Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Pytania - solo top.

-qq-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie jest to typowy poradnik. W tym temacie będę odpowiadał na wasze pytania dotyczące pozycji solo top. Można mnie spytać o buildy, masterki, runy, kontry, jak grać danym champem, itd.

No to coś o mnie, 1,4k elo na weście, obecnie east, wychodzę z elo 700. Obecnie 1135. Gram na topie, mainy to Irelka i Malphite.

Można pytać. :)

Opublikowano

mam pytanie, Gdy jestes na solo topie ( 1 vs 1 ) , i gdy jungler chce zgankować ( z naszego team'u ) to kto pierwszy atakuje , Czy jungler czy ten kto jest na solo top ;] ?? pozdrawiam

Opublikowano

mam pytanie, Gdy jestes na solo topie ( 1 vs 1 ) , i gdy jungler chce zgankować ( z naszego team'u ) to kto pierwszy atakuje , Czy jungler czy ten kto jest na solo top ;] ?? pozdrawiam

Zależy z jakiej pozycji ganguje..

Lane gang, tribush, czy jak jesteśmy pushowani i z rzeki.

Jak możemy go zestunować to baitujemy go i prowokujemy do walki z nami.

w83od2.jpg

Opublikowano

@up gtfo, bo na razie to tylko ty zasyfiasz.

Co do pytania - to wszystko zależy od wielu czynników. Pierwszy powinien zaatakować ten, który ma cc w style stuna, snare itd. Jeśli jednak np. grasz Pantheonem, masz przypuśćmy 250 hp, to nasz jungler pierwszy atakuje, ty wywalasz kombo i uciekasz, a on kończy gościa. W sytuacji kiedy nikt nie ma hard cc, pierwszy pownien zainicjować walkę toper, aby jungler mógł podejść i tylko pomóc.

Opublikowano

Bosh.

Ten temat nie ma sensu.

Tak jak pisał kolega wyżej zrób temat o malphte i irelii :)

Jakby ktoś pytał o runy ,build do champów do wszędzie są specjalne działy.

A tu będzie jeden wielki syf.

Także temat nw po co :)

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

@up gtfo, bo na razie to tylko ty zasyfiasz.

Co do pytania - to wszystko zależy od wielu czynników. Pierwszy powinien zaatakować ten, który ma cc w style stuna, snare itd. Jeśli jednak np. grasz Pantheonem, masz przypuśćmy 250 hp, to nasz jungler pierwszy atakuje, ty wywalasz kombo i uciekasz, a on kończy gościa. W sytuacji kiedy nikt nie ma hard cc, pierwszy pownien zainicjować walkę toper, aby jungler mógł podejść i tylko pomóc.

Nie wchodzisz w grę, 2k elo wypowiada się na temat solo topa, gj

w83od2.jpg

Opublikowano

Solo top jest domeną melee champów, oczywiście są wyjątki takie jak Nidalee, Jayce czy choćby Ap topy, lecz głównie melee.

Opublikowano

Q.q ???

tut - tutorial, right?(to coś nawet nie wygląda<na nic>)

Jak dla mnie to pomyliłeś dział. : DDDDDD

Erghm, pytać się o solo topa, yhym masz tylko 1400 elo i chcesz odpowiadać?

Temat miałby jakikolwiek sens, gdyby na pytania odpowiadał ktoś z 2000+ elo.

Opublikowano

Prosiłbym, abyś albo napisał chociażby takie mini FAQ solo topu, podając championów, kontry na nich, buildy, taktyki. Albo zgłosił ten temat, i poprosił o zmianę prefixu i przeniesienie do działu ogólnego. Nazwa tutorial, nie odpowiada na pytania, jednak przedstawia wiedzę, jaką gracz chce przekazać uczestnikowi, który ma z tego tutorialu wynieść wiedzę. W pewnym stopniu może to coś takiego być, ale nie jest.

@things

sory nie widziałem twojej wypowiedzi :O

Opublikowano

Jaki najlepszy chemp żeby solo dwóch pushował?

Wszystko co ma sustain i mechanizm ucieczki / cc. Yorick, Vlad, Cho. Oprócz tego Morde.

@Why - zrobię to jutro / w czwartek.

Co do mojego 1,4k elo, mógłbym wbić więcej gdybym chciał, ale zostałoby mi 20 dni na wbicie platyny ze złota, no way.

Opublikowano

U don't say. Jak to nie jest poradnik to przenieś do głównego działu chociaż tu mi bardziej pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...