Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym się różni metin2.us od metin2.pl?

AdidaS'eQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z góry przepraszam jeśli to zły dział ale nie wiedziałem w jakim napisać. Jak zły to proszę moderatora o przeniesienie do właściwego.

Ostatnio to jest tak, jakiś serwer fajny startuje w piątek(prywatny) pogram sobie w piątek, sobote, niedziele, a w poniedziałek już nudny lub we wtorek. Albo jakieś bugi, albo ddosy, itp.

No więc naszła mnie ochota na PL'a, ale słyszałem, że US jest fajny. Więc teraz mnie ciekawi czym różni się PL od US?

sygnatura2u.png

Kliknij w obrazek

Opublikowano

Na US jest TROSZKĘ szybszy exp,ale naprawdę troszkę, jest mniej serwerów.Są tam dostępne zbroje HWANG, można je wygrać na jakiś zawodach. (Nie wiem dokładnie jakich)

Fajniejsze itemki za misje. Jest tańszy IC i kamienie +5.

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

US od PL'a różni się przede wszystkim językiem gry - wszystko jest po angielsku. Oprócz tego - ceny są znacznie niższe, milsza atmosfera oraz bardzo mała liczba cheaterów.

Opublikowano

Jak sobie będę pisał po polsku albo w będę miał nazwe: ....PL to można dostać bana?

Wydaje mi się że, możesz dostać za to bana.

Różni się to tym, że levele bije się znacznie szybicej (o ile się nie myle to, ta za każdą misje dostaniesz level do 20 levela chyba), dodali tam KD+5 i jest tańszy IS.

Mają tylko dwa servery, ale podobno dużo więcej polaków gra na "New World".

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

mniej noobow,lepsza atmosfera, teraz sie ten serwer zjebal przez gold buyersow ale kiedys byl to zdecydowanie najlepszy serwer,teraz jest nim Metin2.sg zbroje hwang maja tylko krolowie -.- a nie kazdy kto chce -.-

Opublikowano

Jest tam taniej , gadasz po angielsku , mniej noobów.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Sama możliwość podszkolenia języka powinna być MEGA + Poza tym na US nie było tak że jeśli ma się farta to skill G można wbić na m7-m10 (chyba że się mylę jak tak to sry )

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Opublikowano

co wy pieprzycie że mała ilość hackerów ?? Poprzez wprowadzenie Xtrapa żadnego hackera nie ma ....

BTW. poczytajcie informacje z ostatnich miesięcy o korupcji administracji na US i bonami z "navi" na liquironie

1005286_188271551341459_1046522418_n.jpg

Opublikowano

Głupoty piszecie. Ja tam zawsze miałem nick z napisem PL tak samo każda narodowość praktycznie ma nick z literami oznaczającymi ich państwo. Po polsku możecie pisać (nie radze) nawet na ogolnym bo mod jedyne co moze zrobic to mute na chat na kilka godzin. Exp taki sam jak na PL.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

US od PLa różni się przede wszystkim tym ,że Team jest dla graczy.Nie ma jak na PLu ,że ręce umywają od wszystkiego.

d85312efd2f27.gif

Opublikowano

Na PL sięszerzy kurestwo ale na to mam wy... .US moim zdaniem lepszy czemu ??Otóż do 21lvl dostajesz za polowania 90%-99% expa.Czy taniej hmm ??? EQ ogólnie drogie itp kamole 100k itp

Nie czaruj.

Opublikowano

Na US jest TROSZKĘ szybszy exp,ale naprawdę troszkę, jest mniej serwerów.Są tam dostępne zbroje HWANG, można je wygrać na jakiś zawodach. (Nie wiem dokładnie jakich)

Fajniejsze itemki za misje. Jest tańszy IC i kamienie +5.

wow kd +5 hwangi LoL chyba zaczne grac na us :D

Kradne , gwalce i zabijam

azwgvn.png

Opublikowano

Metin2 PL

• Dużo cheaterów
  • Dużo dzieci i nupków
  • Bez wydawania na IS nie dorobisz się Eq 5bon
  • Trudno się expi

Metin2 us

• Mało cheaterów
  • Praktycznie ma dzieci które ksują
  • Dorobisz się spokojnie bez wydawania kasy
  • Exp jest łatwy ze względu na misje (90% za 1misje dostajesz)
  • Są KD+5
  • Częste eventy
  • Częste aktualizacje

1355504898-U363840.png

Opublikowano

Moim zdaniem największym plusem gry na zagranicznych globalach są Wojny Narodowościowe np. Polacy siedzą sobie w Jinno tworzą pare Gildii i walka o top. Pamiętam czasy chińskich serwerów ;>

Co wyróżnia Metin2.us od Metin2.pl?

Na pewno nieco szybszy exp

Możliwość zdobycia Hwanga

Częste Eventy

Administracja starająca się o dobra graczy

KD+5

Mniejsze Ceny

Główny język to angielski

Praktycznie zerowa ilość cheaterów

Wyższy poziom rozgrywki.

To w temacie :

http://www.mpcforum.pl/topic/752118-tutodpowiedzi-na-wasze-czeste-pytania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...