Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak Aktywować Widoczność graczy na Multiplayer? (Rei's Minimap)

ara9al

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Aktywować/Włączyć Widoczność graczy na Multiplayer w Rei's Minimap?

Wiem że jest taka możliwość i bardzo bym chciał widzieć graczy z którymi gram na serwerze również na Minimapie...

Z góry Wielkie dzięki...

Liczę na szybką i dokładną odpowiedź krok po kroku ;3

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Wiec tak , nacisnij klawisz "M" i poszukaj opcji "EntitiesRadar Options" kliknij na nia , i bedziesz mial "Player = Disabled" zmien to na "Player = Enabled" i to tyle.

Opublikowano

To działa tylko na SSP (Single Player) a nie na SMP (Multi) ponieważ Serwer minecrafta nie przesyła takich paczek renderowania które SSP ma od razu.

kiedyś był taki dodatkowy mod ale to do 1.7.3.

Opublikowano

Aby na multiplayer dzialal radar musi serwer udostepnic w funkcji motd sekwencje znakow, jezeli serwer tego nie ma wpisanego normalny uzytkownik nie ma mozliwosci uaktywnienia funkcji radaru. Alternatywa do tego jest CJB mod ktory dziala natychmiast takze na multiplayer i ma wiele wiecej mozliwosci-link do wersji 1.4.2

http://www.minecraft...641-30-10-2012/

oczywiscie zainstalowac 1-modloader, 2-apiplayer, 3-metainf-usunac. Powodzenia i prosze o "lubie to"

Link z forum minecraft wiec antyvir nie potrzebny

Opublikowano

Aby na multiplayer dzialal radar musi serwer udostepnic w funkcji motd sekwencje znakow, jezeli serwer tego nie ma wpisanego normalny uzytkownik nie ma mozliwosci uaktywnienia funkcji radaru. Alternatywa do tego jest CJB mod ktory dziala natychmiast takze na multiplayer i ma wiele wiecej mozliwosci-link do wersji 1.4.2

oczywiscie zainstalowac 1-modloader, 2-apiplayer, 3-metainf-usunac. Powodzenia i prosze o "lubie to"

nie ApiPlayer tylko PlayerApi :P

Słyszałem że też potrzeba ModloaderMP i MinecraftForge

Opublikowano

To działa tylko na SSP (Single Player) a nie na SMP (Multi) ponieważ Serwer minecrafta nie przesyła takich paczek renderowania które SSP ma od razu.

kiedyś był taki dodatkowy mod ale to do 1.7.3.

Fake :)

Mi działa Minimapa na multi (pokazuje graczy,moby etc :) )

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Cóż nadal wznawiam temat po długim czasie... Chciał bym się dowiedzieć jak to zrobić na Multiplayer i używając Rei's Minimap :)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Cave mapping and entities radar of the SMP is disabled by default.[/size]

When the server owner (using bukkitplugin/other) sets the key word to motd(login message), they become effective.[/size]

Please set the keyword to motd referring to the following.[/size]

&0&0: prefix[/size]

&e&f: suffix[/size]

&1: cave mapping[/size]

&2: entities radar (player)[/size]

&3: entities radar (animal)[/size]

&4: entities radar (mob)[/size]

&5: entities radar (slime)[/size]

&6: entities radar (squid)[/size]

&7: entities radar (other living)[/size]

Opublikowano

Tym postem chciałbym zamknąć temat i wyjaśnić go jednocześnie.

Dziękuję ci coalaa, twój post był pomocny i to bardzo w rozwiązaniu tematu.

PabeL37 szkoda że to SSP, przeczytaj sobie moją sygnaturę i przeanalizuj bardzo dokładnie. Dodam że dzięki tobie dopiszę coś do niej z dedykacją dla ciebie i Sw33T3R w związku z twoją działalnością w tym Temacie.

tez bym chcial wiedziec jak to sie robi a tej opcji co ty dales nie ma takiej u mnie

w związku że występują serwery do walk a Minimapa z widokiem na graczy by była doskonałą strategią, jest to nie dostępne od wersji (chyba) 3 Rei's Minimap.

Wiec tak , nacisnij klawisz "M" i poszukaj opcji "EntitiesRadar Options" kliknij na nia , i bedziesz mial "Player = Disabled" zmien to na "Player = Enabled" i to tyle.

Jedyny twój post który coś wniósł do tematu, dziękuję.

Musisz mieć full permissions ( '*' )
Lub OP'a :D

Cave mapping and entities radar of the SMP is disabled by default.[/size]
When the server owner (using bukkitplugin/other) sets the key word to motd(login message), they become effective.[/size]
Please set the keyword to motd referring to the following.[/size]

&0&0: prefix[/size]
&e&f: suffix[/size]
&1: cave mapping[/size]
&2: entities radar (player)[/size]
&3: entities radar (animal)[/size]
&4: entities radar (mob)[/size]
&5: entities radar (slime)[/size]
&6: entities radar (squid)[/size]
&7: entities radar (other living)[/size]

raxoooo dziękuję że chciałeś pomóc i chyba wniosłeś najwięcej do tego tematu przed moim wyjaśnieniem go,

chomik98 niestety nie używam bukkit'a i nie, nie jest to wymagane.

A więc nie mogę podziękować bo nikt nie rozwiązał w pełni tematu.

PabeL37 napisałeś tylko jeden post który coś wniósł w temat, a tak naprawdę sam nie wiesz jak aktywować Entities Radar na SMP - smuci mnie to że podbiłeś sobie tym tematem liczbę postów pisząc jak ty masz coś czego w rzeczywistości nie masz :( Podsumowanie jest również dla ciebie :)

Sw33T3R nic kopletnie nie wniosłeś do tematu tylko dałeś bezsensowny post.

coalaa & raxoooo Dodaliście sensowne posty chodź nie dokońca wyjaśniające Temat. Dziękuję że się staraliście :)

A więc podsumowując temat:

Jest sposób a nawet dwa na aktywację EntitiesRadar

Pierwszym z nich jest dodanie sekwencji Znaków do MODT na serwerze Bukkit, a jeżeli chcesz używać na serwerze z wgranym Forge to potrzebna będzie modyfikacja LoginMessage v0.4 lub nowsza [LINK MC v1.5.2]

Cave mapping and entities radar of the SMP is disabled by default.
When the server owner (using bukkitplugin/other) sets the key word to motd(login message), they become effective.
Please set the keyword to motd referring to the following.

&0&0: prefix
&e&f: suffix
&1: cave mapping
&2: entities radar (player)
&3: entities radar (animal)
&4: entities radar (mob)
&5: entities radar (slime)
&6: entities radar (squid)
&7: entities radar (other living)

examples.
All enable.
&0&0&1&2&3&4&5&6&7&e&f
Cavemap enable.
&0&0&1&e&f
Cavemap and EntitiesRadar(player,animal,slime) enable.
&0&0&1&2&3&5&e&f

("&" marks color codes. If your server uses a wrapper with different codes then use this for reference).

Przetłumaczmy dla całkiem zielonych:

Mapowanie Jaskiń i opcja entities radar (Radar Jednostki/bytu) na SMP jest standardowo wyłączona.
Gdy właściciel serwera (używając bukkitplugin/inne*) ustawi słowa kluczowe w motd(Wiadomość przy logowaniu), stają się one aktywne.
Proszę ustawić klucz w motd odnosząc się do poniższego.

&0&0: prefiks (przedrostek)
&e&f: przyrostek
&1: Mapowanie Jaskiń
&2: radar bytu (gracz)
&3: radar bytu (zwierzę)
&4: radar bytu (Hałastra - potwory/stwory agresywne) [jak tłumaczyć to już wszystko]
&5: radar bytu (Szlamiak) [Oryginalnie - Slime]
&6: radar bytu (kałamarnica)
&7: radar bytu (inne, żyjące) [inne byty]

Przykłady:
Wszystko Aktywne.

&0&0&1&2&3&4&5&6&7&e&f

Mapowanie Jaskiń.

&0&0&1&e&f

Mapowanie Jaskiń wraz z Radarem Bytu(gracz, zwierzę, Szlamiak).

&0&0&1&2&3&5&e&f

("&" znaki i kody. Jeżeli twój serwer używa osłony przed innymi kodami wtedy użyj tego jako odniesienie).

Więcej informacji w temacie deweloperskim ReiFNSK w Spoilerze How to Enable Cave mapping / Entities radar on SMP

A drugą metodą lecz nie legalną na serwerach jest ReiMonkey

Pobierz skrypt a następnie zamieść go w folderze /mods w swoim kliencie gry. Wymagany do tego jest Forge lub modLoader :)

Mam nadzieję że rozwiązanie przyda się wszystkim którzy zaglądali do tego posta.

* Sam nie testowałem na silniku Bukkit lecz na Forge i działało.

76561198125051086.png

Opublikowano

Zamiast bawic sie w uaktywnienie radaru Reis - co jest nie mozliwe jak pisalem wczesniej prosze sobie zainstalowac

1.6.1 / 1.5.2] MamiyaOtaru's Mods (Zan's Minimap / VoxelMap, ChatBubbles, etc)

ktory dziala bez problemowo na SP i Mp a do tego pokazuje duzo wiecej jak sie ustawi dobrze.

Polecam i licze na plusiki.

Link oryginalny ze strony ninecraftforum wiec nie potrzeba skanowac.

http://www.minecraftforum.net/topic/1116564-161-152-mamiyaotarus-mods-zans-minimap-voxelmap-chatbubbles-etc/

Opublikowano

Zamiast bawic sie w uaktywnienie radaru Reis - co jest nie mozliwe jak pisalem wczesniej prosze sobie zainstalowac

1.6.1 / 1.5.2] MamiyaOtaru's Mods (Zan's Minimap / VoxelMap, ChatBubbles, etc)

ktory dziala bez problemowo na SP i Mp a do tego pokazuje duzo wiecej jak sie ustawi dobrze.

Polecam i licze na plusiki.

Link oryginalny ze strony ninecraftforum wiec nie potrzeba skanowac.

http://www.minecraftforum.net/topic/1116564-161-152-mamiyaotarus-mods-zans-minimap-voxelmap-chatbubbles-etc/

No to powiem że to mnie wręcz zatkało, wiesz że własnie tego szukac miałem zamiar? Dzięki wielkie...

wgraj se nodusa tam masz radar

Nie bedę wgrywał Nodu'a ponieważ gram na paczce Tekkit

76561198125051086.png

Opublikowano

Ara. Ja zrobiłem to tak że na Survivalu zaznaczyłem Radar options a na serwer zainstalowałem plugin Essentials i zadziałało tylko trzeba mieć OP'a.

=====================================================================================================================================

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...