Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Najlepsze Hasło Do Metina ! SZYFRY HARCERSKIE ! Nie znajdziesz Lepszego.

NoLimitOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cooltext808752073.png

___________________________________________________________________________________________________

cooltext808749197.png

Najnowocześniejsze hasła do gier, forum, emailów i wiele, wiele innych rzeczy działają tak.

- Polegają one na szyfrze harcerskim

- Dzięki zakodowaniu hasła (np. Daniel) możemy odzyskać hasło po niezapamiętanym szyfrze.

- Działa to na takiej zasadzie iż jak zakodowany wyraz ( np. Daniel ) zapomnisz możesz przypomnieć sobie jakie słowo zakodowałeś ( ja polecam słowo bardzo nam znane. Nazwisko, Imie, Ulice )

- Zapomniałeś Emaila ? A pamiętasz co zakodowałeś w haśle do konta ? Możesz w pare minut odzyskać hasło lub id w pare minut !

- Zapomniałeś loginu ? A wiesz jakie słowo w nim zakodowałeś ? TO ŻADEN PROBLEM !

Od dziś możesz stworzyć profesjonalne hasło dzięki, któremu nikt nie włamie ci się na konto i będziesz mógł je odzyskać w parę minut !

___________________________________________________________________________________________________

cooltext808749685.png

Jeżeli jesteś pewien, że chcesz mieć idealne hasło przez, które nikt nie odgadnie, a także będziesz mógł bez problemu go odzyskać bez emaila to przeczytaj uważnie parę razy. Zapraszam :

1) - Musisz wymyśleć słowo, które będzie twoim ID lub HASŁEM. Słowo, które wymyślisz pamiętam, że będzie zakodowane ! Polecam łatwe słowa ( Imię, Nazwisko, Ulica, Miasto lub Ksywa )

2) - Jeżeli wymyśliłeś słowa, które zakodujemy zapoznaj się z szyframi na dole. Co i jak zaszyfrować

( Na dole masz poradnik jak dokładnie to zrobić )

3) - Moje zaszyfrowane hasło to słowo " Daniel ", a zaszyfrowałem je szyfrem * GA|DE|RY|PO|LU|KI *

Moje hasło teraz wygląda tak -> EGNKDU <- ten szyfr po odszyfrowaniu oznaczał by Daniel

4) - Jeżeli masz już zaszyfrowane słowo na hasło lub ID ( moje to Daniel, a po zaszyfrowaniu EGNKDU )

Będziesz mógł odzyskać swoje hasło.

5) - Jeżeli zapomniałeś hasła ( EGNKDU ), a pamiętasz zaszyfrowane słowo czyli np. U mnie to Daniel. Możesz zaszyfrować ponownie słowo Daniel odzyskując przy tym hasło !

cooltext808765185.png

Jeżeli chcesz dobrze zakodować / zaszyfrować swoje słowo na hasło lub ID musisz uważnie czytać krok po kroku, a więc zaczynajmy.

1) - Pierw napisz na kartce swoje słowo, które chcesz zaszyfrować na HASŁO lub ID.

2) - Później napisz na kartce szyfry ( miej na kartce dużo miejsca, Dziś naucze was szyfrować pierwszym szyfrem )

Pierwszy szyfr - GA|DE|RY|PO|LU|KI

Drugi Szyfr - KA|CE|MI|NU|TO|WY

Trzeci Szyfr - KO|NI|EC|MA|TU|RY

Najtrudniejszy Szyfr - HI|PO|MO|NS|TR|OZ|OS|TO|PO|KO|LA|NO|FO|BIA

3) - Na kartce napisz swoje słowo, które będzie hasłem lub id ( moje słowo to Daniel )

A obok słowa ( u mnie Daniel ) napisz szyfr GA|DE|RY|PO|LU|KI

4) - Szyfry polegają na tym jeżeli mamy słowo ( Daniel lub wasze inne ) musimy

zaszyfrować w nim każdą literkę czyli D, A, N, I, E i L.

Jeżeli mamy literkę D spójrz na szyfr zauważ, że jest tam ta literka w kodzie |DE|

Jeżeli chcemy zakodować literke D, szukamy tej literki na szyfrze jeżeli ona będzie to spójrz z jaką inną literkę ona jest w | | kratce. U mnie to literke |DE| czyli E.

Czyli literka D będzie po zaszyfrowaniu literką E.

Jeżeli nie będzie waszej literki w jakimś szyfrze piszesz ją normalnie nie zmieniając.

Jeżeli w GA|DE|RY|PO|LU|KI nie ma literki Z piszesz ją bez zmian czyli Z.

Jeżeli chcesz zakodować literke G w szyfrze GA|DE|RY|PO|LU|KI to po zaszyfrowaniu będzie ona literką A. literka G zamieniła się w literke A.

Uwaga ! poradnik jest oryginalny !

Sam go od podstaw budowałem i pisałem.

Jestem harcerzem dlatego chciałem się z wami podzielić szyframi.

Zakaz kopiowania bez pozwolenia autora !

BY IWPERCIO !

Opublikowano

Akurat ten szyfr wymyśliłem ja na obozie harcerskim.

Mieliśmy za zadanie wymyśleć szyfr, który zakoduje słowo, które składa się z 10 różnych literek.

No i to wymyśliłem i wygrałem ;)

Jest to najtrudniejszy z powodu miejących takich samych liter.

Są szyfry trudniejsze typu " Czekoladka " i " trójkąt ", ale ich praktycznie nie da się wyjaśnić przez mpcforum

Opublikowano

słabe a przeczytałem 2 razy i nadal nie wiem czy wymyśliłeś coś nowego czy to co robiło się w 1/2 klasie podstawowki

na dodatek tekst "Jestem harcerzem dlatego chciałem się z wami podzielić szyframi."

z tego co zrozumiałem czytając trzeci raz pod jedną literę podstawiasz 2 inne.. bezsens bo wychodzi jakiś ciąg liter którego i tak nie zapamiętasz a będziesz je samemu rozszyfrowywał przy logowaniu się ??

mam ja mam hasła 6/8 znakowe, które nic nie znaczą i od kiedy korzystam z internetu włamanie na konto miałem tylko jedno; poczta interia (ktoś zmienił mi hasło ale dzięki temu że byłem cały czas zalogowany na kompie brata ograniczyłem dostęp konta do podanego przeze mnie IP - wtedy miałem jeszcze stare i bardzo łatwe do odgadnięcia hasło)..

wracając do tematu; dobre dla tych, którzy chcą się w coś takiego bawić ale nie poprawi to w żaden sposób bezpieczeństwa konta ^^

Hejo

Opublikowano

Sie synuś wkopałeś .

BY IWPERCIO !

Dziękuje dobranoc :>

IwPercioNew <- to ja :D ( konto na yt )

Ja jestem iwpercio ^^

Nie wierzysz ?

Percio ma trzy litery, które coś świadczą PeRciO = PRO.

A po drugie mnie tak wyzywali

Perciota dodawalo sie TA na koncu xD i wychodzila ciota

Teraz wierzysz ?

słabe a przeczytałem 2 razy i nadal nie wiem czy wymyśliłeś coś nowego czy to co robiło się w 1/2 klasie podstawowki

na dodatek tekst "Jestem harcerzem dlatego chciałem się z wami podzielić szyframi."

z tego co zrozumiałem czytając trzeci raz pod jedną literę podstawiasz 2 inne.. bezsens bo wychodzi jakiś ciąg liter którego i tak nie zapamiętasz a będziesz je samemu rozszyfrowywał przy logowaniu się ??

mam ja mam hasła 6/8 znakowe, które nic nie znaczą i od kiedy korzystam z internetu włamanie na konto miałem tylko jedno; poczta interia (ktoś zmienił mi hasło ale dzięki temu że byłem cały czas zalogowany na kompie brata ograniczyłem dostęp konta do podanego przeze mnie IP - wtedy miałem jeszcze stare i bardzo łatwe do odgadnięcia hasło)..

wracając do tematu; dobre dla tych, którzy chcą się w coś takiego bawić ale nie poprawi to w żaden sposób bezpieczeństwa konta ^^

Źle mnie zrozumiałeś jeżeli zapomnisz ciągu liter zaszyfrowanego słowa np Daniel.

A pamiętasz słowo, które zaszyfrowałeś będziesz mógł ponownie je zaszyfrować i wejść

Opublikowano

[..]

Źle mnie zrozumiałeś jeżeli zapomnisz ciągu liter zaszyfrowanego słowa np Daniel.

A pamiętasz słowo, które zaszyfrowałeś będziesz mógł ponownie je zaszyfrować i wejść

a co jak zapomnisz szyfru wg którego zaszyfrowałeś hasło ?

już lepiej zapisz sobie hasła w notatniku i wrzuć do szuflady.. bo bez loginów i tak nic nie są warte

@DOWN ale co jak szyfr gdzieś 'zginie' ?

Hejo

Opublikowano

Dobra, mleko?

Co Ci to da, że hasło zamiast Daniel zrobisz asdaskkakadasda

Jeśli ktoś skanuje, to skanuje z potężną bazą haseł, lub randomowo układającymi się.

Poradnik bez sensu, tylko utrudnianie życia.

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...