Skocz do zawartości

[Pytanie] Zakwasy

Diesiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od wczoraj postanowiłem robić codziennie pompki i brzuszki + A6W i od tego momentu mam cały czas zakwasy i nie mam możliwości robić ćwiczeń rano i wieczorem bo mieśnie nie służą rozciągam się codziennie ale to nie dużo daje i tu moje pytanie jak pozbyć się zakwasów na szybko? Mam też drugą sprawę otóż jest kilka rodzaji pompkek szerokie i wąskie szerokie są na powiększenie klaty a wąskie na co? i jak je poprawnie wykonywać ? A trzecia sprawa mam 15 lat i waże 57,5kg i mam trochę brzuszka :D i tu pytanie jak będę robić A6W to spalę ten tłuszcz i będę miał rysy rzezby ? :D Bardzo bym prosił na odpowiedzenie na powyższe pytania za każdą normalną odpowiedz daje like

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Zakwasy to kwas mlekowy, który wytwarza się w mięśniach podczas ich niedotlenienia. Musisz dobrze dotleniać organizm tj. normalnie oddychać, broń boże na bezdechu. A po ćwiczeniach najlepiej wziąć gorącą kąpiel i potem zlać mięśnie (te które ćwiczyłeś) zimną wodą. Ta "operacja" zwiększy dokrwienie mięśni, przez co wytworzony kwas mlekowy zostawi mięśnie w spokoju. I dużo wody pić, żeby pozbyć się kwasu mlekowego z organizmu.

09071535498836998897.png

Po co robisz brzuszki z a6w? Zrób porządnie a6w jak już się na nie uwziąłeś i wystarczy... Poza tym trzeba dać też mięśniom odpocząć, a nie ciągle je cisnąć, bo to w czasie spoczynku rosną...

Poza tym od a6w jest lepszy abs II, bo nie nadweręża tak kręgosłupa, ale jak chcesz... ;)

Co do pompek to rób szeroko, wąsko, na skosie, na krzesłach... ;)

A co do tłuszczu i rzeźby to do tego priorytetem jest dieta i cardio... Bo same ćwiczenia są ciula warte bez biegania i odpowiedniego odżywiania... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Zakwasy   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...