Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] PROBLEM

Gość Mateu5z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam problem a mianowicie w bfh gram już ponad 4 miesiące na wysokiej grafice , aż tu od wczoraj zaczęły się lagi , nie wiem czemu tak poprostu , zmianiłem na grafike średnią i nadal mam te lagi , ktoś wie co może być przyczyną? kompa od razu mówię że czyściłem bodajże 4dni temu i wszystko było okej

odrazu dodam że to nie jest taka typowa zwiecha kompa , tylko że w rundzie mi klatkuje :)

Opublikowano

Procesor AMD Athlon 64 proccesor 3800+ 2.39GHz

3.00GB Pamięci , system 32-bitowy

karta NVIDIA GeForce 9500 GT

Czaka nie jestem ogarnięty w tych sprawach , jak się aktualizuje strrowniki ?

Opublikowano

Jak masz Win XP , to jest taki magiczny folder który laguje. Po usunięciu komp działa szybciej.

Dodatkowo z takich prostych metod dodam, że im większa liczba ikon na pulpicie, nie opróżniany kosz i nie defragmentowany komp też w pewnym stopniu lagują.

Aktualizacja karty:

- Wchodzisz na http://www.nvidia.pl

- Sterowniki

- Pobierz sterowniki

- Wybierasz kartę

- Ściągasz

- Instalujesz

y526IOx.jpg

Opublikowano

Czaka nie jestem ogarnięty w tych sprawach , jak się aktualizuje strrowniki ?

Poszukaj sterowników na tej stronie:http://www.nvidia.pl...ex.aspx?lang=pl

Ściągnij i zainstaluj.

Mam nadzieję, że pomogłem.

A co do gry, może spróbuj re-install gry, ew. jak jesteś zdesperowany to format zawsze pomaga ;D

#Edit: Up szybszy ;(

Opublikowano

mam windows 7 :( a co do sterowników karty nie pomogło :( , czekam na dalsze odpowiedzi :(

Opublikowano

Ostatnio na bfhn był temat, który doskonale oddaje to, co dzieję się w BFH. Skracając go, co roku gra ma wyższe wymagania, co roku gość musiał zmieniać grafikę na gorszą, by w końcu kupić nowego kompa.

W każdym bądź razie, jeżeli masz 7 to spróbuj przywrócić kompa sprzed okresu lagów. Domyślam się, że niczego nie instalowałeś, co mogłoby mieć wpływ na grę ? Uruchom Ccleanera i wyczyść śmiecie, upewnij się, że na dysku z grą masz jeszcze miejsce.

Opublikowano

Osttatecznie zrobiłem grafike niską i pełny ekran i narazie przestało lagować lecz niestety nie rozumiem czemu 3 dni temu grałem na wysokiej w okienku i nic nie lagowało:( dziękuje wszystkim temat narazie do zamknięcia , gdy pojawią sie inne problemy napisze:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...