Skocz do zawartości

Co sądzicie o grze Metro 2033?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z was ma gre Metro 2033? Bo ja myslalem aby ja kupic. Opis i trailer zachecaja, grafika sprzed 2 lat wyglada niezle, zwlaszcza klimatyczne metro oraz zdjecie zniszczonej ulicy, nad ktora kroloje taka ruska wersja Palacu kultury.. Fabula wyglada na fajna, lubie takie gierki.

Ale czy to fajna gra? Nie jest b.popularna. Czy moze byc tak ze np. fabula jest swietna (bo jest), a j?banie mutantow na obrzezach stref to nuda? Co o niej sadzicie? Warto kupic?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Gra dobra, ale nie powala. Na siłę wciskali fabułę częściowo zgodną z książką, czego efekt powoduje u mnie lekką niestrawność tej gry. Jako tako dobrze się strzela i gra. Kilka razy można się nieźle pogubić, zwłaszcza na powierzchni. Lepsze by z tego było coś z otwartym światem, a'la S.T.A.L.K.E.R. Kupiłem za parę Euro podczas wyprzedaży.

6+/10

survarium_user_bar_en.jpg

gre mam zakupioną już od troche czasu ;) (może rok jak nie więcej)

gra jest świetna i nieżałuje tego że wydałem na nią sporo kasy, bo było warto. jedyne czego mi brakuje to zapisywania save na serwach steam (może teraz jest inaczej) ale ja za każdym razem gdy robiłem formata czy coś, musiałem gre przechodzić od nowa :< i to był jej jedyny minus.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Z tego do wiem to gra jest prawie cały czas w metrze koniec gry jest tylko na wierzy ale naprawdę gra powala na kolana wyżej ktoś napisał, że na HARD nie warto zaczynać niby czemu?Nie jest aż taka trudna owszem trzeba się pomęczyć ale nie można niczego osiągnąć bez wysiłku :)

Jedna z najlepszych gier w jaką grałem w ostatnich kilku latach, grafika jak na ponad dwuletnią produkcję stoi na bardzo wysokim poziomie, a rozgrywka jest ciekawa i satysfakcjonująca.

Jeśli grałeś w Stalkera i ci się spodobał, to ta gra również przypadnie ci do gustu.

Polecam też sięgnąć po książkę o tym samym tytule, wciąga równie mocno co sama gra.

Zanim kupisz grę polecał bym lekturę właśnie książki o identycznym tytule co gra ;P

Będziesz lepiej wiedział o co chodzi w grze i bardziej wczujesz się w ten klimat ;)

Lepiej będzie ci się grało i i ogólnie będzie ciekawsza rozgrywka :P

Osobiście sam przeczytałem tę książkę i sądzę że jest dość fajna , lecz w grę już nie grałem ale przypuszczam , że jest równie dobra jak książka .

A tak p.s ktoś napisał, że grafika nie taka najlepsza , nie pamiętam kto ale w grze nie chodzi tylko o wygląd zewnętrzny czyli grafikę , liczy się grywalność i klimat , jest takie piękne i mądre stwierdzenie " Nie oceniaj książki po okładce" .

No na tyle było by mojego zdania na ten temat , mam nadzieję, że choć trochę pomogłem ci w rozwiązaniu twojego dylematu , z pozdrowieniami Bartek .

Każdy krok w przód to o jeden mniej !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Co sądzicie o grze Metro 2033?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...