Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Snajper czy Szturmowiec

FreshViP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam do wydania 10k fundsow. Co lepiej kupić: zestaw z m4a1 na szturmowca czy zestaw z l96a1 na snajpera? Dodam, że mam snajpera 11lvl z M95 i dodatkami a szturmowca mam gołego ;d Za odpowiedzi polecą lajki.

Opublikowano

Zależy czym umiesz i chcesz aktualnie grać bo poco ci pakiet z M4 (ja ci polecam ten z aekiem) na szturmie jak będziesz grać snajperem?

Własnie wydaje mi się, że od czasu do czasu można pograć inną klasą. Jak będę cały czas grać snajperem, to obawiam się, że mi się znudzi ;p

Opublikowano

Własnie wydaje mi się, że od czasu do czasu można pograć inną klasą. Jak będę cały czas grać snajperem, to obawiam się, że mi się znudzi ;p

W tym masz racje, cały czas granie jedną postacią nudzi. Ja gram 4 na zmianę. Jeżeli chcesz już kupić jakiś pakiet to bierz ten z AEK-971, tak jak BFP4FGamer ci polecił, jest to dobra broń, dobre dodatki, dobry pistolet

y526IOx.jpg

Opublikowano

Kupuj pakiecik z AEKiem na szturmowca, koledzy dobrze radzą. AEK bardzo dobra broń, wiele razy od niej zginąłem :)

Jak masz M95 z dodatkami to nie ma co więcej kombinować ze snajperem tylko grać.

Opublikowano

m95 to gówno moim zdaniem... lepiej l69 czy jak to się tam nazywa :) m95 za chuja nie dorówna tej broni ;p szybkostrzelności nie dorówna tej sniperce nic ;)

YAY

Opublikowano

Zakup sobie zestaw dla szturmowca bo snajper po pewnym czasie ci się znudzi.Grałem 2 tygodnie snajperem i mi się znudził. A szturmowcem przynajmniej coś się dzieje.Snajper tylko kampi w 1 miejscu i za przeproszeniem gówno robi. :) więc polecam ci szturmowca. :D

Opublikowano

Szturmowiec ma famasa i to według mnie najlepsza broń w grze, ma C4 które może podkładać i detonować kiedy ci się chce :) ja się uczę grać z C4(daje na heli startuje i detonuje przy 2 heli a to daje MASE punktów :D) na razie miałem 3k pkt :D ale C4 mam 10 minut więc... Szturmowiec wymiata!!

Opublikowano

m95 to gówno moim zdaniem... lepiej l69 czy jak to się tam nazywa :) m95 za chuja nie dorówna tej broni ;p szybkostrzelności nie dorówna tej sniperce nic ;)

Zależy jaki masz styl... Ja gram na zmiane tymi broniami i mam poruwnywalne staty ale jest jeszcze GOL który ma chyba najlepszą celność heady wchodzą samemu

Opublikowano

Powiem ci tak ja wybrałem szturmowca bo tylko tą postacią czuje się jak prawdziwy żołnierz gromu lub innej zajebistej jednostki ^^ Ale pamiętaj ,że szturmowiec musi się najbardziej napracować aby twój zespół wygrał. Jesteś jakiem ,który ciągnie wóz z twoją drużyną. ;)

21.jpg

Opublikowano

Ale pamiętaj ,że szturmowiec musi się najbardziej napracować aby twój zespół wygrał. Jesteś jakiem ,który ciągnie wóz z twoją drużyną. ;)

Wątpię... jak szturmowiec może się napracować?? Ta klasa to potwór z C4 i famasem.... C4 na auto podwieszasz podjeżdżasz do czołgu, transportera ludzi itp... i detonujesz (ale w aucie bo inaczej padniesz) i zgarniasz kilkaset pkt (ale czołgu nigdy nie udało mi się rozwalić tylko 4 C4 na masce auta zawsze 1 lub 2 dowieszałem :D) wychodzisz z famasem i rozwalasz wszystkich :D jeszcze z granatami dymnymi ^^

Opublikowano

Zależy jaki masz styl... Ja gram na zmiane tymi broniami i mam poruwnywalne staty ale jest jeszcze GOL który ma chyba najlepszą celność heady wchodzą samemu

a ty to pierw do szkoły :> PORUWNANIE ......

styl gry.... no nie wiem jakoś jaki to trza mieć styl gry... bo miałem z miech temu zajebistą akcje x4 sniperów na mnie co mieli wyniki 4k+ .... x2 campili na odległości 100metrów a 2 przy to jakieś nubki se trafić nie mogły z m95 :> dedłem ich .... każdy na headzie poszedł .... m95 tego by się nie dało zrobić ... to ma gorszy zasięg od l96 ..... szybkostrzelność to się płakać chce ;/

YAY

Opublikowano

Szturmowiec jest w pierwszej lini frontu ma za zadanie eliminować wsztstkie jednostki i zdobywać punkty strategiczne oto jego rola. To właśnie na nim skupiony jest cały ostrzał. No i mówisz ,że amunicja to nic ale powiedz co zrobi snajper bez niej? Poczeka aż go zabiją lub inżynier bez pocisków do RPG. Każda postać ma jakieś zadanie a nie nabijanie sobie fragów...

21.jpg

Opublikowano

Wiem o tym, ale nie widziałem ani jednego szturmowca co by się pchał na start.... Zdobywać punkty strategiczne?? Od tego jest każda klasa a snajper powinien osłaniać więc zgrany team poradzi sobie :) Hmm mechanik bez RPG?? I dobrze bo nienawidzę jak mechanik zdejmuje mi Littlebirda(a ja kocham nim latać).... A ostrzał powinien być skupiony na medyku... ma ogromny magazynek + apteczkę + ten do reanimacji :D on powinien być z przodu a szturmowiec osłaniać boki ale to każda klasa może.... każdy ma swoje zadanie ale nie każdy wypełnia je... Powodzenia jeśli wolisz pomagać teamowi który raczej nie ogarnia niż zdobyć 4k pkt więcej... A amo możesz dać do snajperów bo przecież masz 2 skrzynki więc...

Opublikowano

No ok medyk niby może być na przodzie ale wtedy snajper zawsze go zdejmuje i już nie ma kto reanimować. I to niestety prawda ,że nie zawsze tem jest ogarnięty przez co nie ma szans na teamwork. Z teamworkiem można robić bardzo fajne rzeczy nawet da się wygrać 1000 do 0 :D A co do RPG taka już rola mechanika bo medykiem tego nie rozwalisz ;)

21.jpg

Opublikowano

Oczywiście, że szturmowiec wali naprzód, snajper osłania z tyłu a medyk zapewnia wsparcie z boku. Jeszcze nie widziałem żeby medyk walił na I linię, zawsze szturmowiec. Choć czasami jest tak, że każdy ma swoją strategie i team dostaje w dupę jak kolega pisał 0:1000

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Moim zdaniem dobry jest STG77AG-dostałem za postać i nim kosze przeciwników. Nawet w zwarciu z medykiem wygrywam. Moje naj staty to 14/9.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...