Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dopalacze...

Web Kam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu przejdę do rzeczy.

Chciał bym zrobić w swojej grze poty które będą zwiększały np. atak o 20% na 40 min.

Sklep już zrobiłem, tylko nie wiem jak zrobić te potki, żeby dodawały tylko na określony czas.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zapisujesz czas unixowy + 40 minut do bazy danych, po czym odliczasz czas terazniejszy od tego w bazie i kiedy jest mniejszy badz równy 0 dajesz update'a do bazy danych :D

Podałem ci słownie żebyś spróbował to zrobić sam, jeśli będziesz mieć problemy to zawsze możesz napisać :P

PS: Nie wiem czy podałem najlepsze rozwiązanie, ale to pierwsza myśl jaka mi wpadła do głowy.

logo.png

Opublikowano

Tak jest to dobre rozwiązanie, jeśli może użyć kilku miksturek to trzeba kilka kolumn jeśli tylko jednej to potrzeba 2 kolum, jaką miksturkę wypił i kiedy się kończy.

Oprócz tego trzeba dodać w odpowiednie miejsca w kodzie gdzie mają zadziałać dane miksturki, porównujesz aktualny czas unixowy z tym z kolumny

Opublikowano

Ja osobiście bym zrobił osobną tabelę z akcjami lub coś w tym stylu, gdzie zapisywałbym typ mikstury, czas, i przynalezność do danej postaci, po czym bym to tylko rozpoznawał w kodzie, bez nadmiernej ilości kolumn.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...