Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]WiFi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż siostra kupiła sobie samsung galaxy mini 2 i nie mogę połączyć się z wifi. Telefon widzi sieć, wpisałem hasło i coś tam szuka i po chwili wyskakuje "wyłączono, zabezpieczono cośtam cośtam". Jak się połączyć bo mam zamiar pobawić się android marketem.

Opublikowano

naucz się czytać i cytować pełne komunikaty

a jak nie to jedyna na razie pomoc zabrzmi " ustaw coś tam, coś tam, zadziała coś w tym i się pobawisz "

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przycisk QSS w routerze nacisnąć albo dopisać urządzenie do routera po mac

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie znam się możesz powiedzieć co to ten QSS? I co to ten "mac"?

P.S

Jak ściągam tą zasłonę z góry to wifi jest zielone czyli jakby połączone a żadne programy tego nie widzą.

Opublikowano
QSS (Quick Security Setup). Funkcja ta umożliwia łatwą i szybką konfigurację parametrów bezpieczeństwa sieci bezprzewodowej. Podczas standardowej konfiguracji użytkownik samodzielnie definiuje nazwę sieci (SSID). Następnie tworzy klucz zabezpieczający sieć, który wykorzystuje do konfiguracji punktu dostępowego oraz klientów sieci bezprzewodowej. Skonfigurowane parametrów bezpieczeństwa ma na celu zabezpieczenie bezprzewodowej sieci przed dostępem osób nieuprawnionych. Dzięki funkcji QSS użytkownik szybko uzyskuje bezpieczny dostęp do sieci bezprzewodowej. Funkcja QSS automatycznie konfiguruje parametry bezpieczeństwa połączenia bezprzewodowego.

Mac to adres - każde urządzenie ma inne. Znajdziesz go w ustawieniach WiFi.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Nie wiem gdzie mam ten przycisk. A w ustawieniach routera nie ma nic ciekawego na temat podłączenia telefonu.

P.S

Włożyła siostra kartę sim a market mówi że nie ma sim podłącz się do wifi.

Opublikowano

Nie znam się możesz powiedzieć co to ten QSS? I co to ten "mac"?

P.S

Jak ściągam tą zasłonę z góry to wifi jest zielone czyli jakby połączone a żadne programy tego nie widzą.

Proste :) Często sklepowe Wi-Fi mają zablokowany dostęp do serwisów wymagających logowania, da się tylko surfować po necie '.'

Być może twój ruter też jest tak skonfigurowany, że blokuje dostęp do takich stron z komórki ;)

Ale to wątpliwe. Myślę raczej, że to komórka. Ja w szkole mam niezabezpieczone sieci WiFi, do których czasami się podpinam :) no i jedna mnie ciągle odrzucała, mimo braku zabezpieczeń i jakiegokolwiek hasła. Po prostu łączyło się aż 3 minuty, po czym wyświetlało "wyłączone" i nie chciało za ch*ja uzyskać adresu IP. Restart fona i WiFi czasami pomagał. Spróbuj tak samo.

Inna sprawa to fakt, że android nie komunikuje cię wprost, że wpisałeś złe hasło- rezultatem wpisania błędnego kodu jest właśnie komunikat, o którym nam napisałeś- "wyłączono cośtam cośtam".

Być może wpisujesz- bagatela- złe hasło xD

Spróbuj zmienić hasło w ruterze na inne, wklep je i zobacz czy się połączy :)

Jak nie działa- to tutaj moja wiedza się kończy....

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...