Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Co to zmieni

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Nie wiem czy tytuł jest dobry, ale mózgu w sobotę wysilać nie będę.

Otóż chciałbym zapytać co należy ulepszyć, by osiągnąć dany efekt.

Zamierzam trochę zainwestować. ( ostatnio mam wahania z tymi FPS )

np. kupisz nowy lepszy dysk.. - mapa szybciej się ładuje.

( co do tego dysku.. to coś t jeszcze da ?? Bo i tak kupuje bo potrzebuję więcej więcej miejsca :D )

Aha mam pytanie.. jak RAM będzie miał wyższe takowanie to będzie więcej FPS czy tylko coś tam z tym wczytywaniem.

Pytam bo jesrochę zielony. Mam pewne podstawy i coś kumam, ale nie zagłębiłem się dalej w temat.

Pozdrawiam!!

-=-

Jeśli masz zamiar napisać "ZŁY DZIAŁ" to się ku** mylisz. Otóż jak osoba z działu

Pogaduszki/+komputery będzie wiedzieć, że to może pomóc w grze, której nawet nie zna.

@Edit:

Ej no ludzie naprawdę się na tym nie znacie xD ??

Dobra zmniejszam obszar pytań. CO DA JAK KUPIĘ LEPSZY DYSK ??

x

Opublikowano

Jak kupisz nowy dysk to będziesz mieć więcej pamięci :D

Mam takie pytanie bo ostanio lagują mi gry w przeglądarce czego to wina ?(mam dysk cały zapisany danymi może przez to ?)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Nie o taką odp. mi chodziło xD -_-

Kamil wyczyść sobie dysk C. Powinno coś pomóc.

Nwm ale ja też tak kiedyś miałem.

x

Opublikowano

Musisz kupić dobry dysk SATA III z dobrym przesyłem i zapisem pamięci i z dobrymi obrotami (tym więcej tym lepszy i szybszy) szybsze pamięci RAM szybszy przesył danych w grach (np ładowanie mapy, ale bardziej od tego jest dysk)

Jeżeli chcesz zwiększyć FPS to najpierw powiedz jaki masz teraz sprzęt ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie no dysk to od razu SATA III 500GB albo 1TB ( ten drugi to nie wiem czy go aż tak wykorzystam )

Aha.. uzupełnienie. Ja tutaj pytam zupełnie z ciekawości, by uzupełnić swoją wiedzę.

By wykazać się czymś w towarzystwie itp.

I nie zamierzam kupować poważniejszych rzeczy. np. procesor.

U mnie ból jest ten, że płyta główna nie obsługuje pamięci DDR3 =/

No nic.. ale spokojnie zbieram sobie fundusze na nowego potworka. :D

Pozdrawiam!!

ps. ostatnio się wkurzałem, że mam mało FPS, bo testowałem czy mogę odpalić 2 woty.

testowałem z SandBoxem i dlatego tak mi cięło. Teraz jest ok

x

Opublikowano

Jesus.. czytaj potem pisz.

Napisałem, że nie chcę inwestować w większe rzeczy.

Bo obecnego PC nie opłaca się ulepszać. Bo jak już pisałem.. nie obsługuje DDR3.

Już lepiej zbierać na nowy.

A że miejsce na dysku się kończy planuje kupić nowy większy i ciekawe co mi wniesie nowego do Wot

x

Opublikowano

Wielcy "znaffcy" się odezwali, jeżeli nie macie pojęcia o czym piszecie to nic nie piszcie!

@Zaacny

Wymienisz MOBO i na takie co obsługuję DDR3 (teraz prawie każde, bo nastała era DDR3) i będzie dobrze.

Koszt nowego kompa będzie bardzo duży lepiej pomału modernizować.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Może kup dwa dyski jeden SSD na system i WOT-a, a drugi większy SATA III na różnego rodzaju multimedia i dane.

Powinieneś wtedy odczuć naprawdę wyraźną różnicę z szybkością ładowania i może minimalnie podnieść FPS(za to nie ręczę). Oprócz tego system będzie ci się dużo szybciej włączał.

Opublikowano

Jesus.. czytaj potem pisz.

Napisałem, że nie chcę inwestować w większe rzeczy.

Bo obecnego PC nie opłaca się ulepszać. Bo jak już pisałem.. nie obsługuje DDR3.

Już lepiej zbierać na nowy.

A że miejsce na dysku się kończy planuje kupić nowy większy i ciekawe co mi wniesie nowego do Wot

No to kupuj nowego kompa ;)

Opublikowano

@Up:

Ta ta.. przecierz piszę, że juz sobie zbieram.

Psota se nabijać nie musisz.

-=-

inwestycja w MOBO wydaje się całkiem rozsądna.

Znajdzie mi ktoś w miarę dobrą.. tylko, że pasującą do moich podzespołów ??

Od razu mowie, że mogę zaprzestać tuningowanie. Bo mam zajebisty zapał, ale potem mi opada xD

I jeszcze pogadam z ogarniętym kolega siedzącym w informatyce.

Procesor to raczej ten:

http://ark.intel.com/products/27248/Intel-Core2-Duo-Processor-E6300-2M-Cache-1_86-GHz-1066-MHz-FSB

Karta graficzna:

http://www.nvidia.pl/object/product-geforce-gts-450-pl.html

Zasilacz też podać ??

x

Opublikowano

Nie trzeba ;)

Jeżeli chcesz dalej brnąć w Intela to ta płyta będzie najrozsądniejsza ;)

http://www.ceneo.pl/12233739#tab=spec

Ale ta płyta nie obsługuje twojego obecnego procesora i nie wspiera DDR2

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Co do karty graficznej to 2 najwieksze firmy ASUS i GeForce sa najpopularniejszymi producentami kart graficznych, jednakże ja bym ci polecał karty ASUS'a ze względu na to, że "dzieci: GeForce są strasznie awaryjnie, a po za tym nie można rozróżnić która firma robi lepsze karty, oprócz tej awaryjności produkują karty na tym samym poziomie. Ja ci polecam karty ASUS'a , sam posiadam EAH5870HD która na okres w którym kupowałem kosztowała ok. 1k zł :/ Teraz są nowsze, lepsze i tańsze karty, z tej samej serii szukaj.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

ASUS to producent nie twórca kart... GeForce to twórca

Nie wiem jakim cudem kupiłeś 5870 za zł to jest nie możliwe nawet teraz jest warta 500zł

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Myli mi się z tym ASUS'em, a co do ceny, to ja to kupiłem 2 lata temu? Może nawet troszkę wcześniej i kosztowało 1000zł coś koło tego.

@down

Ziom to nawet karty graficznej w moim kompie którego używałem od.. 9 roku życia, nie znajdziesz oferty za 1zł :P To już na logike możesz brać ^^

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

ooo Lol

-=-

Dobra myślałem, żę se powolutku tuning będe wprowadzał.. ale widzę, że za duży skok w technologi :P

To na razie tyle. Jak będę poważnie myślał nad tuningiem.. od razu piszę w dzale do tego przeznaczonym.

Dziękuje. -TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

jakieś like porozdaje zaraz

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...