Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ophcrack

Repus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z odpaleniem OphCrack na Win 7 . Wszystko ok , jest nagrane na płyte ( nagrywane na systemie xp przy pomocy domyślnego programu windowsa) . Myślałem że sam się uruchomi ale jednak nie , a jak wchodzę w wybór odpalania ( przy starcie wciska się któryś z F ) i klikam na Dvd-rom 1 to Windows się włącza normalnie . Oph Crack jest nagrany na płycie Cd-rom . Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

2*up ty w ogóle wiesz co to jes ophcrack? Jest to system linux który który służy do łamania haseł logowania w windowsie. Jest to opensource więc jest w pełni darmowy no chyba że, chcesz dokupić tablice (rainbow tables) które pomagają w szybszym dekodowaniu haseł.

Opublikowano

Tablice można tez sciągnąć za free. Są na necie, ale te orginalne od głównego wydawcy są płatne.

A tak teraz do autora tego tematu:

Nie masz może ustawionego w BIOSIE zeby odpalalo ci najpierw z plyty lub przy wlanczaniu sie naciskaj klawisz f8 jak dobrze pamiętam.

Poprobuj to co ci napisalem i zobacz czy działa jeśli nie to pisz dalej. Spobuje ci pomóc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sorka że tak późno . Próbowałem naciskać tak żeby odpalało z płyty ale tak jakby jej nie widziało . Pobrałem jeszcze raz ze strony producenta i nagrałem na nową płytę i jest dalej tak samo . Czy w tym przypadku ma znaczenie czy ma się win 7 Home lub professional ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...