Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Freezy systemu

Resh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj zakupiłem walkę w zwarciu. Dziś pobrał mi się ten dodatek i od razu włączyłem Ziba Tower na Mistrzu Broni. I gdy pierwsza runda się skończyła gra zatrzymała się. Próbowałem alt+tab i ctrl+alt+delete ale nie pomagało. Gra nadal stała w miejscu. Jedyne co to restart kompa. Za drugim razem też grałem na Ziba Tower na Mistrzu Broni tym razem ten freez był gdy szedłem korytarzem. I znowu tylko restart kompa. Wie ktoś jak to rozwiązać? Dodam że przedwczoraj grałem na Metro i nic się nie zfreezowało ani razu. Dopiero z tym dodatkiem coś szwankuje. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Wątpię. Trzymałem kiedyś kompa 4 dni bez wyłączania go na choćby sekundę. A gdyby coś się grzało to by się od razu komputer wyłączał by się a nie freezował.

Opublikowano

W spoczynku moze byc wszystko dobrze, ale kiedy wlaczasz cos wymagajacego to temperatury rosna, podczas gry w bfa sprawidz programem everest/hwmonitor jakie masz temperatury procka zwlaszcza

Back to BF3...

Opublikowano

No dobra pobrałem Everesta i gdzie mam sprawdzić temperaturę?

everest jest strasznie nie dokladny (bynajmniej u mnie na procu zle pokazuje). Sciagnij hwmonitor o niebo lepszy

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Dobra nie ważne źle wpisywałem. Zaraz sprawdze i dam edita.

Działa. Grałem pół godziny i się nie zfreezowało. Można zamknąc.

Opublikowano

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Cofnięcie zmian: bcdedit /deletevalue increaseuserva

mozna wiedziec wogle za co ta komenda jest odpowiedzialna? mialem z bfem przerwy ponad pol roku, co sie stanie jesli sie wpisze wieksza ilosc?

Back to BF3...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...