Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ builder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was wielka prośbe. Odrazu mowie ze w builderze nie jestem za bardzo ogarniety. Chodzi o to że na lekcje informatyki mam stworzyc program ktory:

-nie bedzie mial przyciskow takich jak :zminimalisuj , powieksz, zamknij -czyli te standardowe przyciski ktore posiada kazde okno.

-bedzie wyswietlal obraz ktory bedzie umieszczony folderze . Czyli jak np w programie bedzie komenda na wyswietlanie obrazka o nazwie obrazek.bmp , to jaki kolwiek obrazek bym tak nie nazwal i nie wlozyl do tego foleru to mi go wyswietli w programie. Ogolnie ma to wygladac w ten sposob ze obrazek bedzie mozna zamieniac w ten sposob ze stary obrazek kasujemy i wklejamy nowy o nazwie tego starego. Będe naprawde bardzo wdzięczny za "program" gotowy jak i za każdą sugestie czy tez chociaż częściowy kod programu . Bardzo potrzebuje tego jesli byłoby mozliwe to jeszcze dzisiaj. Z gory dziękuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
-nie bedzie mial przyciskow takich jak :zminimalisuj , powieksz, zamknij -czyli te standardowe przyciski ktore posiada kazde okno.

sam się wykluczyłeś :|

-bedzie wyswietlal obraz ktory bedzie umieszczony folderze

W oknie, splasz imejdż, a może na lodówce ma pokazać? Do większości z tych metod możesz użyć np. GetDIBits (pobór bitmapy) i potem wyświetlenie

Ogólnie jest o tym masa poradników u nas na forum również coś się znajdzie -> http://www.mpcforum....earch_in=forums

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...