Aziraal321 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Wie ktoś może jakie wymaganie będzie posiadać ta niezwykle realistyczna gra na komputer ?. Jeżeli nie wiadomo pisać swoje przemyślenia w odpowiedziach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`lesio` Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 jeszcze niewiadoma kiedy gra wychodzi a ty chcesz już wymagania Jeśli pomogłem DAJ Lubie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StudzeKisiel Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Myślę,żę wymagania będą pomiędzy GTA IV a MP3 o ile wyjdzie na PC. Jest na tym samym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsakui Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 O połowe większe niż w IV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umotex12 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja już sie boję jakoe kolega ma alienware z i7 i mega kartą graficzną,, a jak w GTA IV leci helikopterem nad Nowym Jorkiem to mu tnie To juz sie boje TEGO! Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja wiem tyle, że grę będę miał za 3-4tygodnie bo na xbox360 wychodzi 2-3 tygodnie przed premierą a wymagań nie napiszę bo na Xbox360 każda gra pójdzie Sam już się nie mogę doczekać te MOH,NFS,ASSASSIN,COD już mam ale wrażeń na mnie nie robią oprócz assassina zarąbista gierka a NFS MW2 to jest praktycznie to samo co NFS The Run ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziraal321 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 jeszcze niewiadoma kiedy gra wychodzi a ty chcesz już wymagania Ja się nie pytam jakie są wymagania lecz napisałem czy ktoś wie to chyba różnica nie ?.A co do wymagań to aby mieć Full Detale to pewnie trzeba będzie mieć 2 gb ram 1gb karta graficzna i intel core i "x" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endynem_ Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jak będzie premiera wątpie ,żeby ktoś od razu zagra na full ldetalach tak było z pzrypadkiem GTA IV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheatek Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja już sie boję jakoe kolega ma alienware z i7 i mega kartą graficzną,, a jak w GTA IV leci helikopterem nad Nowym Jorkiem to mu tnie To juz sie boje TEGO! Bo jest durny i kupił szrot, w dodatku nei potrafi użyć google do znalezienia patcha.. Premiera bedzie w 2013 narazie nic prócz kilku screenów nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemon12 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 jeszcze niewiadoma kiedy gra wychodzi a ty chcesz już wymagania Prawdopodobnie I kwartał 2013 http://uk.ign.com/articles/2012/10/27/gta-v-coming-spring-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsAmUxPompa Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 wiem jedno jak wyjdzie będę grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eFFecTuS Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 GTA V będzie na silniku Max Payne 3. by Cristiano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakSieMacie Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jak skopią optymalizację, jak w IV to i nawet na GTX690 + 3960X będą dropy. Jeśli rzeczywiście będzie na silniku MP3 to cudów nie ma. Wolałbym jakby na Unreal Engine 4/Cry Eninge 4/Frostbite 2 wyszedł ;D Wtedy to byłby killer na miarę Crysis'a 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordZibi. Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Poczekamy do premiery to sie dowiemy. Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broun Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Nie można określić wymagań przed premierą za dokładnie, dlatego iż zależy to od optymalizacji przez autorów. Na pewno nie będzie chodziła na Commondore 8296, 64... Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziraal321 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ale ja zadałem pytanie jakie wymagania wy będziecie sobie marzyć .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordZibi. Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 @UP No ja Ci mówię , że jeszcze nie wiadomo... trzeba poczekać do premiery... no to tak - znalazłem na internecie jakieś wymagania do GTA V nie wiem czy to prawda , ale zgaduję , że nie. Procesor: Intel Core 2 Duo 3 GHz lub podobny Pamięć RAM: 3 GB Karta graficzna: 512 MB (Nvidia 8600 bądź ATI 3870) Karta dźwiękowa: DirectX 9 Pojemność dysku: 20 GB System: Windows XP, Vista, Windows 7 Klawiatura oraz mysz Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksardes Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Jeszcze niczego nie wiadomo, tzn gdy wyjdzie oraz jakie będzie miała ta gra wymagania. "Respect must be earned. One wrong move and you're dead." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CisPK Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 najlepiej mają osoby posiadające Xbox 360 albo PS3 bo tam nie trzeba patrzeć na wymagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksardes Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 @up lecz gra jest droższa ... Lepiej poczekać na wydanie płyty w wersji Pc i cieszyć się nią ; ) "Respect must be earned. One wrong move and you're dead." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CisPK Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 No ale mimo to lepiej dać wiecej za gre i mieć pewność, że gra nawet Ci się raz nie zatnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joony91 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Nowe info o GTA V: będzie trzech bohaterów – Michael, Trevor i Frankie. Każdy z nich dysponować będzie oddzielnymi umiejętnościami, pojawią się także powiązane z nimi opcje indywidualizacji (ale bez systemu a'la RPG z GTA: San Andreas). Pomiędzy misjami będzie można przełączać się pomiędzy postaciami w dowolnym momencie i wykonywać ich misje fabularne. Gdy nie będziemy ich kontrolować, będą sterowani przez AI i będą załatwiać swoje zwykłe, codzienne sprawy. Dzięki temu nieraz możemy być zaskoczeni sytuacją, w której znajdziemy danego bohatera. Michael (to on był narratorem z trailera) jest byłym złodziejem napadającym na banki. Teraz jest na emeryturze po pójściu na współpracę z policją. Objęty programem świadków żyje w luksusie, ale nie jest szczęśliwy – nienawidzi swojej żony Amandy i nie rozumie swoich dwóch nastoletnich synów, Tracy’ego i Jimmy’ego. Jako że kasa mu się kończy, postanawia powrócić do swojego dawnego zajęcia. Michael wygląda na starszego niż w rzeczywistości jest, ale zawsze jest elegancko ubrany i zadbany Trevor to były pilot wojskowy, który współpracował z Michaelem w kilku napadach na banki. Bardzo często zażywa narkotyki. Łysieje i nosi białą koszulkę, a także tatuaż Franklin to dwudziestoletni mieszkaniec południowej części Lost Santos. Pracuje dla szemranej firmy zajmującej się sprzedażą samochodów - głównie na kredyt, udzielany ludziom, którzy nie mają z czego go spłacić. Franklin jest egzekutorem tych długów. Twórcy chcieli stworzyć postać wyjętą z czasów świetności kalifornijskich gangów, która jednak ma tego pecha, że żyje wtedy, gdy nie mają już one takich wpływów zmiany postaci będzie można dokonać również w określonych momentach w trakcie misji. W jednym z opisanych zadań Michael i Trevor mają uwolnić pewnego faceta, przesłuchiwanego w jednym z wieżowców - korzystając z linki z hakiem dostają się po ścianie biurowca do pomieszczenia i w tym momencie mogą zdecydować, czy chcą grać jako Michael i wdać się w bezpośrednią strzelaninę, czy jaki Franklin (zaczajony na dachu sąsiedniego budynku) sprzątnąć przeciwników ze snajperki. Zmiana bohatera odbywa się ponoć bardzo płynnie. W tej samej misji, w czasie ucieczki helikopterem, możemy wybrać, czy jako Franklin próbujemy ze snajperki zdjąć pilotów innych śmigłowców, czy jako Michael strzelać z karabinu przez otwarte drzwi maszyny, czy też jako Trevor pilotować helikopter. Rockstar wierzy, że GTA V będzie najbardziej innowacyjną grą wszech czasów. Dan Houser uważa, że nowa część koncentruje się na fabule w największym stopniu, co dało się osiągnąć, dzięki wprowadzeniu trzech różnych bohaterów. Jak tłumaczy, poznając historię np. Michaela, automatycznie rozwijamy opowieść Trevora, ale w nieco inny sposób, a osiąganie punktów stycznych obu wątków fabularnych będzie dla graczy „ekscytujące” osoby, które liczyły na spotkanie starych znajomych z San Andreas, zawiodą się. Akcja osadzona jest w zupełnie innym uniwersum – określanym przez twórców jako „GTA HD” – niż tamta, kultowa odsłona cyklu; dostępne w grze Los Santos ma być większe niż światy San Andreas, GTA IV i Red Dead Redemption razem wzięte (przejechanie z jednego krańca miasta na drugi samochodem zajmie około 30 minut). Pojawią się lokacje podwodne, które będzie można eksplorować z pomocą sprzętu do nurkowania. Do tego możemy liczyć na bazę wojskową, przedmieścia, pustynię, górę Mt. Chiliad oraz region wzorowany na wybrzeżu ryftowym Salton Sea; ścieżka dźwiękowa będzie dynamiczna – intensywność muzyki ma zmieniać się w zależności od toczących się na ekranie wydarzeń (w czasie strzelanin będzie mocniejsza) auta mają lepiej trzymać się nawierzchni. Model jazdy został zaprojektowany zupełnie inaczej niż w poprzednich odsłonach serii. W sumie pojawi się więcej środków transportu niż we wszystkich poprzednich częściach – pojawią się rowery BMX, górskie, uliczne, terenowe, ciężarówki, helikoptery, samoloty, quady i skutery; strzelanie przeszło długą drogę od pierwszych odsłon serii. Według Dana Housera z Rockstara, zmienił się nie tylko sposób działania tego mechanizmu, ale także jego główne fundamenty, przez co rozgrywka wygląda nieco inaczej niż w poprzednich częściach cyklu. Walka wręcz ma być lepsza niż we wcześniejszych GTA; pojawi się możliwość pokazywania różnego rodzaju gestów przechodniom w świecie gry. Jak niełatwo się domyślić grupka agresywnych nastolatków zareaguje na znak "fuck off" inaczej, niż gospodynie domowe na zakupach. znacznie zwiększy się interaktywność świata. Będzie można np. podnieść kanister z benzyną, wylać ją na ziemię, tworząc ścieżkę prowadzącą do zaparkowanego samochodu, a następnie podpalić płyn. powróci sieć sklepów Ammu-Nation, zajmujących się handlem bronią. Teraz dużo łatwiej będzie zaopatrzyć się w broń palną. seria GTA słynie z wielu aktywności dostępnych w wirtualnych miastach. Nie inaczej będzie w piątce – pojawi się duża ilość mini-gier i zadań pobocznych (część z nich przypisana będzie tylko określonym postaciom) w stylu gry w pokera z Red Dead Redemption. Twórcom zależy na ich dużej różnorodności. Wśród mini-gier pojawi się np. golf, triathlon, joga, tenis, jazda na nartach wodnych oraz skoki ze spadochronami.Nie będzie natomiast wątków romansowych, bowiem nie pasują one do charakteru bohaterów; ważną częścią fabuły będą skoki na banki. Twórcy dostrzegli że graczom podobały się pojedyncze misje tego typu w poprzednich odsłonach, więc teraz będzie ich więcej, dużo bardziej rozbudowanych powrócą natomiast przyjaciele, z którymi będzie można utrzymywać różnego rodzaju relacje. Np. Lamar, zwariowany kumpel Franklina, który zawsze pakuje go w kłopoty albo Jimmy, syn Michalea, który jest wiecznie upalonym, wiecznie narzekającym 20-latkiem. powróci telefon, który posłuży do prowadzenia rozmów z przyjaciółmi. Jego funkcje mają zostać jednak uproszczone w stosunku do „czwórki”, w przypadku której gracze narzekali, że dzwoniąca komórka często przeszkadzała im w rozgrywce w grze nie zabraknie pieszych, którzy jednak będą tym razem mieli coś więcej do powiedzenia niż tylko kilka słów. Animacje każdego z nich zostały stworzone za pomocą techniki mo-cap. Jednym z nich jest przypominający Jezusa kapłan, którego spotkał Jimmy Franklin w czasie przejażdżki na Vespuci Beach w grze pojawi się system zarządzający zachowaniem mieszkańców miasta w taki sposób, by tworzyli oni wiarygodny obraz żyjącej metropolii. O odpowiednich porach będą wychodzili podlewać trawniki, opalać się itd., podobny system zarządza ruchem ulicznym, jego intensywnością i rodzajem pojawiających się na ulicach aut. powrócą znane z Red Dead Redemption dynamiczne misje. W trakcie rozgrywki natkniemy się na różne wydarzenia, które mogą przynieść nowe zadania. Np. możemy natrafić na rozbity samochód lub stojącego nad przepaścią autostopowicza, którego będzie można zepchnąć. Z kolei na pustyni możemy natrafić na dwa samochody wokół których na ziemi leżeć będą tajemnicze ciała. Jeśli zechcemy, będziemy mogli zbadać sprawę powróci multiplayer, ale szczegółów brak. nie będzie możliwości kupowania mieszkań, ale twórcy obiecują, że system ekonomii da graczom wiele rzeczy, na które będą mogli wydać pieniądze - zarówno na początku gry, jak i po jej ukończeniu. Rockstar wierzy, że GTA V będzie najbardziej innowacyjną grą wszech czasów. Dan Houser uważa, że nowa część koncentruje się na fabule w największym stopniu, co dało się osiągnąć, dzięki wprowadzeniu trzech różnych bohaterów. Jak tłumaczy, poznając historię np. Michaela, automatycznie rozwijamy opowieść Trevora, ale w nieco inny sposób, a osiąganie punktów stycznych obu wątków fabularnych będzie dla graczy „ekscytujące”. premiera gry zapowiedziana jest na wiosnę 2013 (są przecieki wskazujące, że może to być 17 maja 2013), jedyne platformy, o których mowa w chwili obecnej to PlayStation 3 i Xbox 360. Info z cda.pl Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.