Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak szybko pozbyć się zakwasów ?

F3AR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie ponieważ ćwiczyłem sobie jak zawsze na siłowni i jakoś dziś złapały mnie zakwasy najbardziej boli w za gięciach (gdy zginam ręce do góry).I mam takie pytanie jak najlepiej zrobić żeby ból ustąpił na drugi dzień ? pomyślałem że może lodem ?

Opublikowano

To forum o grach... OMG

tu gadamy o grach, cheatach itd...

Odsyłam na zapytaj.onet.pl

Tam się zapytaj..

To są pogaduszki >.< to jest dział freestyle można pisać tutaj o wszystkim nie tylko grach.

Opublikowano

Lekkie ćwiczenia np. Jak na siłce robisz 50 pompek to teraz zrob sobie 13 teraz nie w siłce.. I masaż lekki .. Mi pomaga ;]

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

O kurwa jakie porady.

Najczęściej zakwasy to nie zakwasy a mało znany DOMS

(http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_onset_muscle_soreness

Nie ma chyba polskiego opracowania)

Ból utrzymuje się do 72h jedyna sposoba po siłowni która mi pomaga to gorąca kompiel(NIE NA "ZERWANY MIĘSIEŃ"!) lekka rozgrzewka z rozciaganiem ale wszystko chwilowo, czas. Czas i czas.

Opublikowano

O kurwa jakie porady.

Najczęściej zakwasy to nie zakwasy a mało znany DOMS

(http://en.wikipedia....muscle_soreness

Nie ma chyba polskiego opracowania)

Ból utrzymuje się do 72h jedyna sposoba po siłowni która mi pomaga to gorąca kompiel(NIE NA "ZERWANY MIĘSIEŃ"!) lekka rozgrzewka z rozciaganiem ale wszystko chwilowo, czas. Czas i czas.

Nie bo chciałbym żeby przestało mnie boleć najlepiej jutro maxymalnie w środę.

Opublikowano

Długo chodzisz na siłownię ? Bo z Twojej wypowiedzi wynika, że długo ale widać, że wcześniej nie cwiczyłeś maksymalnie bo nie miałeś zakwasów. Ja jak chodzę, to zawsze mnie coś boli bo daje z siebie wszystko. A na zakwasy polecam Ci się położyć na czymś miękkim i odpoczywać. Ćwicz do tąd na siłce, aż nie będzesz mieć sił, wtedy to się nazywa prawdziwy trening : ]

Opublikowano

To forum o grach... OMG

tu gadamy o grach, cheatach itd...

Odsyłam na zapytaj.onet.pl

Tam się zapytaj..

Wypierdalaj cwelu. Następny pajac od niekrytego z avatarem dżasitna.

Co do tematu: Gorąca kąpiel, masaż oraz rozgrzanie mięśni - czyli jeżeli bolą Cię uda to idź pobiegać chwilkę wolnym truchtem. Uwierz mi będzie lepiej ;)

Opublikowano

Nogi do góry i wszystko ci z nich splywa do serca , poprawa krazenia , nie ma zakwasow , lekkie cwiczenia

jbc , zakwasow nie ma po 20 minutach randomy.. tylko sa mikro uszkodzenia miesni :)

­

Opublikowano

Jak chcesz sie pozbyc zakwasów. Zakwasy wychodza w tedy kiedy te włukna zostały uszkodozne. w srode zaczną znikać zgadza sie jutro na pewno ci nie znikną. Na zakwasy nic nie pommoze musza same minąć. Jedyny sposób na zakwasy to dobre rozciagnięcie miesni.

http://www.kfd.pl/prawda-o-zakwasach-czyli-czym-jest-doms-192.html

trzymaj poczytaj. Ale jak by nie patrzeć opierdzielałeś sie wcześniej na treningach jezeli teraz masz porzadne zakwasy. chyba ze zmiana treningu dzisiaj nastąpiła ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...