Skocz do zawartości

[Q] Combat Arms - Opłaca się zagrać?

RiverQx

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Otóż oglądałem kilka filmików z gry Combat Arms i tak się zastanawiam czy w to zagrać. Skoro jest na tym forum dział poświęcony w tej grze to raczej dużo osób stąd w to gra. I mam do was kilka pytań. Czy ta gra to typowy darmowa strzelalinka, którą za darmo ściągasz, a jak chcesz kupić sobie lepszą broń czy celownik to płacisz? Czy są tutaj jakieś klasy (w sensie tak jakby profesję)? Jeżeli są to czy wybiera się jedną i gra się przez całą grę czy można zmieniać? Mam nadzieję, że napiszecie. Za szczególne odpowiedzi będą lajki.

Pozdrawiam!

49a5574c5c853d191315e63c56de65d8.png

Pomogłem Ci? Możesz nagrodzić mnie +

Profesje czyli normalna, spec i assasyn. Spec i assasyn są płatni i są dla nich specjalne itemy typu minigun. Gra jest darmowa, jest dużo rzeczy które MOŻESZ kupić za prawdziwe pieniądze ale są także które kupujesz za pieniądze w grze. Każdy przedmiot możesz kupić do max 90 dni (w eventach 1-3 bronie na perma) Nexon troszkę olewa grę, robi czasem przerwy techniczne po kilka dni, są dupne eventy (w większości to tylko exp i gp) ale bardzo dużo osób w to gra. Pomijając te rzeczy które wymieniłem i co chwile crash z powodu gry i co chwile jakiś polak na Ciebie będzie bluzgać to gra jest nawet spoko.

Znaczy normalna profesja jest za darmo a dwie są płatne. Spec jest za nx i gp i może używać takich rzeczy jak claymore, minigun, flamethrower itp. Assasyn ma rzeczy typu kusza. Nie musisz nimi grać, one tylko uproszczają grę i dlatego są płatni :) Z tego co pamiętam to 7 dni to było prawie 18k gp a 30 dni 35k gp.

@Up jedni nazywają to profesją, drudzy ubraniem a inni nawet mercami więc wiesz :>

Ogólnie opłaca się pograć. Dawniej była duża różnica między graczami płacącymi od tych którzy nie płacą, ale ta granica już się zaciera.

Polecam.

A jak coś to masz link w podpisie do mojego kanału jak chcesz się dowiedzieć conieco o grze

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Ogólnie opłaca się pograć. Dawniej była duża różnica między graczami płacącymi od tych którzy nie płacą, ale ta granica już się zaciera.

Polecam.

A jak coś to masz link w podpisie do mojego kanału jak chcesz się dowiedzieć conieco o grze

Dzięki, już zaglądam na Twój kanał.

ogólnie największym problemem CA nie są słabe eventy itp tylko w chuj hackererów i noobków z txt którzy siedzą na mix polu i niby nic nie mają

Słyszałem już o tym. Szkoda z tymi cheaterami. Ale być może zagram.

49a5574c5c853d191315e63c56de65d8.png

Pomogłem Ci? Możesz nagrodzić mnie +

Version checking. Czyli się aktualizuje. Zawsze tak jest jeśli ściąga się od nowa Combata. Albo po prostu teraz jest przerwa techniczna, chociaż wątpie, bo przewy techniczne są zazwyczaj w czwartki w godzinach ok. 9:00 do 14:00. Czasami ta przerwa trwa dłużej niż powinna, Jak kogoś to naprawde wkurza to musi być naprawde no-life.

Co do gry to prawie każdą broń możesz sobie kupić i za GP(waluta normalna w CA) albo za NX(waluta, którą się kupuje za pieniądze). Naprawde nie wiele różnią się bronie za GP od NX, jedynie za NX są z lekko zawyżonymi statami i dokupionym już celownikiem, czy tam tłumikiem.

Celowniki holograficzne są bardzo tanie i da się je kupić w zakładce modyfication(da się to dodać do większości broni, no chyba, że mają już wbudowany celownik), tak samo tam da się tłumik dokupić czego nie radzę (zaniża DMG jedynie jak się dokupuje. Jak się kupuje broń za NX i ma się wbudowany tłumik to nie zaniża DMG).

Jak coś źle napisałem to mnie poprawcie :P

@UP faster o celownikach napisał ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Q] Combat Arms   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...