Ahri;

• mobilna
  • prowokacja, e
  • aoe q
  • dmg z w
  • ult na 3 razy, można dashe robić
  • świetny mider
  • dobre early, late

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano
Cena championa NIE może być niższa niż 6300 IP

lol xD...

Polecam

Fizza,

-Redukcja Heal

-Bardzo mobilny

-Przydatne Ulti

-nie nudzi sie

-Bardzo fajna postać ogromny fuuuuunn :D

Opublikowano

Elise :

- ult od 1 lvl ,

- świetny system ucieczki ,

- posiada dwie formy (Kobiety i pająka.W postaci pająka skille nie biorą many) ,

- dobry farmer ,

- stun

Polecam ją , ponieważ fajnie mi się nią gra.Bardzo ma fajnego ulta , dzięki któremu się przemieniamy w pająka , a przy okazji tworzymy dodatkowe pajączki , które nam pomagają.Z każdym lvl ult'a mamy ich o 1 więcej.Gdy jesteśmy pająkiem to nie zabiera nam many oraz mamy większego speed'a.

zamachyg.png
Opublikowano

Hmm ok, tych postaci wyżej mi już nie opisujcie. Powiedzcie mi, czy warto kupować Zyre? Jak wygląda u niej gra, czy się nią fajnie toczy rozgrywki, nadaj się do dłuższych gier?

Opublikowano

Wg. Mnie Viktor

• Ogromny demage z lasera
  • AoE Slow+Stun
  • AoE ulti z silence którym można sterować
  • Dość fajne ganki stun>laser>Q
  • Tarczka z Q która czasem może uratować dupę
  • Pasyw który daje ap per lvl

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Zyra jest teraz wykorzystywana jako support i to jest super rozwiazanie bardzo ofensywne, ogolnie fajnie i przyjemnie sie nia gra, podrzut, roslinki, aoe ult i strzal po smierci.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Hmm ok, tych postaci wyżej mi już nie opisujcie. Powiedzcie mi, czy warto kupować Zyre? Jak wygląda u niej gra, czy się nią fajnie toczy rozgrywki, nadaj się do dłuższych gier?

Zyra jest dość ciekawa. Dobry pick na mida jak i suppa. Łatwa farma, możesz na spokojnie harrasować. Przy gankach trzeba jednak nabrać wprawy bo jakiegoś kosmicznego escape to ona nie ma.

Ale jak dla mnie nie nadaje się do maniaczenia.

League of Legends

Opublikowano

Z AP poleciłbym ci Branda jeśli lubisz dobre DMG i zadawanie go z każdego skilla. Ziggs ma tak samo. DMG zadawalające, obszarowe ulti, wybuch po śmierci.

Opublikowano

Polecam Viktora !

Jest to świetna postać, która jest dobra w każdej fazie gry.

- Aoe ult

- Silance z ulta

- Świetny harras

- Tarcza

- Łatwa farma

- Stosunkowo małe CD

- Świetny do TF, robi bardzo duże zamieszanie

- Świetna inicjacja

- Kontra na wiele postaci na midzie

- Ciężko go ogarnąć, by dobrze nim grać, ale się nie nudzi po 5 grach jak połowa championów

- AOE stun

Dlaczego Viktor ?

Ponieważ ma silance na ulcie, w TF robi bardzo dużo, laser zadaje ogromny DMG, do tego ma go co chwile, postać jest co prawdę średnia (jak dla kogo), ale szybko się ją ogarnia, jej kolejnym plusem jest to, że nikt Viktora nie wybiera, bo nikt nie umie nim grać, a postać ma naprawdę ogromny potencjał.

Drugim championem będzie Vladimir

- Brak many

- Plama (działa podobnie jak E skill Fizza), sprawia, że nie da się nas tknąć żadnym skillem, można np. uciec przed ulti Karthusa

- Bardzo łatwa farma

- Bardzo fajny AOE ult

- Leczenie się z Q

- Solotop/mid

- Bardzo dobry w mid/late game

Dlaczego Vladimir ?

Ponieważ ma świetne skille, może wbić w TF na W skillu i zrobić zamieszanie, gdzie po nas wbija reszta teamu, leczy się z Q skilla, ma bardzo prostą farmę (EQ), jest rzadko wybierany, a jest bardzo dobry, niestety łatwo go skontrować, jest raczej łatwą postacią.

(yhm, nie przeczytałem)

Zyra.

Zyra jest świetną postacią, ma przytrzymanie, aoe Q, roślinki, free wardy, roślinki strasznie dużo zadają w Late game, jedno z lepszych ult w całej grze, podrzuca każdego w TF, uciec można raczej tylko flashem jak jesteś na krawędzi.

Bardzo przydatna dla teamu nawet jak nie ma feeda, bo robi TF swoim ultem i przytrzymaniem, ktore może złapać kilka osób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...