Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Dodgeball - czyli ćwiczenie twojego Pyro!

Antidus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Co to do cholery jest?

Dodgeball jest to tryb gry do tf2. W tym trybie jesteśmy na "arenach" które zwykle są płaskie.

W dwóch drużynach są tylko pyro, którzy mają za zadanie odbijać rakiety.

Rakiety są wypuszczane z danego miejsca, a ty masz za zadanie odbić tą rakietę(prawy przycisk myszki!).

Rakiety nie lecą jak w normalnym tf2, lecz automatycznie namierzają cel.

2. Jak w to grać?

Ogólnie, gra jest bardzo prosta. Kiedy rakieta leci do ciebie, w odpowiednim momencie musisz ją odbić. Lecz z czasem, rakiety stają się szybsze, i po kilku odbiciach będzie ciężej.

Na potrzeby tego tutoriala stworzyłem parę porad, które pomogą ci w odbijaniu rakiet.

3. Moje tricki.

(Uwaga! Zanim użyjesz tych porad, pograj na jednym z serwerów do którego link macie na końcu poradnika.)

W tym podpunkcie zamieszczam "rodzaje odbić". Zostały one całkowicie wymyślone przeze mnie, ale są bardzo użyteczne.

Typy Airblastu:

Normalny airblast polega na odbiciu rakiety. Lecz jest wiele trików zmieniających kierunek i lot, czy nawet pozwalające na wybicie się na rakiecie.

Airblast z zmienionym kierunkiem:

Aby zmienić kierunek strzału, należy:

1) wycelować swoim miotaczem w kierunek który chcemy aby poleciała

2) odbić rakietę szybko przemieszczając myszkę w miejsce którym rakieta ma zacząć lecieć.

Najbardziej stosowane są odbicia z góry, ponieważ trudno się przed nimi obronić.

Skok na Rakiecie:

Aby skoczyć na rakiecie należy sprawić by znalazła się blisko nas(czytaj: pod nogami) i ją odbić. Wtedy wybijamy się w powietrze jak soldier.

Chodzenie z rakietą:

aby chodzić z rakietą musimy chodząc robić kółka. Wtedy rakieta będzie za nami podązała. (UWAGA! Na szybsze rakiety może to nie zadziałać.)

4.Serwery do treningu

Najczęściej można mnie spotkać na serwerze [CZ/SK] Gamesites.cz | DodgeBall #2 . (Pod nickiem Antidus.)

[CZ/SK] Gamesites.cz | DodgeBall #1 : 178.238.40.113:27044

[CZ/SK] Gamesites.cz | DodgeBall #2 : 178.238.40.136:27046

Opublikowano

3. Moje tricki.

(Uwaga! Zanim użyjesz tych porad, pograj na jednym z serwerów do którego link macie na końcu poradnika.)

W tym podpunkcie zamieszczam "rodzaje odbić". Zostały one całkowicie wymyślone przeze mnie, ale są bardzo użyteczne.

Typy Airblastu:

Normalny airblast polega na odbiciu rakiety. Lecz jest wiele trików zmieniających kierunek i lot, czy nawet pozwalające na wybicie się na rakiecie.

Chodzenie z rakietą:

aby chodzić z rakietą musimy chodząc robić kółka. Wtedy rakieta będzie za nami podązała. (UWAGA! Na szybsze rakiety może to nie zadziałać.)

No tak "Chodzenie z rakietą" jest to rzeczywiście "typ airblastu" i jest to "RODZAJ ODBICIA" jak to napisałeś.

1308908520-U361982.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...