Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Domena

love98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż wykupiłem domenę pl mam także darmowe konto na hostingu dejm.pl i otóż mam problem z podpięciem tej domeny może mi ktoś pomóc?

Opublikowano

Otóż ja trochę tego nie rozumiem jeszcze nie mam podpiętej domeny do hostingu a jak wejde na adres domeny czyli w moim wypadku http://hggforum.pl (sorki za link) to pokazuje strona w budowie a jak podepnę tak mi się chociaż zdaje że podpinam to wrzucam pliki na hosting i dupa ciągle pisz strona w budowie i teraz trochę tego nie rozumiem mam domenę w 1and1 akurat tak się złożyło bo za darmo na rok jest :) Więc proszę Kaś poradź coś

Opublikowano

Wejdź w panel strony jaki tam masz cPanel coś w tym stylu wejdź w "Podepnij domenę" i wpisz adres strony w twoim przypadku będzie to "hhgforum.pl" następnie czekaj.

Opublikowano

Okazało się że na mojej stronie nie da się dodać domeny teraz moje pytanie na jakich darmowych hostingach moge dodac swoja domene?

Opublikowano

No chyba hosting po to służy, aby podpiąć pod nią domenę? :D

Na wszystkich. Np.

cba.pl

ugu.pl

friko.pl

itd.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

na friko coś nie działa a nie chce nie potrzebnie zakładać konta na innych

Najlepiej jakby ktoś mi pomógł podpiąć domenę na dejm.pl

Opublikowano

Musisz ustawić DNSy w domenie na dnsy swojego serwera w dejmie. A następnie dodać domene do swojego serwera www dejm. A następnie poczekać około 24h aż domena zostanie przypisana.

bdccLsFwED.png

Opublikowano

Każdy hosting ma swoje adresy DNS jak nie możesz ich znaleść to napisz do nich powinni Ci podać. I potem musisz przypisać te adresy do domeny. Poszukaj w opcjach domeny. A potem musisz dodać domene w panelu administracyjnym swojego serwera. Cpanel, Direct Admin itp.

bdccLsFwED.png

Opublikowano

Tylko nic nie moge edytowac na stronie gdzie mam domene albo porostu nie wiem gdzie ;d

Najwidoczniej nie wiesz gdzie. W każdym cpanelu / direct admin masz takie opcje. DeadMen Ci wszystko wyjaśnił, poczytaj trochę o DNSach i podpinaniu domeny. Choćby tu.
http://proserwer.pl/pomoc/podpinanie_domeny_na_xaa_pl.html

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Temat wyjaśniony. Za zgodą autora na PW zamykam :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...