Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dotyczące serwera

mjodzioo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z ustawieniem "cuboida dla wszystkich". Chodzi mi o to, że chcę ustawić dany teren i żeby w nim nie respiły się potwory. Więc zakładam byle jakiego cuba i wpisuje te rg flag mob-spawning deny. I teraz mam problem, bo jak już to zrobie to chciałbym żeby gracze mogli rozwalać i stawiać bloki na tym obszarze. Jak to moge zrobić ? kombinowałem ii.. nic nie wykombinowałem.

I mam jeszcze jedno pytanie. Powiedzmy jestem sobie w powietrzu i chcę żeby podemną był klocek. Jak to zrobić ? Wiem że to możliwe, np jestem na y 150 i wpisuje komendę i podemną jest jeden klocek szkła

I ostatnie pytanie. Jak zrobić teren, w którym gracze nie mogliby wpisywać komend ? Oraz żeby w tym terenie była nieskończona ilość głodu ? Z góry thx

Opublikowano

Aby gracze mogli budować na danym cubie: /rg flag NazwaCuba build allow

Na pytanie 2 nie wiem a na 3 to jest do tego flaga ale nie pamietam jak się nazywała.

sprawdz wpisując /rg flag NazwaCuba WpiszByleCo i ci wyskoszy lista.

Flag jest chyba block-cmd albo coś podobnego

więc piszesz na przykład :

/rg flag NazwaCuba NazwaFlagiNaBlockCmd spawn

Opublikowano

Odp na pytanie nr. 2:

Wpisujesz "/up dystans" gdzie dystans to liczba kratek o ile mamy się wznieść. Jest to ta komenda co stawia Ci klocek szkła. :P

67qtMtN.png

Opublikowano

Za budowanie i kopanie na cuboidzie odpowiadają flagi :

breaking-blocks

oraz

building

A żeby wznieść się ileś klocków w górę wystarczy wpisać /up ilość_kratek a podniesie Cię o tyle kratek i pod Tobą pojawi się szkło . :)

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...