Diesiel Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam od wczoraj postanowiłem robić codziennie pompki i brzuszki + A6W i od tego momentu mam cały czas zakwasy i nie mam możliwości robić ćwiczeń rano i wieczorem bo mieśnie nie służą rozciągam się codziennie ale to nie dużo daje i tu moje pytanie jak pozbyć się zakwasów na szybko? Mam też drugą sprawę otóż jest kilka rodzaji pompkek szerokie i wąskie szerokie są na powiększenie klaty a wąskie na co? i jak je poprawnie wykonywać ? A trzecia sprawa mam 15 lat i waże 57,5kg i mam trochę brzuszka i tu pytanie jak będę robić A6W to spalę ten tłuszcz i będę miał rysy rzezby ? Bardzo bym prosił na odpowiedzenie na powyższe pytania za każdą normalną odpowiedz daje like Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW Odnośnik do komentarza
hrabia14 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Potworności. Nie potrafisz znieść zwyczajnych zakwasów? Odnośnik do komentarza
PacmanBeka Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ciepła kąpiel,masaż i niektórzy mówią że picie magnezu w tabletkach pomaga,ale na mnie to jakoś nie działa. Odnośnik do komentarza
LordZibi. Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Musisz te zakwasy rozruszać. Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art. Odnośnik do komentarza
Wiśniowy Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Zakwasy to kwas mlekowy, który wytwarza się w mięśniach podczas ich niedotlenienia. Musisz dobrze dotleniać organizm tj. normalnie oddychać, broń boże na bezdechu. A po ćwiczeniach najlepiej wziąć gorącą kąpiel i potem zlać mięśnie (te które ćwiczyłeś) zimną wodą. Ta "operacja" zwiększy dokrwienie mięśni, przez co wytworzony kwas mlekowy zostawi mięśnie w spokoju. I dużo wody pić, żeby pozbyć się kwasu mlekowego z organizmu. Odnośnik do komentarza
Pawłoś Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Po co robisz brzuszki z a6w? Zrób porządnie a6w jak już się na nie uwziąłeś i wystarczy... Poza tym trzeba dać też mięśniom odpocząć, a nie ciągle je cisnąć, bo to w czasie spoczynku rosną... Poza tym od a6w jest lepszy abs II, bo nie nadweręża tak kręgosłupa, ale jak chcesz... Co do pompek to rób szeroko, wąsko, na skosie, na krzesłach... A co do tłuszczu i rzeźby to do tego priorytetem jest dieta i cardio... Bo same ćwiczenia są ciula warte bez biegania i odpowiedniego odżywiania... Odnośnik do komentarza
Dash Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jedyny sposób jaki znam to gorąca kąpiel, aczkolwiek w moim przypadku gówno to daje <_< Warzysz niecałe 60kg i masz 15 lat, można wiedzieć jaki masz wzrost? Bo jak 170-180 to troszkę mało, prawidłowa waga na taki wzrost powinna mieć 65-70kg. Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.